Jump to content

Ernst

Members
  • Мнения

    61
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    AUDI

Контакти

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    СОФИЯ

Последни посетители

1441 профилни разглеждания

Ernst's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Благодаря за схемата! За съжаление моят двигател е AWT, което е по-различно от AVV. Ако има възможност да потърсиш точно за AWT. За американския пазар кодът е AWM, но там може да има и други разлики. Дано някой колега с достъп до литература да я намери... Между другото съмненията ми се породиха, като видях че като проверявам за части, често има уточнение, че частта не става за AWT, а е подходяща за другите 1.8Т двигатели. Поздрави!
  2. Здравейте! Миналата седмица изгоря бушона на стоп светлините (№13). След като го смених, те заработиха, но двайсетина минути по-късно забелязах, че пак са изгаснали. Оттогава новият бушон изгаря веднага при поставяне. Махнах куплунга на стоп машинката и проверих дали работи частта от електроинсталацията до стоповете. При подаване на 12 V на червено/черната жица на куплунга на машинката, всички лампи на стоповете светнаха. Машинката също работи нормално. В кутийката с бушоните на бушон №13 се подава напрежение при включен контакт, което не е от клема №30. От другия край на куплунга на бушона тръгват две жички с друг цвят и влизат в снопа, като на стоп машинката от бушоните пристига жълто/червена жица. Късото повлиява веригата между бушона и жълто/червената жица към стоп машинката. Не можах да намеря никакви схеми на този екземпляр. Вероятно има още някакъв консуматор на втората жичка от бушона, която го претоварва и той изгаря. Надявам се да ми помогнете! Поздрави!
  3. Кой е с по-голямо покритие е субективно мнение ;-) Различните оператори имат различно покритие, но никой няма 100%. Аз ползвам 3G интернет от Globul, но докато пътувах през лятото и ми трябваше интернет, на няколко пъти нямах покритие на места, където Vivacom имаше. Прецени там където си, кой е с по-добро покритие! Ценово също може да ги сравниш... За Мтел нямам наблюдения. Хвалят се, че са сертифицирани за най-бързата 3G мрежа в България.
  4. Малко съм позакъснял с мнението, ама искам да споделя своя горчив опит. Подлъгах се по ниската цена 115 лв. и думичката FAAM Top Silver... Ама докато баща ми си дойде за да го монтираме, изпуснахме седемдневния срок за заверка на гаранцията. След около 6 месеца акумулаторът умря и се оказа, че е прекъснала връзката между клетката и полюса. Гъстотата на електролита беше нормална и акумулаторът е като нов, но не признаха производствения дефект. Така че дори и да си вземете това китайско произведение(в горният десен ъгъл на страницата http://www.faam.it има китайско знаме), внимавайте да ви е правилно попълнена гаранцията! До края на втората година ще ви го заменят при дефект...
  5. Виж в тази тема --> http://forum.pocketbulgaria.com/viewtopic.php?f=48&t=26788&start=105
  6. Аз си купих радиатор от NISSENS. Имаше възможност да избера дали да е "европейски" за двеста евро или да е китайски за 200 лева. Рискувах и си купих китайския вариант - все пак ги продава NISSENS. Пасна идеално и си работи перфектно повече от 2 години. Китайските стоки са грубо два вида: - качествени които струват колкото европейските стоки; - некачествени но безумно евтини. Втората група стоки е за тези дето обичат евтинийката и правят невероятни компромиси за да са на далавера. А дилъра на VAG продава качествена стока на доста завишена цена. Но като я плащаш си купуваш и спокойствие ;-) Успех!
  7. Проблемът с маркуча е, че не виждаш как се сваля другият край, който отива към тръбичката. Ако проследиш тръбичката, ще можеш да намериш гайката, с която е прикрепена. Вземи ги (тръбичката и маркуча) и отиди при магазин, който продава части за AUDI, VW или Шкода. Там ще ти помогнат. Може да пробваш и в AUTO Plus, AUTO 1 и т.н. А най-добре питай колеги от твоята околия... Успех!
  8. Стават за каране, но на съвсем малко лед и вече трудно спират. Преди две седмици на лек наклон с 30 км/ч когато след големия дъжд застудя, се влачиха 10 метра. Но са на 2 години все пак... От летните като поведение на пътя и аз съм доволен, ама балоните там са гарантирани.
  9. Колата ти е с Immo 3 и втора ръка без да смениш чипа, няма да може да го обучиш. При официалните дилъри е 152 лв ключа и 156 за радио-дистанционното. Най-добре потърси ключар, който може да ти предложи и много по-добри цени за нарязване на ключа и обучаването му за работа с колата.
  10. Да, бе! То има и много шофьори, които не знаят какво е помпа ;-) Компютърджиите разбират от автомобили, както и механиците от компютри :-) А освен това, след като в инструкцията за експлоатация е написано как се разрежда антифриза, разсъжденията на тема "трябва ли да разреждаме антифриза или не" са малко странни ;-)
  11. Колега, ако мониторът ти трепти, най-вероятно зануляването е калпаво. Контактът има нещо общо с останалите контакти в стаята. Нали не е на отделен предпазител? Щом има гипсокартон, значи съвременен електротехник е правил инсталацията. Оставил ли ти е схема? Премери напрежението между зануляващия щифт на всеки контакт и гарантирана "земя", например зануляването на на ел.таблото. Задачата е сложна, защото изисква няколко измервания за да се ориентира човек в проблема. Успех!
  12. Ако двигателят работи без вибрации и почти не се чува - вероятно всичко е наред. Много здрав мотор! Трябва да се обърне внимание и на скоростната кутия, да не вие. Окачването не е скъпо и може да се поддържа лесно в идеално състояние. А несполучливият тунинг навярно ще можеш да го пооправиш...
  13. Линкът е към несъществуващ сайт. А иначе таблото може да е прикрепено и сглобено с винтове еврейска звезда (Torx 10, 20 ). Колегата Konstantin993 е казал как се разглобява. Успех!
  14. За съжаление това е проблемът с "майсторите" - трябва да им висиш над главите (ако те пуснат, разбира се) и накрая пак може да ти "сложат шапката". Не всички които си правят нещо по колата, са с деформирано соц. мислене... Вие викате ли сертифициран електротехник да ви смени крушките вкъщи? Което мога да правя, го правя сам. Ако нямам време или което не го мога - плащам на специалист... В България е на много ниско ниво движението за защита на потребителите. ЕС ни съветва: Научете си правата на потребители и си ги търсете!
×
×
  • Create New...