Jump to content

Razer

Members
  • Мнения

    15
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Razer's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. В никакъв случай не ходете в сервиза на Дунев (срещу басейна Червено Знаме)! Единият път там отидох за смяна на масло и ми доляха половин литър над максимума. При това кретенът който сменяше маслото твърдеше че това не било проблем! Другият път ми смениха бензиновата помпа - смяната им отне почти цял ден и я бяха монтирали неправилно което водеше до това че при малко бензин в резервоара помпата всмукваше въздух. Наложи се да изгубя още едни ден в който освен че не успяха да открият проблема, съсипаха пластмасовите скоби, които държат помпата. На всичкото отгоре трябваше постоянно да ги карам да ми обръщат внимание, защото майсторът идваше, поглеждаше умно и си тръгваше на някъде защото явно не знае какво да прави. Трети път там няма да има!
  2. Прав е Стани - от пружините е. И аз мойта не можех да я търпя и ги смених - излезе ми по 70 и няколко лева на пружина, но придоби визия. Друг е въпросът че май не си струва инвестицията...
  3. Аз имах същия проблем на 2.0 16V, но с по-стария инжекцион (6А). При мен оборотите падаха най-осезаемо когато имаше някакво натоварване (завиване, включени фарове...), а към края когато изключех от скорост понякога колата направо гаснеше. Казваха ми че най-вероятно е от двигателчето за празен ход - почистваха го и щях даже да го сменям. Оказа се че има един маркуч, който е между двигателчето за празен ход и главата, в който би трябвало да има вакуум, но гумата беше сдала багажа и маркуча понякога се сплескваше. Новият маркуч беше към 20лв от Юнитрейд и имаше специални оребрявания, които липсваха на стария - може би доста хора са имало тоя проблем. Около година след този ремонт пак започнаха леко да ми играят оборотите и тогава свалих двигателчето за празен ход и го почистих с контактен спрей. От тогава да чукам на дърво нямам такива проблеми.
  4. Razer

    Ремонт на радиатор

    Хм, сега се сетих че тая тема не и е мястото тук, но се обърках, sorry. :oops:
  5. Имате ли представа дали може да се ремонтира спукан радиатор? Моят забелязах че тече преди една седмица без нивото на водата да спада драстично, но от тогава насам е изтекла вода колкото е цялото казанче и очевидно трябва да направя нещо. :? Вярно ли е, че ремонтираните радиатори имат навика да се скапват скоро след ремонта? Споделете някое място където правят такъв рамонт и цени на ремонта и на нов радиатор. Бтв някой знае ли къде има автомивка, в която мога да си измия колата от долу? Тъй като дълго време имах теч на масло в момента там е пълна кочина, което ме дразни, а и искам да видя че вече не тече масло.
  6. Razer

    Гуми на старо

    Защо?! Зимните гуми с които карам ги взех за 210лв, предните бяха на 1 година и почти нови, задните също бяха много запазени, но малко по-стари. Не съм имал никакви проблеми при каквито и да било условия, въпреки че също са 205, което не е добре за зимата. Другият вариант е някакви noname гуми за над 100лв бройката и като скоча на следващия ден в някоя яма и ги бомбирам трябва после да си прережа вените.
  7. Razer

    Гуми на старо

    Знаете ли къде се продават свестни гуми на старо? Аз до сега съм вземал само от една гумаджийница в Горни или Долни Богров, но в момента нямат моя размер (205/60/15), а в неделя вероятно ще пътувам поне 2000 км. и ми се иска да ги сменя преди това :?
  8. Мерси много за информацията! Ще потърся от къде мога да се сдобия с Гражданска отговорност предварително, а ако не успея ще го мисля на границата Иначе по основната тема съм напълно съгласен, но не виждам реално какво може да се направи по въпроса. :roll: Единственото смислено противодействие е да се търсят алтернативни решения като това което си описал, за което respect!
  9. Има такъв двигател със сигурност (8V, 101hp) на В4 след '94, но не му знам кода. Знам че после са го монтирали и на А4.
  10. Днес минах по Симеон да видя какво се предлага. Има оригинални стъкла на старо за 20-30лв, но като нищо може да си купя моите и след някой друг ден пак да ми ги откраднат. :x Предложиха ми и неоригинални по 8лв, но бяха прекалено дървени. Тези по 18лв, които казваш че са тонирани как се захващат за механизма и къде се продават?
  11. Тази нощ някой боклук ми е откраднал стъклото на едното огледало и е счупил механизма и стъклото на другото :x Писна ми от такива отрепки, само огледалата бяха останали от всички неща, които се крадат и не знаех как да ги предпазя. Оня лайнар който го е направил да се задави дано с това стъкло, мамка му крадлива! :x :x Кажете от тук нататък какви са вариантите - от къде да търся цял механизъм, какво стъкло да си взема и някакви цени. Знам че има неоригинални стъкла без подгряване, които са евтини и май съм навит да взема такива за да не се ядосвам като ми ги свият пак. П.С. Предполагам че темата вече е разисквана доста в клуба, но наскоро не съм виждал нещо по въпроса, а и не ми се търси по разни архиви...
  12. Razer

    Давайте акъл

    И аз имам същия проблем след последната смяна на маслото, въпреки че новото масло е същото като старото (Мotul 8100 5W40) :? Питах един майстор и той ми каза че ако не е под 1атм. не е проблем и че има вероятност да е от филтъра. Питал съм и Ники Златков и той също каза че това е нормално налягане за загряла кола. Освен това тук някъде из форума имаше една тема за налягането на маслото и там някой беше казал че се мери при по-високи обороти от тези на празен ход, така че аз засега съм го забравил този проблем
  13. Razer

    Пружини

    И аз съм с такива защото старите ми бяха омекнали и задницата беше увиснала. И аз като Audi V6 нямам никакви оплаквания и не мисля че си заслужава да се взема Boge като знам разликата в цената...
×
×
  • Create New...