Jump to content

galeksiev

Members
  • Мнения

    374
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от galeksiev

  1. galeksiev

    VAG-COM

    Здравейте! Издирвам колега от София с някой от следните кабели: ELM327 ELS27 OBD Link SX OBD Link LX bluetooth
  2. Немците си я въртят схемата. Предимно с нови автомобили. Ценовата политика на Ауди за БГ и за ДЕ е с около 15% разлика :))
  3. За жалост така разсъждават бъгарите. Гледат само километража и екстрите - идва и ти казва "постна ми е" и си купува от некоя автокъща пълен гроб с всички екстри, а твойта кола си я продаваш с години. И това е масово, всички на теория са много добри и много ги знаят "номерата" и като дойде време се насират тежко и после Аудитата много се чупели ... За тея пари си седиш на гъза бачкаш, стискаш зъби, дразниш се в градския и като ги направиш 10 тогава отиваш да си купуваш Ауди и пак отначало -сички екстри на малки километри, автокъщата, гробницата, нали пише малко километри на таблото ....
  4. galeksiev

    Carbon clean

    Сервиза се казва Scar https://www.facebook.com/scarsofia Шефа е супер свестен и коректен, фен на Ауди, никога не ме е връщал, не е стотинкар и няма невъзможни ремонти. Изобщо съм много приятно изненадан от всички, които работят там. Препоръчвам с две ръце! 0892222191 Емо се казва.
  5. galeksiev

    Carbon clean

    Аз съм чистил два пъти FSI мотора, действително няма как да стане само с въглерода. НО това, което препоръчвам, е еднократно разглобяване и почистване и след това на всяка смяна на маслото да се пуска въглерод. Реално тва с въглерода е маркетингова измислица, защото просто не е толкова скъпо да ти разглобят и изчистят колектора. На мен ми струваше от порядъка на 200лв. Довечера ще пусна снимки преди/след.
  6. Продавам VW Golf V R32, с първа регистрация от 06.2007. Колата е в отлично техническо състояние, не са жалени средства за нея, купена е преди година и пловина от Швейцария, има пълна сервизна история. Почти с всички екстри за модела, навигация с тъч скрийн, RECARO салон, 19" джанти, KW окачване, Catback генерация и др. Масло и ремъци сменени преди 1000 км, няма забележки по боята, джантите са пребоядисвани преди 3 месеца, също са без забележки. Цената е 22 000лв. Телефон 0895571791 Георги.
  7. galeksiev

    Обща тема: Audi A4 B8

    А с ел. седалки ли си?
  8. galeksiev

    Обща тема: Audi A4 B8

    Някой от болтовете фиксиращи лайсната за пода ти е зачезнал
  9. Моя е на 250 и до сега само масло и филтри. Супер мега доволен съм. Аз също не мисля, че 2.0 е най добрия избор. Като е гарга да е рошава, стреляй с 4.2 / 3.0Т
  10. Когато е износен маховика колата вдига обороти при натискане на газта, а не гасне / на кикдаун също. Не те съветвам да изсипваш кофа пари на когото и да е, без ясно да ти е показал какъв е проблема. Всички искат да ти вземат парите, намери си някой, който има съвест да го направи Вече няколко човека пропищяха от бездънни ремонти, оказали се елементарни и евтини в последствие.
  11. Трябват къстъм съпорти защото са им различни междуболтовите, а не са толкова евтини и според мен е добре да се внимава при кой се правят и дали разбира и реално даже излиза по приемливо да се прави с 6 бутално брембо от Кайен. Плъг и плей сериозната работа е 8 буталното от РС5, което е доспа паре. Аз имам чувството, че освен слабите спирачки и ABSа се включва доста рано, което може и от съображения за сигурност да е така. Факт е, че на 18-19-20 инча е нереалистично рано.
  12. galeksiev

    Audi A5 retrofits

    За спойлера от РС5 си приготви 2 бона ....
  13. galeksiev

    Обща тема: Audi A4 B8

    Колеги някой да има оплаквания от спирачките на В8 платформата? Имам чувството, че много лесно прегряват. През годините смених няколко вида дискове и накладки, от месец съм с афтърмаркет дискове, дет са два пъти по скъпи от оригиналните и пак същото ....
  14. Евала, че някой се осмели да го каже
  15. Ами не мога да кажа с точност, защото не съм засичал /за времето което я имах веднъж ми светна лампата и долях 0,5 литра, но нито знам кога е сменяно последно, колко време е карана и тн. за да дам някакъв извод/. Мен лично ме дразни страшно много да доливам и бих го оправил, но съвсем спокойно може и така да се кара. За съжаление на Ауди ще им излезе много скъпо да признаят за проблема и направят сервизна акция по въпроса.
  16. Приятелю, аз съм предишния собственик и с който колегата е разговарял. Колата я закачих в момента, в който слезе от контейнера, а освен това я карах 3 месеца. Принципно, както доста е коментирано по въпроса, 2.0TFSI харчи масло в някъв доста голям диапазон от нищо до 1-1,5 / 1000. Зависи от конкретния двигател. Не се наемам да кажа точно число, но със сигурност не мисля, че е над 0,5 на 1000. На колегата му го казах, за да е наясно. Малко развален телефон се получи. По скоро бих казал, че колата има малко екстри. Но като се замисля колко много глупости ми изфиросаха на другата и как тея екстри си ги платих втори път. Даже по скоро съм на мнение, че в бъдеще В8 ще се окаже ненадежден модел, заради свалянето наведнъж на много екстри от високия клас. Са ще ме извиняват тея от Ауди ама 2300 за усилвател няма да дам ....
  17. Извинявам се за късното включване. Сега ще ви кажа това, което знам аз за колата, да завържем малко интригата. А/: Колата е с нова боя, но е направена перфектно. Защо? Защото след Софийската знаех кой ги прави най - добре. За тази кола струваше 2 800 лв. Никой не го оцени .... Никой не видя, че си купува кола на 9 години, без драскотина. Гледаха я сигурно 20 човека.... Беше баси разочарованието. Б:/ За пръв път закачам Ауди, което ми изписва 0 грешки. Наистина по моя предценка колата технически е без забележки. В:/ За проблеми с двигателя няма. За по досетливите - долния ред Г:/ Хора научете го най после. FSI / TFSI двигателите харчат масло като ги карате на кикдаун. Не го ли разбрахте. Карай я нормално да видим дали ще харчи ... Ако искаш да я пържиш на всеки светофар ще трябва да си го направиш прословутия ремонт. А колата се кара уникално и гаранция, че няма нагар, който теоретично може да дойде от "скапания" Американски бензин . Ние в България, третата дупка на кавала, на дъното на "богатите" си мислим, че тука сипва по хубав бензин. Аре малко по сериозно ..... Като гледам какво се продава по Софията колата е доста попадение. За цената не мога да коментирам, че не ги следя в момента :)) Отворен съм за още коментари, но както прочитате съм останал с много добри вчепетления от тази, а не е като да ми е първата В8ца. * Моля коментара ми да не се зачита като реклама ... Отдавна не е моя и наистина не ме засяга кой / как и защо.
  18. galeksiev

    Обща тема: Audi A4 B8

    Точно така! * А5 купе е, но предполагам, че послеписа не е за мен
  19. galeksiev

    Обща тема: Audi A4 B8

    А5 '08 с крушки, стоповете са от RS5 '14, жици не съм взимал, защото модула ми е хамерикански/ препрограмиран да свети ЕУ стайл и сещаш се има един много важен момент с окабеляването, за който просто нямам време да разучавам и предпочитам някой друг да се занимае, на съответната цена, разбира се
  20. galeksiev

    Обща тема: Audi A4 B8

    Аз не разбирам защо трябва да си пипа аналоговите прибори, при положение, че на американските има км/ч и ги показва вярно Един въпрос не по темата, търся човек за wiring & coding на LED/ FL стопове от София?
  21. galeksiev

    Обща тема: Audi A4 B8

    [17 - Instruments] [Coding - 07] -> Long Coding Helper -> Byte 7 Bit 2-3 – Consumption Display: km/l Reset MMI settings in “Car->Setup->Settings->Default settings” http://www.audiclub.dk/forum/download/file.php?id=7493 За радиото трябва да прекодираш локацията да стане EU и се оправя / Поне при мен стана така 1) start VAG-COM2) click: “select control module” button3) in Direct Entry box type: 174) click: RECODE 075) In the Software Coding box should be a number (mine was 0007231). The second digit after the three 0s (2 in the above example) seems to be a region code.1 - Europe2 - USA3 - Canada4 - UK6) click: close controller, go back7) click: go back
  22. Виждал съм поне две А5 3.2 в морги, за 4-5 бона ще си купиш всичко, че и не само
×
×
  • Create New...