Jump to content

RadoAdamov

Members
  • Мнения

    60
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от RadoAdamov

  1. Махаш решетката и след това са 3 х 10мм гайки трудно достъпни, ама като си стигнал до тука ще се мъчиш. Има голяма вероятност да се счупят някой от ушите държащи решетката, ама ако внимаваш ще е ОК. Успех
  2. И аз така мисля в случая, оригинала е по-добър на вид, не знам за лекота как е, но не вярвам, изглеждат ми тежки вторите.
  3. Колега "talaz" предполагам как се чувстваш в такъв момент, ама все пак ако можеш си сдържай нервите, щото може да попаднеш и на някой екшън герой и тогава не се знае как ще завърши всичко.Скоро имахме случай в нашия град как една бабичка на 72 застреля водача зад нея само защото си използвал клаксона да я подкани да тръгва от светофара.Живеем в много луди времена.Просто съвет.
  4. Дали си с АБС или без, няма значение.Колегата го е написал по-нагоре, почва се от най-далечния и се завършва с най-близкия спирачен апарат.Преди 2 месеца направих процедурата на моята каляска с помощта на помпата под налягане, за да елиминирам излишното натискане (помпане)на педала, а и за да не ангажирам 2-ри човек който да ми помага.Никакво потъване, всичко е ток по спирачките.Ама да източваш по 4-500мл ми се вижда доста пресилено.Течността трябва да се вижда че е бистра т.е от новата и да няма въздух докато излиза от щуцера.Изпълнени ли са тези условия затягаш и минаваш на следващия апарат.НИщо сложно.Няма никакви филми и театри при процедурата и след нея ако знаеш какво правиш.Ако нямаш помпа просто следи постоянно нивото на казанчето и не го оставяй да е празно, щото тогава става кофти докато обезвъздушиш.
  5. RadoAdamov

    Навигация за Audi A4 B7

    След преминаването от Symphony към RNS-E ще свири много по-качествено и музикалната система в колата.Може да гледаш и филми на нея с допълнение разбира се на външен източник за видеосигнала.Така че лично мнение е че заигравката си струва.Още повече че си спестил от цената на колата и сега със спестените пари, може да я направиш кукла по твой вкус.
  6. RadoAdamov

    моля за помощ

    http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/00515 Some older engines store this code as long as the engine is not running, if in doubt read fault codes with the engine running again Може и да се окаже нещо съвсем различно от датчика на Хол.
  7. RadoAdamov

    Въпрос за крушки А6 4F

    Компа следи и за крушките на номера.Веднага наби грешка като сложих диодни без съпротивления.След смяната им с такива с вградени съпротивления всичко заспа.С биксенон е колата.
  8. Супер колега!Много благодаря за линковете.
  9. RadoAdamov

    А4 - Грешка - Incorrect Flow

    http://www.audi-portal.com/ru/diagnostic/actuators_18692.html там се намира клапана щофьорската страна в калника под мокета.Ама щом ти изключва пистолета по време на зареждане сигурно ти се е задръстил EVAP Canister-а под багажника.Иначе N80 лесно се проверява.Намира ти се някъде около въздушния филтър клапан с по един маркуч от всяка страна и букса с 2 жици.Откачаш го и духваш през него.Не трябва да преминава въдуха.Като му закачиш 12 волта на клемите и духнеш трябва да преминава потока.Също така с Vag Com може да го тестваш докато е на колата.По време на теста клапана цъка многократно, може да поставиш и ръката си на него, щото моя кликаше много тихо и беше трудно да го чуя.Щом ти е бедна сместа обаче най вероятно или той е заминал, щото той пуска бензинови пари когато на двигателя му е нужно за да обогатява сместа или имаш някъде по системата разкачени маркучи и дърпа въздух.Голяма играчка е ако нямаш машина за пушек, ама ако си пушач може и с цигарен дим да проследищ теча.Успех.Погледни как го е отстранил canistera в този форум http://www.audizine.com/forum/showthread.php/413591-DIY-Gas-tank-problems-Evap-Canister-Leak-Detection-pump Най общо казано ако е много тежък е затлачен и вече не работи.Успех.
  10. Ако някой вече го е отключил ще стане.Имайте впредвид, че някой път иска по 2-3 и повече пъти да се натискат бутоните.Ако не са идеално синхронизирани двата заедно не се получава.
  11. На А6 4Ф имаше скрити функции, които ги отключих влизайки в сервизното меню.Така че може и при теб да е така.С ваг-ком трябва да го отключиш и после задържаш car+setup за 6 секунди и си вътре.
  12. Колега, точно тази таблица за която си дал линк отговаря на разхода на моето ауди S4 B6 4.2L V8.Ама едно към едно.Абсолютно не съм съгласен.3.2L FSI в комбинация с 6 скоростна кутия има мноооого по-добър разход.При 90км/ч е на 1800 RPM, при 120 км/ч на 2200RPM.Оттам идва и тази икономия.Предишната кола на жената бора VR6 харчеше много повече, както и последващата я ауди A6 C5 2.8L.Имам база за сравнение.Или пък просто сме късметлия с точно тази бройка.(Да бе)Ето и таблица с която мога да се съглася http://www.parts-specs.com/audi/a6/3.2-fsi-2004-4-door-sedan-032125 А може и в бензина да е разликата.Ние зареждаме само от една бензиностанция в която не смесват с етанол(тествано) и оттам може да идва и по-добрия разход и пъргавина.В България със сигурност горивата са по-зле и няма как да се получи тази икономия но не би трябвало да е много по-зле.Няма причини да пиша разход който не е реален.Какъв ми е интереса от това?Всеки може да се изказва както знае, с тази разлика, че авторът на темата попита за конкретния модел, който пък е паркиран в гаража ни и затова му отговорих от преки наблюдения.
  13. Колега на жена ми и купих същото ауди.Това е най-икономичната кола която сме имали някога.Супер натоварена за ваканцията ни даде 7/100л на дълго карайки с 120км/ч.В града е около 10.Доста е пъргава за това обемисто тяло.Бутвайки предните седалки максимално назад, все още има предостатъчно място отзад за възрастен пасажер така, че да не му опират краката в гърба ти.Във Вегас бяхме при темп. рекорд от 49 градуса и климатроника съумяваше да охлажда доста добре купето.Имал съм предишния модел, но този го превъзхожда в пъти.Пораснал е на дължина, мотора е много ефикасен,(предишната беше 2.8 и лапаше като луда) скоростите са 6 и доста бързо се превключват при нужда, много са чувствителни.Старите генерации са по-мудни.През 2005г е спечелила 4 награди-най-красив автомобил, подобрени защити от кражба, кола на годината, и награда за възможностите и да се използва за лесно дърпане на каравани, ремаркета и др.Също така е много обезшумена и дори и при много високи скорости остава изключително тиха.Отвън също е много тиха и ненатрапчива на шум.Саунда дори и заводския е настроен много добре и предполагам ще задоволи дори и по-взискателни меломани.Караме 6 цилиндрова кола с мощността на такава, а същевременно разхода и е като за 4 цилиндрова.Тези нови технологии до там докарват нещата.За кутията не мога да ти кажа нищо повече от това което вече написах.По-бързо реагира на настъпването на газта отколкото на моето ауди което все пак се води с-ка макар и с 2 години по-старо.Много бързи смени прави и има нещо като полу-скорости.Примерно при 120 е някъде около 2200rpm поддържаща скорост.Настъпвайки леко, вместо да свали на 5-та просто вдига оборотите с около 5-600 и веднага започва да ускорява.Вече ако настъпиш повечко ще свали на пета, но това повечето време дори не се налага, защото просто колата е пъргава.Ако закротиш пак на круизна скорост оборотите пак падат и така.Дано схвана какво съм опитал да напиша.Нощно време е много приятно да се кара, с всички тези светодиоди дето са поставени по 4-те врати, в краката с многото осветени копчета в предната конзола.Първата нощ карахме безцелно само за да се любуваме на интериора и.Аз лично, съм много доволен с избора който направих.Успех.
  14. RadoAdamov

    audi a4 1.9 b6 automatic

    Ами не знам за майсторите, ама наистина така ми пише в книжката на колата B6.Скоростната кутия има масло което не се сменя, освен ако не е протекла и не се налага отстраняването на теча.Ако не тече не се сменя никога.Знам че звучи много странно, ама така пише.Вечни неща няма както знаем, обаче отново... така пишат в книгата на колата.Знае ли човек на кое да повярва?
  15. Ами аз съм само с ксенон на късите, така ги пращат от Германия за тукашния пазар, но няма да стане нищо ако пробваш различните кодове.Просто запомни твоя оригиналния и винаги можеш да го върнеш.Иначе относно запалването и тогава пускането на фаровете, няма как да стане.И на жената аудито което си дойде със заводски дневни, оперира по същият начин.Дадеш ли на контакт се включват веднага.Могат обаче да се изключат през ММИ-то ако ти се налага да си на контакт по-дълго време и да спестиш малко енергия.Предполагам, че замествайки последната цифра с 2 ще ти свърши работа.
  16. На моята B6 като се заиграя с прекодирането и ми се включват по желание с подаването на контакт или фаровете за мъгла заедно с габаритите или късите заедно с габаритите.Моята е американка, но не би трябвало да има разлика. Адрес - 09, Coding (Функция -07), 0ххх? , Country: 1- Rest of World Всичко се контролира през ключа, като лява и дясна паркосветлина са отделно.(когато си паркирал и си бутнал лоста в ляво или дясно положение за мигач). 2- Northern Countries (Finland, Sweden, Norway, Denmark)Включва ксенона и всички светлини плюс номера, без халогени. 3- USA Всичко се контролира през ключа, като лява и дясна паркосветлина са заедно. 4- Canada Включва халогените и всички други светлини плюс номера. Тоест променяйки последната цифра от кода по указаният по-горе модел, ще постигнеш каквото ти е нужно, без изобщо да пипаш копчето за светлините.
  17. RadoAdamov

    цк ключ =?

    И тогава със сигурност ще ти записва грешка всеки път когато забравиш за ключа.
  18. RadoAdamov

    цк ключ =?

    Те имат стандартно, но и доста майстори има за които това не е от особенно значение.А на един приятел му се случи и му откраднаха ключовете на бората и след 3 дни се намери напълно изгоряла колата.Ако имаше ключенце допълнително това нямаше да се случи.Та затова ги слагаме тези, да си усложняваме нашия и живота на крадците.
  19. RadoAdamov

    цк ключ =?

    На В6 не ми записва грешка.Обаче на C6 А6 аудито ми записа веднага и по-важното-светна веднага чек-а и освен с компа не можеш я изгасиш тази лампа.Пробвай да издърпаш бушона на бензиновата помпа и веднага ще си отговориш на въпроса.
  20. http://uberlame.com/a6_tsb/Electrical/Fuel%20gauge%20reads%20empty%20after%20refueling.pdf Колеги и на мен ми ги правеше тези мизерии и накрая извърших процедурата от горния линк и всичко заспа.Описано е че поради някакви микровибрации се получава лош контакт в конекторите и от там дава грешни показания.Стрелката винаги ми стоеше на 3/4 при пълен резервоар, показваще че няма гориво, после изведнъж има гориво и всякакви такива дивотии.Не е трудна процедурата само че трябва да се извърши на колкото е възможно по-празен резервоар.Също така си спестих закупуването на новите "подобрени" версии на конекторите и директно свързах кабелите без никакви такива.А показанията на пълен резервоар ми бяха 130 и 140 ома на единия и другия нивомер веднага след като оправих проблема.Дано помогна с тази информация, защото това е уникално изнервяща грешка която са допуснали от Инголщад.
  21. Кодираш ги за друг вид автомобил и заспива.На моето ауди по моя лична преценка му бяха много ниски късите и след кодировка за Октавия ми паснаха на вкуса и така си ги карам вече 2 години.Повече не ползвам отвертки, щото първо отнема повече време и второ винаги се получава разминаване м/у двата фара след тази манипулация.Метода с бялата стена не е най-удачния и затова VAG-Com-a е перфектен за целта.Имай впредвид, че по този метод може да ги вдигнеш и твърде много което става неефикасно за теб и дразнещо за околните, така че умерено.
  22. Случвало ми се е и на Бората и на Аудито.Сваляш моторчето заедно с рамената на чистачките, махаш зегерките избиваш с поставена гайка на осите почистваш от мизерията, пускаш по една шкурка навита на руло вътре в гнездата където лагеруват осите.Накрая смазваш с грес тънко и по обратния ред всичко.Час, два може да ти отнеме, но повече няма да ти се налага да го правиш със сигурност и ще имаш напълно функциониращи всички степени на чистачките отново.Преди да извадиш осите от леглата направи няколко белязки, щото после става интересно на каква позиция ще спират ако не си сглобил кадърно.
  23. А при мен губеше от пръскалките на фаровете.Оказа се че не е възможна смяна на уплътненията и при поисканата ми цена от 150 долара за една, като и двете бяха заминали просто ги байпасирах.Дано да е от о- пръстена на казанчето, то е много евтино и се сменя лесно.
  24. RadoAdamov

    Навигация-какво

    Колега трябва ти RNS-E за препоръчване европейски модел за да не се занимаваш на американски да му слагаш европейски фирмуъери.Много е важно да имаш и пина на радиото, щото си е ходене по мъките да го вземеш от дилъра поради невежеството на техниците там.Трябва ти адаптора който ти прави връзката със съществуващото в Б6 модели окабеляване към навигацията която е една голяма букса обединяваща многото твои.Трябва ти и адаптер за diversity антената и GPS антена, ако нямаш заводската на покрива тип акула.Ако пък имаш тази на покрива ще ти трябва удължител тип fakra женска към женска букса.Аз първо пробвах с китайска антена в жабката и имах макс до 5 сателита като на моменти бяха 0.След като свързах антената на тавана имам постоянно 8 сателита.Така че е за препоръчване.Ще ти трябва и ваг ком за да настроиш fis-а да ти показва посоките също.И не е точно така че не си струва манипулацията, щото минавайки от симфония 2 към тази навигация, първото което ще ти се натрапи е много високото качество на звука.Аз съм с bose в колата, но разбрах колко е качествен звука едва след тази интервенция.Заслужава си само заради това.Плюс, че махнах ipod-а и си слушам мп3-ки само от навито, без излишни устройства в колата.Незнам до колко ще е подробна картата за БГ, трябва да питаш някой който има опит там.Гореописаното важи само ако имаш двоен слот за радио, щото четох по форуми че има коли като нашите с единичен слот???Успех с начинанието, наистина крайният резултат е много положителен.Ще бъдеш щастлив.
  25. RadoAdamov

    Vag Com за В6

    На мен 409 ми чете всичко което и версия 11.20 на В6.
×
×
  • Create New...