Jump to content

SpeedyMan

Members
  • Мнения

    11782
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от SpeedyMan

  1. Джантата е чисто нова 4x108, оригинална за Audi B4 - т.е. не е използвана никога. Цена 60 лв С опция за капачка, само че е изпозлвана + 25 лв.
  2. Трябва да хвърлаш боб евентуално да познаеш с кой мотор е колата
  3. Какво ти е мнението за кафетата Молинари?
  4. В момента съм с капсули. Ще си вземам обаче кафеварка за еспресо. Т.е. това:
  5. Имайте предвид, че ADAC тестват чисто нови гуми, не тестват същите след година или две. Тук е предимството на по-скъпите гуми. Тази година ще карам с Good Year UG9. На сняг вероятно не са много добри като гледам шарката.
  6. Това за меките бордове е супер, пази окачване и вози по-добре, което е важно заради ботруните зимата.. Всички марки гуми под шапката на континентал май са така. Иначе имах намерение да взема NOKIAN WR D4, но след това, което прочетох май ще си остана на Конти или Гудяр/Дънлоп. Евентуално Клебер като компромис, защото останах с добри впечатления от предишния модел Krisalp HP2. За 3 сезона имаха 8 мм грайфер, а в същото време си бяха меки, единствено на влажно бяха с по-слабо сцепление от колкото Континентал или Гудяр.
  7. Здравейте, някой карал ли е и двата модела гуми (май вече трябва да говорим за Конти 860)? Нека изкаже мнение. По това, което чета, Нокиан се износва доста по-бързо, по-зле е на мокро и е по-добра на сняг
  8. Купи му хубави гуми на това АЦЕ. Ти го изкара шейна. Е значи върви горе-долу, щом си по-бърз от 2.0 ТДИ, което явно е било без чип. Друг вариант е да го направиш със спортни карбуратори.. Из нета гледах разни преработки на времето,
  9. Нямам идея, а и няма голям смисъл, ще трябва да я държиш в обороти за да ускорява. То за да не върви му липсва компресия предполагам. Аз така пробвах на времето едно 2.8 с куатро и вървеше като голф 75 коня все едно. Поне в града. Просто газовите уредби с времето прецакват клапаните.
  10. 1. Диагностика на горивната система. 2. "По-остри" валове ще вдигнат по-високо в оборотите макс. въртящ момент, но няма да я направят повече коне мисля. 3. Слагаш чип, по-големи дюзи и т.н. абе хвърлящ някоя хилядарка и докато се наиграеш... кой знае какво ще се получи. Тук май е най-разумно да й сложиш хубав ГИ и там да си играеш с настройките, отколкото да пипаш оригиналната бензинова горивна система. Ама не очаквай някакви чудеса от вървеж.
  11. Добре де не ми става ясно между Гудяр, Конти и Дънлоп, кое да си купя? Нексените никой не ги хвали вече май
  12. T.e. цената от 13000 лв. е пресилена така ли?
  13. Като за player май ще заложа на някой от тези модели, като за сега фаворит е JVC, защото има най-много опции по звука. Иначе всички са с повечко банда на еквалайзера: https://www.technopolis.bg/bg/CD-DVD-car-receivers/Car-receiver-JVC-KDR992BT/p/300123 https://pioneer.bg/pioneer-deh-x7800dab-4gb-usb *този е с DAB лhttps://pioneer.bg/cd-mp3-plear-pioneer-deh-s4000bt http://caraudio.bg/product/763/sony-cdx-g3200uv.html Има нещо такова, поне по-старите моделни серии имаха тази особеност
  14. Зависи от гумата, че с Гудяр, че Дънлоп, че Кинти може и да се спасиш.
  15. Пичове, темите за гуми ще продължат, просто защото гумата е сложна материя.. говоря като инженер, който има няколко години в производството на гуми за ОЕМ производителите на коли. На мен лично ми е необходима информация не ДАЛИ са ОК новите гуми, които ще си купя ( за това са тестовете, там има такова инфо), а дали сезон 2 и сезон 3 ще си запазят характеристиките на сцепление, особено на влажен разлигавен асфалт. Последно имам горчив опит с FULDA, която беше в топ-резултатите, но на втората година боксуваше като настъпя рязко газта на втора и трета при ускоряване и доускоряване, съответно и спирането на разлигавен асфалт се промени коренно и нямаше и помен от онова "коване " на колата, като беше през сезон 1. Дай инфо от кои НОКИАН си доволен, както и дали спират на влажно без особено много АБС сезон1, сезон2 и т.н. Мисля, че това са важни данни, макар и субективни, ако не си карал други топ-марки толкова време.
  16. Мисля, че най-добре е да се сложи нещо от рода на BRC Plug and Drive или аналог на друга добра марка, + система за мазане на клапаните. Аз така бих процедирал ако имам 1.8TQ (*и изобщо читава бензинка) в добро състояние, вървяща и т.н. и не ми се купува втора кола. По този начин хем ще имам добра кола, хем ще е икономична. + смяна на филтрите на газта на всеки 5000 км. за всеки случай (ако са от малките). Смяната на филтрите да е по-честа, за да се предпазват дюзите на газовата, защото тия са скъпи. Май това е най-доброто решение, ако колата е вече за металснаб - няма смисъл да се набиват пари в нея.
  17. Чух HERTZ и JBL, пеят доста сходно на едно и също оборудване, на сходна цена, Вероятно ще е една от двете марки. Алпин не можех да чуя за съжаление, за да направя разлика
  18. Колега, аз съм имал 7 лични автомобила и още толкоз служебни. Първите ми 3 бяха на газ. 1. Не говоря за читави компоненти, а за износването на клапаните от газта. Особено при тоя мотор с 5 клапана на цилиндър е интересна ситуацията след няколко години. 2. След това говоря за миризмата на газ, която липсва първите 50 000 км.. и която се появява един ден. 3. След това имаш тестове на всеки 5 години трябва да се сваля, чисти и тества на налягане бутилката, а на 10 години се заменя с нова. 4. Осакатяваш си багажника. 5. Най-важното, возиш нещо което е особено взривоопасно, особено ако возиш децата може да ти се стори кофти идея. , За мен всичко това е досадно. Бих си взел 1.4 на газ на VAG (Поло, шкода или Сеат), защото тоя мотор гори 7 на 100 газ на магистралата, а 1.8ТQ бих си го оставил за кеф.
  19. Аз съм минал по тоя път, първите 2 години (при мен 50 000 км) е ОК с газово, после почват интересните случки. Малко по-късно сваляш глава, правиш клапани - всичко това си го спестяваш с дизела, естествено най-добре е да е АФН.
  20. Да. Може би 1.9 с повечко коне ще е леко по-добре, но и 105 коня не са зле, особено с чип
  21. Вероятно си ги купуваш от едно и също място, а някой ги е вкарал в страната за да прави пари от брака на Сони
  22. SONY имам две и са ОК, едната е от интернет купувана и се ползва от няколко години. Кингстън имам няколко и са ОК, никакви проблеми, дори едната беше изпрана в пералня, както и една тяхна флашка междувпрочем, която също си оцеля,.. С А-дата съм имал проблеми.
  23. SONY, SANDISK, KINGSTON, друго не ви требва
×
×
  • Create New...