Jump to content

{666}

Members
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от {666}

  1. Все пак сме форум и е редно да споделя моя опит с въпросния комплект Карам Ауди А4 (Б5) 1.9 ТДИ куатро с 16-ки джанти (лято и зима) - тоест не зоря окачването с най-тежкия двигател и с големи джанти. Закупих комплект в началото на лятото (2014-та) и след около 2 месеца 2-та кормилни накрайника се разтропаха, сменихме ги по гаранция нямаше проблем, направи ми впечатление, че новите накрайници бяха с макра "ITN" всеки знае, че това е китайската марка за части на "ЕВРО 07". До края на гаранцията (тази година в началото на лятото изтече) не съм сменял повече части, но определено след изтичане на гаранцията имах разхлопани носачи. Не съм я карал на сервиз да установя точно кои и колко, но познатото хлопане си го има. Добавям и снимка на 2 накрайника, левият е от комплекта и които се разби на 2-рия месец, десният е "MEYLE HD" http://prikachi.com/images.php?images/523/8405523g.jpg Като обобщение мога да кажа че сметката излиза 300лв на година за предница, след изтичане на гаранцията имаш части за смяна гарантирано, за някой са много за други са малко изводите ги оставям на вас.
  2. Колега, имаш ли налични комплекти .. каква е марката (не че е от огромно значение де) и каква е цената в момента (понеже виждам, че варира)? Мерси предварително.
  3. {666}

    Луфт на ввъншно каре

    Да ме извинява колегата, че му ползвам темата ... при мен проблема е следния: нещо по предницата хлопаше, като погледнах отдолу маншона на външно ляво каре беше скъсан и карето имаше луфт. Купих си ново каре и в един сервиз ми го сменят, обаче казаха че и още 2 носача също били разбити и им казах да сменят единия (по-належащия), взимам си колата тръгвам да карам и пак познатото потропване. На следващия ден сменях гуми (летни-зимни) и на въпросното колело хванах полуоската и има луфт аксиално (тоест хлопа като мръдна полусоката в посока ск.кутия <-> гума), иначе радиално няма луфт. Всъщност другия симптом е че като карам назад и натисна спирачката се чува едно изпукване (гумите не са завити), но това може и от някой носач да е. Всъщност въпроса ми е такъв луфт изобщо нормален ли е при положение че на другата полуоска няма никакви луфтове. Май са забравили да сложат някоя зегерка калпазаните, както е описал колегата по-горе .. ? Впрочем колата е А4 Б5 куатро с АФН мотор.
  4. Да, но ако купя съединител (за демпф. маховик) и след това се окаже че и маховика е за смяна, трябва задължително да купувам демпферен маховик, защото съединителя няма да пасне на плътен маховик (или пък да прежаля парите за съединителя който съм взел и да купувам комплект - плътен маховик + съединител за плътен). А на мен идеята ми е ако сменям нещо да мина на плътен маховик и да се приключи с тая демпферна драма. При положение, че става дума за някакви суми от порядъка на 600 - 1000 лв., някакси ми се иска от един път да се получат нещата.
  5. Взех че те послушах и се оредих с едно quattro avant AFN-че Трябва да се покажа на варненските сбирки да почерпя информация за придобивката. Засега колицата е доволна, малко е тромаво при тръгване найстина, някой беше споменал това, ама има "extra weight" няма как. Демпферния гей (или така наречения маховик) май се е раздрънкал и ще трябва да го сменям, но гледам какви са плътните варианти на маховици за целта, че там принципно работата е дебела откъм цифри. Към колегата, който се колебае за покупка на такъв -- взимай смело, особено ако предната ти кола е била по-нисък клас Аудито си е Ауди, хич да не е има глезотийки
  6. Ако е поддържан добре на ТДИ-то километрите не му пречат. Аз лично в момента карам ТДИ 1з (само че в СЕАТ) и в момента е на 470к реални (лично съм го взимал от Германия). Изминал съм около 100к с тази кола и си върви перфектно за 90 коня, няма пушилки зад колата, мотора си работи като часовник, вървежа и разхода са си като по каталог. Важна е правилната експлоатация и добрата поддръжка, така че това че АФН-а бил стар не трябва да те притеснява, даже според мен си е плюс на фона на по-скъпите части на ПД моторите (ама това си зависи вече какви са ти финансовите възможности), въпроса е да оцелиш читав мотор. Относно тунинга - ПД изкарват по-добри резултати, но зависи и какви са ти целите. Ако искаш да не хвърляш много пари и колата ти да върви прилично мисля, че един АФН е добър избор за целта. Аз впрочем също смятам да сменям колата и съм се насочил към А4 (Б5) фейслифт ТДИ 110 седан куатро, обаче такова животно се намира трудно, така че може и да направя компромис като се насоча към Авант вместо седан. Въпроса който искам да питам е дали някой е запознат с окачването на фейслифтовите А4-ки, тоест дали има някаква промяна, отново ли е толкова трошливо както преди фейса (всеобщото схващане е такова, аз нямам наблюдения) или от завода са коригирали тоя момент?
  7. Излиза, че колкото е по-нова колата, толкова разхода на гориво е по-голям. независимо от по-новите технологии. Всъщност теглото на колата също нараства и технологията не успява да компенсира това.
  8. Здравейте, колеги! Намирам темата за супер-полезна. Адмирации за всички, които са се впрегнали да разнищят "великата тайна" на тунинг-файловете. Така, айде малко по същество... Предполагам, че нещата които ще напиша са ясни на главните действащи лица в темата, но идеята уж е да обогатяваме темата. С няколко просто изчисления можем да си помогнем при промяна на картите. 14:1 е идеалното отношение (въздух:нафта) за най-голяма мощност, обаче тогава колата ще пропушва доста (а предполагам, че не това желаем). В такъв случай се намалява горивото и жертваме малко от мощността и общо взето оптималното отношение е към 17:1. В картата "smoke limiter" можем да пипаме впръсканото горивото на база на въздушната маса. Най-голямата стойност на вкарвания въздух която MAF-a може да отчете и безпроблемно би могло да се вкара в цилиндрите е 950. 950 : 17 = 55,88мг. Не съм сигурен на кой коли, но общо взето софтуерно е ограничено стойността да се вдига над 51мг. И поради нуждата да сложим на желаните обороти в колоната 950 на "smoke limiter" картата 51мг. и след това е нужно да вдигнем напрежението на помпата примерно с 10% и тогава: 51мг + 10%(от 51мг.) = 56,1мг. За изгарянето на 56мг. гориво са нужни 952мг. въздух. А за да вкараме такова (по-голямо) количество - турбинката също трябва да се напрегне малко (демек да се надуе леко) На ЕГР клапана като му зададен най-високата стойност на практика го запушваме, обаче от това следва че качваме оборотите на турбото при ниски обороти на ДВГ-то, но в същото време влиза максимално свеж въздух, от което следва че "респонса" се подобрява. ПРОБЛЕМЪТ ИДВА ОТ ТАМ, ЧЕ ТЕЗИ НЕЩА СА ТЕОРИЯ. И за да е всичко както трябва трябва да се отчетат състоянието на дюзите, турбото, помпата и т.н. Демек трябват си диагностики и няма да стане с едно "изпляскване" на дадени високи (идеални) стойности, защото ако например дюзите са леко задръстени и ще се получи нежелано високо налягане в гориво-впръсквателната система, а оттам проблеми.
×
×
  • Create New...