Jump to content

SECURITY

Members
  • Мнения

    356
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от SECURITY

  1. Пробвай Benzin сервиз в Пловдив. Само добри отзиви съм чувал. Аз там съм правил обслужване на моята, няма проблеми.
  2. При мен не трака, по 2 седмици не я паля колата. Маслото Мобил 5в30. Според мен вериги/обтегачи е проблема - или остарели или менте. Преди мен преди мен не знам с какво масло е карана колата, но като сменях гарнитурите на капаците на клапаните имаше бая неприятни отлагания по тях, така че си мисля че не е от маслото проблемът.
  3. SECURITY

    Стопове, D3, facelift

    Какви стопове купи нови, че и аз на старо търся, но като гледам какво се предлага ще са нови и моите. Най - евтино 1700лв намирам аз.
  4. Подпомагаш, само че Румънската, Френската, Немската и т.н. икономики. А сравнението с чука и колата е безценно. Аз имам и дърт премиум и чисто нова кола (не премиум, както казваш) и мога да ти кажа, че се чувствам доста по-спокоен в дъртия премиум, поне в моя, незнам в какво си се возил ти.
  5. Не е само до поддръжка. Старата кола като я караш с 200 продължително време може да се смачка от въздушното съпротивление, палачинка да стане заради умОрения матрял.
  6. Аз питам наистина от любопитство, понеже незнам какво да гледам за износването на кожен волан. Ясно е, че като започне да се лющи не е добре, ама преди това какво се гледа.
  7. Колега, как го разбра, че е претапициран. На мен си ми изглежда добре, та да знам за в бъдеще какво да гледам и аз.
  8. Това май е за накладките, че са за смяна, за ръчната по друг начин излиза алармата на дисплея. Иначе колата изглежда добре на снимките. Но тази решетка не е ли след 2005 година само. И като идеш виж дали всички екстри от описанието отговарят на реалността, че май са отмятани е така "да има". Филтър за твърди частици, 4(5) врати........?
  9. По принцип те разбирам какво искаш да кажеш. За 20 хил км може и да не го сменяш маслото, не е толкова голям рискът за теб, колкото за този, на който евентуално ще я продадеш. Обаче, ако и този преди теб е мислил по същия начин, тогава ....... Може поне да пуснеш малко масло и да го видиш дали не е много почерняло, все пак е някаква индикация, дори и малка. Преди имах А6, като източиха маслото и го видяха какво представлява (в Гемини 4), ми каза момчето че е можело да кара много така, но го смених така или иначе. Добре е поне да се провери дали като ниво е ок или дали има течове от кутията. Сега сигурно ще има мнения, че не е за теб тая кола, щом правиш икономии от обслужване, но щом си решил давай така, оправдан е риска според мен, въпреки че аз не бих го поел, понеже съм малко краен по отношение на обслужване.
  10. Здравей. Аз сменях миналата година. Масло ЗФ, филтър, гарнитури, болтове и магнити + проверка диференциали и раздатка ми излезе 650лв. Мисля, че и адаптация на кутията правиха. В Пазарджик имаш серввиз за тая работа, ако не искаш ще ти препоръчам в Пловдив, Бензин се казва сервиза, само за автомати. Сложи си ЗФ масло, което си е за кутията за да си спокоен, по-скъпо е, но поне си е от производителя на самата кутия.
  11. Какъв е проблема, оригинално си я дават хората с този размер. Все си мисля, че отминаха тея години, където се гъзарееше с голямата джанта и сенниците "суперспорт"
  12. Аз съм със 17-ки. Предполагам за по-спортно каране няма да са ок. Аз само на магистралата давам газ, проблеми няма там, в града возията е перфектна. Ако имаш път към Пловдив се обади, може да пробваш с моята резервна - 235/55/17, оригинално е купувана колата с тези джанти.
  13. Брат, при затворен капак абсурд да го мушнеш до там това дебело джилязу. При мен 2.5мм електрод не можа да мине между капака и пластмасите.
  14. Колега не режи капака. Процедурата не е кой знае какво, може и сам да си го оправиш. Реже се куката, на която е скъсано жилото или и двете направо - 15лв. е бройката оригинална от Порше, жилата и трите бяха около 90лв май, пак от Порше. Процедурата през подкалника е много тегава, ще си потрошиш ръцете. Аз вече го ядох един път и от опит ти казвам, че с рязане на куките е най-бързо и най-лесно. Ето ти темата, описал съм всичко:
  15. Може механично, но трябва да свалиш моторчето и да въртиш ръчно валчето, в което се надява моторчето. До колкото знам оста на самото моторче е направена като накрайник торкс, така че ръчното въртене трябва с торкс някакъв да го направиш. 1 пълен оборот трябва да се направи. На мен не ми се сваляха моторчета, така че му изключваш буксата и подаваш от някакъв акумулатор 12 волта на захранващите пинове на буксата на моторчето. Ако тръгне да затяга (ще го чуеш), обръщаш полюсите и ще тръгне на разхлабване. Въртиш няколко секунди и си готов, но все пак трябва с нещо да бутнеш самата челюст за да отпусне накладките от диска. На буксата има 4 пина, подаваш ток на най-левия и най-десния, те са видимо по-големи от другите два. Още по-лесно става и директно от буксата на модула за ръчната в багажника, по този начин си спестяваш сваляне на гуми, навиране под калника, кал по главата и т.н. Аз обаче се усетих за тази ръчна в 12 през нощта, а сутринта бях организирал платформа, съответно компа със ел. схемите не беше в мен и затова подадох ток на самите моторчета. Внимавайте много да не задържите прекалено много тока, докато моторчето е в крайно положение, защото са много малки и ще изгори доста бързо. Също така внимателно да не дадете + на някой от двата вътрешни пина. Не можах снимки да направя, за което се извинявам, но бързах много, а и имаше много комари, от онези големите, където като кацне на оградата кучето го лае
  16. Вчера я закарах в сервиз колата. Само този т. нар. Kessy модул беше заминал, останалото е ок. Смениха го с друг, програмиране и си я взех в същия ден всичко 6. Предната вечер видях зор с освобождаване на ръчната, че беше задействана и нито с копчето, нито с VCDS имаше възможност да се освободи. Някой, ако се интересува как, да пише.
  17. Та.........Оказа се, че е заминал модула на Сименс, намиращ се в краката на шофьора, зад този за телефона. Някой, ако има такъв за продан да свирка. Както се вижда на снимките няма голямо наводнение отдолу, мокетите са мокри от долната им страна. Някакси е влезнало в модула през уплътнението му. Интересно е, че модулът за телефона е сложен в отделна пластмасова кутия, добре запечатана, съответно е сух, а сименския, предполагам отговарящ за имобилайзери, отключване на колата и т.н. само е хванат за пода, без никаква защита. Та дали го правят нарочно незнам, но защо единия, който не е толкова отговорен е запечатан, а по-важният не. След като го сменя, ще видя от другата страна какво има изпържено, че не мога да отворя пасажерската врата в момента
  18. Под стъклото, всичкото карантия е високо, по-скоро през клапите да напълни купето, отколкото да ги намокри нещата там. Доколкото успях да се информирам, най-вероятно имам проблем в модул за стартиране и модул на трансмисията, намиращи се под пасажерския мокет. Ще отварям и ще търся. Въпреки че мокетите са сухи, може по някой кабел да е стигнало дотам, знам ли. Тъпото е, че няма как да пусна диагностика, понеже не иска да мине на контакт колата. При всяко отваряне на врата/багажник се включва алармата, после спира. Вчера изписваше на таблото да превключа на Р, да не тръгнела колата и мигаха мигачите постоянно. Днес не изписва нищо, просто като мушна ключа не се случва нищо, после не ще да се вади, бе филма е пълен. Като откача акумулатора известно време мяка алармата, ама по-тихичко, на интервал от няколко минути, после се отказва. Явно има допълнителна батерия някъде и то не много малка. Та.......продухайте си дренажите хубаво, с препарат, въздух, рейка, не като мен след дъжд (проливен) - качулка.
  19. Мъчих много, няма бъркане там. В крайна сметка го отпуших с въздух. Бръкнах с един маркуч от компресор, както си беше пълно с вода, малко бълбукане и тръгна, после 2 бутилки гореща вода и сега тече нормално. Пригодил съм маркучи да извадя с прахосмукачка боклуците там, въпреки че не видях кой знае какви мизерии. Това, обаче, ще го правя по-нататък, че сега заради тая вода МПС-то умря и не може да се разбере какво става още. Ще пусна отделна тема по случая. Яд ме е много, щото миналата седмица проверявах всички дренажи и си течеше без проблем. Как изведнъж се запуши, майка му и прасе.
  20. На мен първата работа ми беше да питам за софтуерно премахване, обаче на двете места, на които питах ми казаха, че на тоя мотор не е добре да се премахват.
  21. Усетих, даже май някой модул почина одеве, ама първо нека да махна водата, пък ще видим, махнал съм акомулатора за всеки случай. Вътре е сухо в купето, няма мокри килими. Тва е ебаси тъпия проблем. От одеве чета, точно тея дренажи няма никакъв достъп до тях, само отдолу под колата и то трудно или чрез махане на цялата кутия с клапите и филтър купето. Sent from my ASUS_X00LDA using Tapatalk
  22. Колеги, водата която се събира под чистачките ми се оттича мнооого бавно и очаквам всеки момент да наводни купето през филтъра. По темите тук виждам само решения за дренажите на шибидаха, там нямам проблеми, проверих ги. Проблемът е, че тези под чистачките не мога да ги намеря къде са. Уж под кутията на филтъра трябва да са, ама не ги виждам. Някой ако ги е чистил, моля за помощ, да не трябва цялата кутия с все клапи да се свали?
  23. Имаше в OLX един човек продаваше правени от алуминий, вече я няма обявата обаче. 50лв. им искаше. Принципно във всяка грамотна стругарска работилница би трябвало да могат да ги направят.
  24. Колега, можеш да си го направиш с такива лостчета за карбуратор на Лада, има ги по магазините за руски части. Продават се отделно самите главички, които се захващат за "ябълката" на лостовия механизъм на вихровата клапа. Главите вървят отделно по 30-40 стотинки бройката. Две глави се навиват от двата края на шпилка 5мм и си готов, при мен работят така от доста време без проблем. Ако нещо пиши, ще ти пратя снимка да видиш.
×
×
  • Create New...