Jump to content

sapyt

Members
  • Мнения

    32
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от sapyt

  1. Kardana, Мерси много, утре сутринта го мятам. Ще пиша утре за резултата.
  2. Здравейте отново, Вчера вече напълно спря да ми работи вентилатора на климатроника. Явно от стърженето някъде укаси и изгоря нацяло. Добрата новина е, че вече не се чува дразнещия звук, лошата е, че дойде време да го сменя. Мерси много на колегата Kardana. Направих това което е написал, наистина видях зор с 3-я винт на кожуха, но го развих. Махнах кожуха после извадих и зегерката и избутах двигателя напред. Сега остава само да го извадя, но как ли не го въртях и все не успявам. Струва ми се много голяма самата перка на мотора за да излезе от там. Трябва ли да се лашне нещо друго за да го извадя този мотор ?
  3. kostadyn, Много мерси за съветите колега. И при мен се оказа залепена тази кутия към купето и не посмях да я разлепя, че си викам това после няма сглобяване и се отказах. Вентилатора ми още си ръмжи и вие. Сега първо ще се подготвя с друг читав вентилатор и нещо за залепяне после и ще го метна пак, че не се трае вътре в колата. Още веднъж мерси много за инфото.
  4. Колеги, Забърках се в нещо много гадно и ако знаех, че ще разглобя толкова много колата изобщо нямаше да се хвана. Та накратко: - колата е Ауди 100, 92 г. комби - АСЕ мотор - проблема ми е ужасно свирене и ръмжене идващо от вентилатора на климатроника - направо вбесяващо е. В колата е поне 50 градуса когато се качвам след работа в нея и като пусна климатика дори с усилена на макс музика не се трае това. - днес неделя си викам ще взема да го сваля този вентилатор, ще го видя къде опира и ще го смажа както си трябва. - имам едно ръководство на руски "Ремонт и експлуатация автомобиля Ауди 100/А6" и си казах хайде да действам. Та разглобих почти цялата кола. Касетофон, блок за управление на климатика, цялото табло махнах. Отпред при двигателя махнах всички кори, чистачките и т.н. И след 3 часа работа стигнах до задънена улица. Уж развих всичко което имаше за развиване, а този кожух дето е вентилатова в него не помръдва. Примерих се, че поне 2 дни няма да си карам колата докато не я сглобя, но да разглобя цялата кола и да не си оправя гадния проблем със свиренето си е направо ужас. Имам голяма мобла към вас. Ако някой е правил тази процедура която аз се опитвам да направя нека да помогне или дайте някакво друго ръководство за това, че в моето нещо ми обягва явно.
  5. sapyt

    Търся малко инфо

    Хммм интересна тема Моето е Ауди 100, 92 г. АСЕ мотор и има копченца на лостчето на чистачките, но на таблото освен външната температура друго не показва. Дали само тези копченца са критерий че има борд компютър и възможно ли е кола 92 г. въобще да има?
  6. Колеги, Най-накрая ми остава време да пиша какво стана с колата след сервиза. Значи останах доста доволен. Колата в момента работи перфектно на бензин, даже се усеща повечко мощност на ниските обороти. На газ обаче проблема си остана. Тук мъките продължават. Нямаше възможност да разпитам в подробности какво са правели, но споменаха за профилактика /почистване/ на дроселовата клапа и изчистване на грешките в компютъра. Така и неразбрах къде се намира тази клапа. Казаха ми, че в повечето случай този проблем с мененето на оборотите се решава с една профилактика иначе възможните други причини били много. Отървах се само с 48 лева.
  7. Малка поправка от моя страна. Тестовете са от неделя маршрут Бургас-София-Бургас. Към София при 130-140 с включен климатик 12,5 на 100 ГАЗ. На връщане при скорост 150-160 /на места до 180/ пак с климатик стигнах 14 на 100. Не е зле според мен.
  8. Не би трябвало да влияят колега точно на това съотношение обороти / скорост. Дори да си без гуми на трупчета да е колата когато включиш на 5-та оборотите при 100 км/ч трябва да са пак около 2800. Гумите влияят при отчитането на скоростта. Примерно с по-малки би трябвало скоростомера да ти показва по-голяма скорост от реалната, а при обратното трябва да отчита по-малка. Не съм някой експерт, може и да не съм прав.
  9. Аз съм на 2800 оборота на 5-та при 100 км/ч. 195/65/15 - гуми А за разхода при тези обороти трябва да се произнесе някой много спокоен шофьор Мога да ви кажа при 150-160 км/ч ми е 12 на 100 ГАЗ
  10. Привет Колега, Аз имам същия проблем като теб и май още доста хора го имат. При мен го прави и на двете горива /Бензин и Газ/ като на газ е най-изразително и е много неприятно. Направо откачам. Колата я взех съвсем скоро преди 2 седмици и още не ми е останало време да ходя по сервизи, в петък сутринта имам записан час в официалния сервиз на VW /в Бургас/. Много се надявам да разберат от какво е и веднага ще пиша след като я взема от сервиза. Нека всеки който е имал този проблем и го е острани да пише от какво е бил проблема при него
  11. sapyt

    audi 100 16 v

    Привет и от мен колеги, Налага се и аз да се включа в темата понеже станах преди 2 дни собсвеник на Audi 100 - 2.0 16V - ACE мотор. Колата от подписа я дадох на жената вече Все още не познавам колата детайлно, понеже все пак съвсем скоро е при мен. Има монтирано газово. Не съм гледай какво точно и как е монтирано, но първите ми впечетления са следните: 1. Разлика между газ и бензин в мощността няма съществена - поне аз не я усещям 2. Оборотите ми играят на празен ход, особенно когато дам газ и след това пусна педала отиват до 1400 после падат на 700 и пак се дигат на 1400 - така 2 пъти след което се успокояват около на 800-900. 3. Разхода на газ ми е 11-12 на 100 км. при смесен цикъл 70% извънградско и 30% градско - което мен ме устройва напълно. Това е без да я юркам много с включен климатик. Общо взето ме дразни много точка 2. Има ли начин това да се оправи по някакъв начин ? От Бургас съм - ако знаете някой газаджия който се е занимавал с такива мотори да я погледне ще съм ви много благодарен.
  12. Браво момчета, Няма ли някаква идея да се направи нещо подобно и други градове? Например за Бургас съм един от първите учасници. Още веднъж браво на всички участвали
  13. Колеги да споделя и аз, Днес минах от Castrol GTX HighMileage 15W-40 към Castrol GTX Magnatec 10W-40 заради зимата на AUDI 80 1.6, 91 г. на около 156 хил.км по километраж. Много ми е интересно дали ще го харчи. При предното няма загуба от последната смяна Минавам доста километри така, че много скоро ще разбера и ще пиша.
  14. Моята при 3:05 е на 180 Майтап да става, иначе по темата според мен предавателното число на скоростната кутия е от значение разбира се
  15. sapyt

    скърцат спирачките

    При мене колеги, няма виене а когато съм натиснал спирачки и след това ги пусна се чува едно скръц и то доста звучно щом го чувам ясно с затворвни прозорци. Възползвам се от тема да питам това от какво би могло да бъде?
  16. Колега, само за пробата я остави без филтър, ако не се оправи значи не е от това и няма смисъл да го сменяш. Това е само една идея, а и лесно изпълнима. Дано да е от това както при мен.
  17. Колега при мен беше същото /даже оборотите отиваха на 2000/ и невероятно но се оказа, че е от въздушния филтър. Студена също си работеше нормално. А преди това ходих на 3 сервиза и всички ми казваха различни неща. Дадох 3 пъти по 15 лева за диагностика включително в официалния сервиз на Ауди. И аз незнам какво ме накара да махна филтара и за чудо колата заработи идеално, после си купих нов разбира се. Махни и твоя да пробваш........
  18. sapyt

    Пътя към морето.

    Колеги, според мен тези камикадзета са дрогирани зад волана. Няма дрегери за дрога, само чрез изледване на кръв става. Кво им пука. Скоро аз също пътувах по пътя София - Бургас. Как един колега срещу мен между Айтос и Карнобат влезе в канафката и спря нацяло човека и се хвана за главата /беше със същото Ауди като мен/ понеже някаква 100 годишна Алфа изпреварваше мен и още една кола пред мен. Наблюдавах този който караше Алфата - оня не трепна когато разтоянието падна под 50 метра между него и колегата отсреща, дари не си направи усилието да се доблежи до нас за да направи тройно разминаване . Е който може да ме убеди, че този не беше дрогиран..... Няма нормален човек който може да направи това с чисто съзнание. Само да вметна, че оня с Алфата си продължи да изпреварва колоната по същия безумен начин, с една дума изобщо не му пукаше. После защо имало катастрофи - еми ето затова, че и невинни хора остреща загиват. Като иска да се трепи да вземе да се блъсне в някое дърво, а не в другите. Та след този случай и на мене ми се искаше верно да съм в един БТР да го настигна тоя и да му мина отгоре.
  19. sapyt

    Осветление B3

    Много мерси колега, Ще сменя крушките и ще пиша дали всичко е наред.
  20. sapyt

    Осветление B3

    Здравейте колеги, Имам дразнещ проблем с осветлението на врътките за парното и копчетата над тях тези за отоплението на задното стъкло и другите до него. Иначе всичко друго си свети и работи. Когато се пребирам вечер по тъмно е много неприятно когато не е осветено там и много често забравям нагревателя за задното стъкло включен например и после цял ден си карам така на нагревател. Дали някой от вас е имал подобен проблем? Предпазителите визуално уж са здрави. Предварително благодаря за помоща
  21. sapyt

    Защо Ауди?

    И аз така колега, VW Golf /2-ката/ си желязна кола, а другата по-конфортна и пак толкова желязна кола е Audi Тук спор няма, това е факт. А иначе защо Audi, ами преди много много години през 1994 г. баща ми си купи Audi 80 1.8S / 89 г. тогава верно беше 5 годишна кола и аз бях на 20 години, ама още си спомням супер конфорта за тогавашното време и ядското ускорение когато бях на 3-та с 50 км/ч и натиснех газта просто се изтрелваше като изтребител. /само да поясня, че става въпрос за преди 12 години, а тогава освен лади и москвичи тук таме се срещаше някой форд сиера или опел рекорд/ Та от тогава ми е на сърцето тази марка просто нямах финансовани възможности да си го позволя по рано. Следващата кола пак ще бъде Audi.
  22. Благодаря за вашите мнения. Аз също мислех, че 100-цата е за предпочитане, но никога не съм карал такава. В момента имам Ауди 80 - 1.6, 91 г. - много е запазено и нямам никакви проблеми с него /прав е AALEXANDROV/ - освен, че му идва малък мотора и по-бавно ускорява, затова много мислих дали да не го сменя за 100-ца - разбира се с доплащане около 3000 лв или за Б4 с доплащане около 2500 лв. Но вече съм убеден, че ще бъде Ауди 100, лошото е, че започнах да се замислям за А6 /95г-96г/, ама пък ще трябват още пари. Иначе shwepi карам повече извънградско, рядко ходя в центъра. Някой от вас да е виждал напоследък някъде да се продава читаво Ауди 100? По автокъщите много рядко се срещат. Та като сме започнали темата, според вас кой двигател на Ауди 100 е за предпочитане? Говоря за 2.0Е, 2.0 16V, 2.5TDI или 2.3Е ? Като се има предвид, че искам да му сложа газово. Мерси на всички.
  23. Здравейте, Цената на Audi 80 и Audi 100 за производство 1993-1994 е долу горе една и съща. Естествено зависи от състоянието на колата. Някой може ли да ме посъветва коя да предпочета? Благодаря предарително.
  24. sapyt

    Audi 80 1.6I 101 к.с

    Здравейте, Интерисува ме вашето мнение отностно данъка за този модел AUDI 80 1.6I 101 к.с. 1994 г. понеже е на границата между 74 kw и 75 kw. Предполагам заете разликата между двата случия: за 74 kw - 59.94 лева за 75 kw - 123.75 лева Та ако има някой който има същия модел кола нека да сподели колко лева данък плаща. Питам защото по изчисляние 101 к.с са 74.25 kw и е тъпо ако в данъчното ти ги сметнат като 75 kw Благодаря на всички.
×
×
  • Create New...