Jump to content

darkeci

Members
  • Мнения

    54
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от darkeci

  1. @kpematop  Така е няма спор. Просто при мен се случиха поредица от негативни неща, които за мен са неприемливи. Смених си майстора и всичко е точно. Плащам си малко повече, но нямам никакви проблеми.

    От друга страна ти пък си пример как продължаваш да си държиш ниво. Когато имах проблема с прегряването на А8-цата ти упся да го намериш, видя, че колата е тунингована неграмотно и ми сложи дефаулт картите (по мое желание), направи ми ъпдейт на софта на кутията и всичко беше точно. 

    Година - две след това пратих при теб сестрами с една бяла бензинова а4 3.0 tfsi и тя също остана доволна от работата ти.

     

  2. За Ники от Илиенци мога да потвърдя мнениеята на колегите. Вече не карам ауди, но до преди две години бях негов клиент и нещата накрая бяха трагични. Оставям колата при него (след предварителна уговорка) за оправяне на проблем по ходовата част. Питам го след колко дни ще е готова, казва ми 3 дни. Минава седмица и нищо, започвам да му звъня и изобщо не се вдига телефона. След 4-5 позвънявания в рамките на 2-3 седмици накрая си вдига телефона, когато колата е уж готова. Взимам колата и отново същото тропане.... след това пак му я връщам и схемата с чакането се повтаря. По спомен след 3-тото връщане я оправиха, но всеки път си плащах я за някви тампони, шарнири или някой носач. Преди да започне с мизериите заведох и двама приятели, които започнаха да си правят колите при него, но имаха същите ядове и те  се отказаха.

  3. Като притежател на 4.2 тди мога да кажа, че наистина поддръжката на тази кола е доста скъпа. Като имай предвид, че всичко е x2 (2 турбини, 2 дебитомера и тн.). Една смяна на масло и филтри на двигателя  излиза около 400-600лв, като зависи какви марки, ще избереш. Преди това имах Mercedes W220 s500 и там поддръжката беше по евтина от на аудито :)

    BTW 4.0 TDI мисля, че се произвеждат до 2005г и са с малката маска.

  4. 23 minutes ago, ma3xa said:

    Към 1000лв е, но ако не свети жълта лампа на таблото за въздушното окачване и няма грешки, значи си работи.

    Компресора е 800лв, но също така се рециклира без никакви проблеми за 150лв, като съм рециклирал и на предишната ми и на сегашната ми кола и не съм имал никакви ядове след това.

  5. Днес като запалих се появи  буфера, което означава, че ще трябва да се ходи на доктор.

    Колеги може ли да ми препоръчате къде в София мога да я закарам на някакъв добър сервиз, който може да ми направи диагностика на аудиото и да види какво се случва ?

  6. След 3 месеца безпроблемно слушане на музика отново проблеми. Вчера след като запалих и тръгнах установих, че се чуват само пищялки, спрях изгасих колата и отново я запалих и се появиха колонките, но без субуфера и от тогава си е така. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем ? Първо си мислех, че е заминал, но пък симптомите бяха странни. Има ли някакви бушони, които може да са изгоряли и заради тях да не свири ?

     

  7. @kpematop  големи благодарности за точната диагностика , както и на Ники за извършения ремонт и смяна на свещите с беру. Сега колата на студено пали без да се замисли.

    Карах около 1ч. - 1:30мин. градско и няма никакви проблеми вече. Парахода се стрелка като оса :D

    • Like 1
  8. Колеги имам много сериозен проблем, както си карам и изведнъж мощността на колата изчезва тотално смисъл пежото  на жената (1.9д 76кс.)  набира по бързо от аудито. 

    Това което забелязах е, че се случва когато колата загрее на 90 градуса. Странното е, че няма никакви видими проблеми. Днес я карах сигурно 2 часа със закачена диагностика на един приятел, че той по ги разбира нещата, но нищо не видя. Прикачвам и файловете с логовете, ако може някой да ги погледне ще съм много благодарен.

    Също така, ако може да ме насочите към някой сервиз където могат да се справят с проблема.

    LOG-01-011-003-001_e1.CSV LOG-11-011-003-001_e2.CSV

     

    едит: забравих да добавя, че двигателя си работи равномерно и няма промяна когато си върви колата нормално и когато изчезне мощността.

  9. Вчера се опитах да си сваля кората, след като изгледах този клип https://www.youtube.com/watch?v=jU7qwuzEyK8&feature=emb_title, но нещо не успявам. Свалям махагона, болта който е зад него и този в джоба (там липсваше), но кората продължава да не мърда и не мога да я махна. Дърпах първо нагоре после назад и нищо не се получава. Като единствената разлика е, че при мен е с Bang & Olufsen, но като огледах кората не видях да има допълнителни болтове.

     

    Колеги, ако имате някакви идеи, ще съм благодарен, че започна да пръщи едната колонка и е някъв ужас.

     

  10. Просто беше съвсем леко потъмняло точно там дето съм го закачил. Майстора каза, че си е нормално, защото не е първа младост колата.

    Btw мога ли да карам така докато си намеря друг кулер ? 

    Мога ли да прецакам нещо ?

  11. На мен пък ми звучи точно като стабилизираща щанга.Когато взимах д3-ката ми тропаше някакво такова желязо в желязо.

    След прегледа се оказа щангата.На бащата като купувахме пасата б6 беше същата работа и там тропаше и там си беше за щанга.

    То самите тампони се прецакват и започва това чукане, а иначе самата щанга си е здрава.

×
×
  • Create New...