Jump to content

dedo kolio

Members
  • Мнения

    105
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от dedo kolio

  1. Искам да благодаряи и тук на колегата toshkov81 за добрата и точна работа . Уговорихме се за дата и час понеже аз лично не разполагах с много време ( а съм от Бургас ) се претеснявах дали няма да се проточи работата.Увери ме,че работата му в моя случай е два часа и беше точен като швецарски чесовник. Авопилота работи за сега перфектно и даже се чудя защо не съм активирал много по-рано . Първото нещо което си помислих след като го пробвах е ,че даваме пари за хиляди глупости по старите си коли а за такова удобство все си мислим ,че не е задлжително но на дълък път това си е просто неоходимост.Момчето е корекно а работата му може да ви направи шофирането по-лесно и приятно .
  2. Този филм го играя от 2 години но вече ми се изесниха нещата .Дълго е за обяснение затова ако ислаш звънни ми да обесня за какво става въпрос но първо си виж гешките. 0888 820 230
  3. dedo kolio

    валове 2.5 тди

    карам 2.5 тди 150 к.с. вече 5 години.Колата е взех от мой приятел тучин от Истамбул с бизнес в България беше скъсал от каране за две години повече от 140 000км. Миналата година сменях ремъци викам да проверя валовете нали са ни трън в очите но валовете бяха като нови. Сега има една друга работа един майстор който осблужва колата от както е дошла в България ни предопреди че това с валовете го прави от проблем с филтъра на картерните газове(този в средата) зад ГНП-то. Първите до 2003г. мисля се правен от плат после са направили пласмасов и не прави проблеми.Не зная колко е прав майстота но все повтаря че филтъра трябва да се сменя ако е от старите на време иначе идва проблема с валовете. ако колата ти си има мощноста не пуши и не е много шумен двигателя карай си .На мен ми са падали кобилици на Опел прибирал съм се на дава цилиндъра колта губи мощност пуши но вървеше
  4. Явно никой не е имал този проблем .... или форума вече се е изчерпил
  5. Първо да се извиня предварително ако има пусната такава тема но аз поне не намерих след обстойно търсене а проблема е доста распостранен при колите с куатро.Колата ми е А4 2,5TDI quattro преди година като ми намали горивото под 50% засмука въздух и спря благодарение на приятели бързо разбрах проблема с изравнителния модул в резервоара.Научих,че резервоара е на две от едната страна като намалее горивото под 50% този изравнителен модул прехвърля в другата където е смукателя.При мен се оказа,че беше изгорял датчика g210 за ниво който включва изравнителната помпа като намалее горивото и така го смених.Година по-късно преди седмица филма се повтори под 50% гориво колата изгасна.Добре ,че вече знаех и не въртях излишно та да изгоря и ГНП-то което често се случва от хора който не са се срещали с този проблем.Впрочем според един майстор 80% от изгарянията на електронния блок на ГНП-то е заради такъв проблем. Допълних с нафта резервоара над 50% обезвъздуших с гумена помпичка и колата пак тръгна. Естествено е закачихме на компа с един приятел и излезнаха грешки 00575 и 01441-горивен сензор за ниво g210.Т.е нищо ново под слънцето Сигурен съм ,че много хора са се срещали с този на пръв поглед млък проблем който обаче може да предизвика по-големи беди като изгарянето на електронния блок на ГНП-то. Не мисля да коментирам колко глупаво и излишно сложно го е измислил геманеца като можеше просто да направи резервоара като скачен съд и да не усложнява нещата.Сега обаче си мисля как да го побългаря като примерно сложа разклониение с два смукателя от двете страни или нещо подобно за да избегна използването на този модул. Ако някой се срещал с този проблем или ако знае как да се реши по по-практичен начин нека сподели сигурен съм ще помогне на доста хора
  6. Колеги реших се да си продам колата въпреки,че само преди месец налях близо 1800 лв. като смених ролки, ремъци(оригинални),термостат,водна помпа,маншони и някой други дреболии.Все пак не я продавам на всяка цена защото е подържана добре и с много средва.Проблема е,че дъщерями е в Германия и мисля да си взема нещо по-ново и може би по-голямо. Колата е в перфектно техническо състояние и дребни забележчици по външния вид.Така,че който я вземе мисля,че поне пет години само ще кара...и така на който му трябва кола на сравнително малко километри,отлично поддържана с добра историа и може да плати 6300 лв. да се обади на 0888 820 230.Цената е твърда и в нея влиза втори комплект джанти със зимни гуми.
  7. Имам наблюдения с различни дизели карани с добавка двутактово масло,на по-старите автомобили ефекта се забелязва веднага започват по-меко и намалят шума.Разбира се не очаквайте чудеса но явно,че е полезно в малки количества.
  8. Колеги мой приятел търси резервна джанта (патерица) 15 цола за Ауди 100/А6.(незнаем дали има въбще такива).Някой ако има за даване да се обади.
  9. Виж тая тема http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=67559
  10. Колега незнам до колко ще съм ти полезен но ще ти разкажа аз каква съм я патих и ме навежда на твоя проблем.При един голям дъжд ми се получи подобен проблем мой приятел по телефона ме накара да погледна на канал буксата която влиза в Типтроника .Та свалих корите одвих буксата (тя е отпред горе) и от нея текна вода после е подсуших диде си на таблото всичко и колта си тръгна.Другия проблем който съм имал е изгоря ми бошон,смених го но в компа беше отчела грешка и пак подобен проблем колега от клуба ми изтри грешката (за което съм му благодарен) и колата се оправи.Така ,че според мен имаш проблем с електрониката на кутията закачи ВАК-кома и ще ти покаже.Започни от бошоните и ВАК-Кома.
  11. Да забелязах но все пак мисля ,че е доста полезна джиджавка.Надявам се да се намери и на българския пазар пък и невярвам да е много скъпа.
  12. Jacob12 благодаря ти за бързия отговор , тази инфирмация е полезна за коети ти благодаря...но при наличие на спукан маркуч или друг пробив на системата гълтане на въздъх има дадтчици за налягане който се монтират на ГНП-то знам ,че ги продват в Ибей но не суъм ги срещал ...някой ако има няквава инфирмация нека е сподели. Мисля ,че е това но незнам дали може да се купи в България . http://www.mwfi.com/VP44Pics/VP44_Warning_Install.htm
  13. Първо да се извиня на колегата ,че използвам тема му но мисля ,че ще заинтересува всеки.Чувал съм ,че се слага датчик за налягане с цел да се предотврати оставането на помпата без гориво.Някой може ли даде повече информация откъде може да се купи този датчик.
  14. Ако свети само лампичката на АБС проблема е по-скоро от някой датчик.Често при смяна на наклдаки или други причини се разместват а и може да са зацапани.Ако обаче светне и червената лапа с питанката най-вероятно ще е блока АБС...затова първо се понаместват датчиците за 5-10 минутки работа(на канал или поденмик) и ако не помогне следва зачистване и мерене дали са здрави .
  15. Ами аз го махнах мойто веднага след като взех колата ...иначе трябва да го следиш да не задръсти защото прави много поразии.На мен го направиха с обикновенна тръба и не видях разлика освен ,че се продуха аспуха до катализатора.....другото да знаеш ,че катализаторите се изкупуват така ,че или който ти го сваля не само трябва да не ти взема пари амаи и да ти даде....
  16. Датчиците се проверят първо за верига и после вдигаш колата завърташ гумата с ръка и мериш постоянно напрежение на двата кабела(на буксата от датчика) трябва да е 1-2 волта . Преди пет месеца ядох попарата с АБС-са на Ауди А4 2.5TDI quattro след минаване през няколко сервиза(и плащане на всеки ) се разбра ,че много малко хора си имат понятие от АБС,датчици и електронните блокове.Първо сменяха датчици после разбраха ,че е блока и започнаха офертите предлагаха ми нов за 1200лв. ,после само блок за 400лв.,после втора употреба за 150лв. и накрая един приятел ме прати при Тодор(да е жив и здрав) на петия километир на автокъщите в Бургас ония фен за два часа се оправи с проблема и ми поиска 40 лева.Колега търси някой който се занимава с автомобилна електроника щот сервизите ако трябва да ти свърщат работа само знаят да сменат части за луди пари. п.с. телефона на Тошко мога да го дам ако някой се интересува но пишете на лични.
  17. Понеже съм карал А6 с мотор 1.9(и то туингован) и сега крам А4 2.5TDI quattro най-лошия от 150к.с. мога да кажа ,че разликата е огромна.Преди да я купя преди две години тук се наслушах на страхотий от специалисти затова реших да да се консултирам с приятел автомонтьор работил в сервиз Ауди.Та неговите думи бяха : "Да проблемен мотор но си има причини за това ..все пак той е един от най-масовите мотори на Ауди който се поставя вече години наред.По-скоро проблемите идват от големия пробег на вансяните возила(обикновенно над 350 000км.) както и невежеството от поддръжката и калпавите масла с който се карат в България.Тези коли са направени да се поддържат в оторизирани сервизи а тук всякави "майстори" ги загробват с незнанието си.Поддръжкта е малко по-скъпа но си тъгнал да купуваш Ауди а не Опел...".После се обърна и показа личното си Ауди с 2.5 мотор и се подсмихна."Ако е толкова калпав нали се досещаш ,че и аз нямаше да карам такъв " Колата която бях харесъл и купих от приятел той е имаше вече една година и половина и беше навъртял 90 000 км. имах информация ,че киломметрите са реални и реших да рискувам все пак колата я бях карал много пъти и кефа беше голям та сложих главата в торбата и за сега две години още 60 000 км.само една счупена перка от лагера на виското. Та моето мнение за двигателя е с отлични характеристики ,ако го настъпваш върви яко ,ако го жалиш гори малко за кубатурата си и ако човек може да си го позволи си струва.Съвета ми все пак е към всички спрели се на такъв вид кола с този мотор е да внимават при покупката добре да имат почече информация за техническото състояние защото найстина ремонтите с в хиляди.Лично аз ако трябваше да вземам такава кола от автокъща без информация не бих рискувал никога.Все пак всеки си решава сам за себе си а аз лично нехаресвам 1.9 мотора(дано не засегна някой) въпреки ,че го водят за най-добрия и икономичен.Абе всеки май си хвали неговото аде успех на всички и си отвряйте очите като пазарите дърти бараки щот какъвто и да е мотора ако излезе червив ремонтите не са евтини .... ама "кола и жена е на късмет" ай ,че стана врме за бира
  18. Проше сервиз има ли в Бургас ???...Аз поне не съм чул.За Муни само ще се усмихна защото един приятел имаше доста перипетии там...Ама ако трябва да ходя в Ауди сервиз-Бургас по добре да се ходи до Варна или София .
  19. Първо да поздравя колегата за добрата тема .Понеже и аз съм от Бургас и ми се е случвало да търся майстори съм се нагледал на любителски изпълнения.Да споделя последния си случай светва ми лампата на АБС и червената питанка за спирачките отивам на няколко майстори с препоръка сменят датчици ,почистват и нищо после всички предполагат,че е блока на АБС ама си плащах като поп всички техни прищавки и така тук 30лв. ,там 30лв. и накрая се разбра със сигурност(ми то друго неостана),че е от блока на АБС(от форума разбрах ,че това е поредната хронична болест от БОШ).Смяната му е по-принцип фасулска работа но блока е от 400 до 800 а на старо вървят 150-200лв.Та тъкмо почнах да търся на старо мой приятел ме прати при Тошко(на автоморгите пети километър всички го знаят) занимава се с автоелектроника та пича за 50 лева ми го оправи за по-малко от два часа и за сега няма ядове. Така,че блоковете на АБС-те при Тошко.За предница реглаж ,смяна на малса ходя в БОШ при Николай за сега съм доволен от него а и цените им са "средна хубост" за диагностика обаче вземат 30 лева, което мисля ,че е скъпо. Чул съм добри думи за сервиз Фолцваген до ХТИ работели скъпичко но били добри ама и не съм стъпвал там.Колата е взех от мой приятел той я караше на Апито в старото интендансво до Ритони,за него съм чул че е много добър занимава се само с съвременни автомобили но и цените били добри. Накрая искам да попитам(макар ми е далче още) ако някой е сменял масло и филтри на типтроник каде може да се извърши тази процедура най-безболезнено и сигурно ?
  20. Братчед тва нЯщо на снимката ти клапна който разтоварва турбото при по голямо налягане.Явно трябва да се регулира в сервиз....за грешките не съм компетентен но май ти показва свръхналягане на турбината(това е мое мнение ) и е свързано с него освен ако не е от самата турбина.Тук има едно момче от Варна с ник ifidik пиши му на лични много е коректен и точен и най-важното от разбира от тия неща поне ще те посъветва какво да правиш.А ако ходиш към Варна отивай при него
  21. Абе да си кажа и аз мнението.Мойта също кове на 90 градуса и не мърда (поне за сега де) но карах една Астра от новите и по пътя Бургас-Варна на байра стига 102 градуса спирам гледам перката не работи но водата не повръща почвам да звъня телефони на приятели майсторчета всички викат чакай да охлади.Обаче докато се суетях се сетих да звънна на един дето беше работил в Германия в сервиз Опел.Обаждам му се разказвам му а той почна да се смее вика качвай се и газ до дупка ако след 110 градуса не включи перката обади ми се.Качих се подкарах я и тъкмо да спра ,че температурата показваше почти 110 градуса чух как се включи перката.Температурата за две минути се срина на 90-95 градуса после перката пак спря.Впоследствие разбрах ,че тези двигатели са направени перките да включват на 108 градуса и това е нормална температура за работа.Така ,че според мен първо започни от по-лесното обеди се дали найстина е толкова колкото показва,защото може проблема да е датчика на измервателния уред (най-добре с ВАГ-КОМ) или друг термометър.При мен беше се случил следния фаул на път пак за Варна чух изчаткване в дясно но неспрях по-късно светна лампата за температурата и започна да свъни сигнализацията тогава спрях.Като погледнах пълен секс лагера на виското се преебал перката се набила в радиатора и го спукала. (така ,че братци с 2.5 ТДИ проверявайте си виското от врме на врме за луфтове) и после смених перка,виско,радиатор. Та по твоя случай и аз си мисля ,че е по вероятно да е термостат или от климатроника да създава някой проблем но си мисля ,че ако температурата не надминава 95-96 градуса няма от какво да се притесняваш(това все пак е мое лично мнение и все пак се консултира с някой който разбира от тези мотори ) защото системата е под налягане освен ако незапочне да изхвърля водата разбира се.Все пак се допитай на няколко места преди да пръскаш пари защото както става обикновенно може да се ръснеш и пак нищо.
  22. Абе да не давам много акъл но си мисля ,че след проверка на вакум маркучите следва диагностика на ВАГ-КОМ да се види каква грешка дава.... и сега като си мисля може тези номера да ги прави и и от дибитомера диагностиката ще покаже.
  23. Ремонта цялостен ли е или само електронния блок ?...и разбира се хубаво е да кажеш от каде си и на каква цена е ремонта ...Просто уточнение към темата
  24. dedo kolio

    A4 1998g 2.5 tdi

    Колега рабирам притесненията ти,но все пак се консултирай с изпитани и корктни майстори.Примерно ifidik(тук има и други) пиши му на лични и се чуите поне ще ти даде съвет .Притеснителното е ,че щом компа ти дава грешка на помпата май там ще е работата.Все пак има начини ,на мен преди месец ми поскаха в сервиз за блока на АБС първо 1200лв,после на старо намериха един за 150лв. и накрая се намери майстор дето го направи за 50 лева.Прочети тук има доста теми и поразпитай преди да се хвърлиш при първия случаен майстор.
  25. Охх немислих вече да дебатирам относно теми са 2.5 TDI но прочетх пак коментарите и реших да споделя собсвения си опит.От две години карам А4 2.5 TDI quattro 99г 150к.с. (най- лошия според всичи тук двигател на Ауди)само искам да пипитам колко хора който спорят и го оплюват тук са имали кола с такъв мотор.Найстина един динамичен и приятен за каране мотор който се наложи от 1998г. та до сега .Преди да я купя и аз се допитах тук и започнха едни добрижелателни лекции за валове ,за вскъпа подръжка и т.н.Все пак бях наясно ,че купувам Ауди а не Лада и се допитах с приятели от сервиз.Колата която я взех беше от приятел и бях сигурен,че километража не е превъртан та един майстор ми каза така" Това е автомобил със скъпа подръжка но ако излезне читъв и се поидържа реголярно ще те одере само внимавай на каде го краш за подръжка и ремонти".Колта е 6-та година в България до сега сме и навъртяли 140 000 километра и за сега поне двигателя е перфектен смяна на ремъците е малко по-скъпа но е на 120000км. аз съм решил да ги сменя на 100 000.Послдедия път когато са сменяни е излязло 1100лв. само за съпоставка на 1.9 миналата седмица един приятел му легнага близо 900 лева като му дадоха 70 000км. пробег.Проблема е ,че коли с тези мотори се внасят на голям пробг над 400 000км. и трябва да се внимава !!1 но има начин да се разбре дали километраж е въртян(допитай се до специалисти).Относно предложенията на няой да си вземеш А6 с 1.9 мотор не се хващай на тази въдица ,карал съм такава 130 к.с. ама е за пенсионери не успорвам ,че това е един от най-успешните мототи на Ауди но за А6 е малък. за това купе еле пък и като пуснеш климатроника.Та моето мнение ако си решил да си вземаш кола А6 дизел да е поне с 2.5 TDI но не пести пари да го провериш добре в сервиз има начин да се докаже дали е въртян километража и дали е имало някави проблеми,задължителна подмяна на филтъра на картерните газове,хубави масла и мился ,че нчма да има поблем а иначе нали знаеш кола и жена са на късмет.Успех.
×
×
  • Create New...