Jump to content

PINGI

Members
  • Мнения

    119
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от PINGI

  1. На 5.12.2023 г. at 11:25, asenovb написа:

     

    Това и баба го знае, но цената е много солена и неоправдано висока.

    Все пак класирам ги така:

    1. Оригинални, но с голяма отстъпка.

    2. BREMBO, на които номера завърштва с буквата X (Xtra Line)

    3. АТЕ

    4. FERODO PREMIER

    От класацията изключвам разни тунингови марки защото според мен те са за съвсем друг кръг клиенти.

  2. Преди 19 часа, nikrga написа:

    След като се появи и варианта с убийството......

    Много си ми сърдит за Дънкан Едуардс и си решил и тук да се изх@диш.

    Аз съм написал, че официалната версия е нещастен случай, а убийството е клюкарска версия. Така, че не намеквам за физическа разправа с Крис.

    Само, че наистина да внимава защото твърде високо е литнал и може да падне, като камък от небето.

    Нищо лично и съществено. Както казваше АЛФ - "Майтап бе Уили".  :hilezh:

  3. @toshara Според мен трябва да се уведомят официалните дилъри тук в България.

    Доколкото съм запознат подобни автомобили се карат дори за обикновено обслужване в друга държава. Например Бентли с незначителни одрасквания и лек удар по калника ще се репатрира до сервиза във Виена. Можело и в Букурещ, но собственикът настоявал за Австрия.

    Що касае съвременият Остап Бендер наричащ се Крис, той рано или късно ще си намери майстора.

    В края на май някак тихичко беше съобщено за смъртта на известният адвокат Асен Джингов. Същият беше специалист в корпоративното право, което казано на прост език значи много, много пари и интереси.

    Официалната версия беше, че се удавил във водната шахта на имението си в Бистрица, но се прокраднаха коментари, че всъщност е бил "удавен" в септичната яма. Убийство типично по мафиотски сценарий, изпълнено с особена бруталност.

    Без да злорадствам и взимам отношение просто посочвам факт, макар и непотвърден официално.

     

     

  4. На 8.05.2023 г. at 18:11, goranov73 написа:

    тая от ауди за 20-30 дни

    Колега, какви 20-30 дни? Непрекъснато поръчвам оригинални части за VAG, Mercedes и BMW и максималното е било 15 дни и то защото човекът искаше много скъпа част с огромна отстъпка спрямо тази на ПоршеБГ. Обичайният срок е 3-10 дни.  В момента имам поръчка за няколко неща за Порше Панамера и срокът е 8 дни. Единственото отклонение от тези 15 дни беш специфичен заден фар за американски New Beetle, но това е обяснимо защото европейският е с друг.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 По-дългият срок на доставка означава или доставка от отдалечен склад със сложна логистика,  гонене на най-тънка цена или и двете.

    Единственото засега изключение беше капак за клапаните с вграден клапан за картерна вентилация на Мерцедес. Оказа се, че в момента на поръчката го няма в никой европейски дилър. След запитване и чакане около седмица ни отговориха, че ще бъде произведен и доставен в България след около 40-50 дни и това се случи. 

  5. Още един глас, че това е каре (карета). Все още в начална фаза, но скоро ще стане осезаемо.

    Лично съм го изпитвал и точно това бяха симптомите. И при мен в началната фаза (както при теб) нямаше характерното за каре щракане и пукане.

  6. @gibonass @sweep  За Жоро "Суходолския" ли иде реч?

    Първо беше при бившия АРЗ Люлин, после се премести приблизително, където е сега Кауфланда близа до Пирогов и вече къде е не знам.

    Дайте местонахождение в момента.

  7. @kiko_sf 

    В тази тема започвайки от стр. 16 е обсъждан доста подробно въпросният Сашо Винаров.

    https://audibg.com/forum/index.php?/topic/3388-къде-да-не-ходим/page/16/

    Погледни датите. Писано е преди почти 10 години, но явно въпросният си има клиенти, които му се доверяват.

    Прочети още веднъж написаното от съфорумец:

    Цитат

    Мисля, че това е един доста умен, начетен и хитър човек, който се е научил да вади душите на клиентите си с памук и дори да му благодарят, че му оставят по 500-600лв за ремонти. Пак казвам никога не съм виждал майстор, който по такъв начин да си сменя емоциите и държането. Аз лично не познавам човек който да е правил нещо при него и да не е излязъл изненадан от сметката. Нооо като цяло човекът много си обича работата и разбираш ли за това живее. Е докато има хора, които се връзват на такива неща ще има и хора които да богатеят на техен гръб.

     

  8. @CVT Не е редно да правиш скрита реклама на Ганчеви (Макскар).

    Нямаш проблем да препоръчваш определена марка, а аз просто казах нещо, за което съм абсолютно сигурен и съм изчел стотици коментари.

    Особено интересно става при големи студове. На сутринта MOLL имат най-добри показатели, което е прекрасен атестат за качеството им. :gruebel:

     

  9. Виждам, че колегата CVT е достатъчно компетентен по доста въпроси. Искам само да му кажа, че за момента най-добрите акумулатори внасяни в България са немските MOLL.

    Първо имат истинска 3 годишна гаранция, докато на Варта и БОШ реалната е 2 години. Този, който Ви дава 3 години го прави на свой риск и (без)отговорност и в повечето случай има неприятно изненадани. Второ тази фирма е семейна собственост и заводът е един единствен и само в Германия.

    Лично съм виждал оригинални и първоначално вградени акумулатори MOLL в Ауди и Мерцедес.

  10. преди 39 минути, robobug написа:

    А конкретно - на познат с 1.8т оригиналната помпа му превъртя пластмасовата перка на 80к км, а на други две коли със същите мотори и еднаква година изкараха по 200к км и се смениха с ремъци, а не защото са протекли. Първата кола беше от Италия, купена от представителство на Ауди, другите са немски. 

    Тайната за първото Ауди е "очень проста" - талЯнеца е имал практически обикновена вода в охладителната система. Типичен жабарски маниер. Едно време водните помпи на Жигулитата също даваха фира, защото Бай Ганю лятото караше с вода, а зимата с антифриз.

    Относно дизелите: Мерцедес са си лидер и не подлежат на коментар. Баварците се славят с моторите си и ги оставям на отделен коловоз. Обаче HDI на PSA, 4 цилиндров до поне 2010-212 категоречно бие сравним VAG. :gruebel:

    Бензиновите Пежа (PSA) не се коментират. "Чекиите" никога не са имали свестни бензинки.

  11. Преди 2 часа, NIKO написа:

    57000 малко ли е за водна помпа?

    На по-старите и надеждни  HDi мотори на групата PSA водните помпи първо вграждане се сменяват след 160 хил. километра, а в много случаи това е ставало след 200 хиляди.

    Много има още да "ручат" VAG докато стигнат PSA в дизелите. До 1975 година леки автомобили с дизелов двигател бяха само Пежо и Мерцедес!!:icon_eek:

  12. @JorJ85 15 000 км пробег единствено и само ако над 90% от пробега е извънградски, при нормално натоварване и без честа смяна на оборотите и режимите. В противен случай, както ти е казано 7-10 хил. километра.

    Ако те интересува по-евтино и сравнително добро масло от твоя Мобил това е PETRONAS SYNTIUM 3000 E 5W40. Търси човек с отстъпки в Елит Кар защото там поне засега е истински.

    Относно маслен и горивен филтър - MANN, KNECHT (MAHLE)  или HENGST. Филтрите Мале и Кнехт са две търговски марки на една и съща фирма. Зависи от дистрибутора. Напримир ТЕХ КО работи с марката MAHLE, а Ауто+ с марката KNECHT. Още няколко фирми внасят въпросните марки.

    Горивният филтър се сменява на 30 хил. километра, освен ако не сипваш често съмнителна нафта.

    Марката Филтрон е собственост на MANN, но не е същото качество. Въздушните и купейните им вършат работа, добра изработка и то само в Полша. И другите им са нелоши, но не са на нивото на посочените отгоре 3 марки.

    За момента този на купето го намирам на най-атрактивна цена на Шампион.

  13. Цената трябва да ти говори, че не са нищо особено. Лошото е, че излизат под доста реномирана и утвърдена марка.

    Всъщност през последните няколко години зачестиха и оплакванията от частите им по окачването.

  14. Погледни си правописа!

    Марката е ELRING! Другите 2 посочени от теб са добри, но не и, като посочената от мен.

    Ауто+ , Елтикар и  ТЕХ-КО със сигурност предлагат тази марка от фирмите с магазини по цяла България.

    От Интеркарс не можеш да вземеш защото не работят с крайни клиенти.

    Аз лично взимам от ВиД Ауто, но те са само в София. Ако не се лъжа са най-старите вносители в България.

  15. @jon_jinas  Май ще разгадаем загадката.

    Да, немският е от Ауто+ и работя само с него. Полският е от Интеркарс и Евр07.

    Този 60 литров варел откъде беше и сигурен ли си в съдържанието му?

    Казвам ти честно: 2 наши Тойоти ги въртяхме поне няколко смени с FUCHS Flex23, 5W-30. Никакви, ама никакви забележки. Прекрасни миещи свойства. Нямаше нищо общо с бозата, която гаранционно ни сипваха в ТМ Ауто,, уж оригинално" Тойота. Дизелови бяха.

    Тези другите, които пак предпочетоха Фукса не са дилетанти и са страшно претенциозни и капризни.

    Наистина сякаш има някакъв Фукс-Фантомас с ужасно ниско качество? :nixweiss:

    Поздрави!

    преди 6 минути, P_PETKOV написа:

    @PINGI Какво точно говори шумът на мотора за две произволни масла?

    И това с което моторът е по-малко шумен прави ли едно масло по-добро от друго? 

    Аз другарувам с вносителите и на двете марки, както подчертах. Следователно не мога да накланям везната в полза на едното.

    Просто споделям отзивите и се учудих на това единодуше сред хора с различни професии и познания. Двама са с инженерно, третият е отличен хирург, а четвъртият програмист от високо ниво. Общото между тях е, че годишно навъртат минимум по 30 хил. километра на колите си и то в нормален режим - смяна максимум след 10-12 хил. километра.

    Отново подчертавам, че според мен се търгува някакъв "нередовен" Фукс, с какъвто не съм се сблъсквал. Вярвам на колегите и не съм оспорвал!

    Поздрави!

  16. Ето го нашият Убавец

     

    Крис Младенов е човекът, които променя автомобилния бранш в България.Създател на най-големите събития

    Чудя се да плача ли или да се смея. Или е абсолютен мошеник и играч или има психически отклонения. Има една страхотна фраза: ВЯРВА НА СВОИТЕ ЛЪЖИ!

  17. @zdrash  и @jon_jinas  Не Ви знам откъде и какъв Фукс сте купували, но хора, на които съм взимал са на коренно противоположно от Вашето мнение.

    Оформя се впечатлението, че в България се предлагат два вида Фукс. Потвърждение за това е следното:

     

    FUCHS TITAN GT1 PRO C 3 5W30

     

    Макскар предлага 5 литровата туба за 103.90 лева, а motorni-masla.net за 80 лева. В задачата се пита защо?

     

    И още една изненада за "Равеноладжиите". Вече четвърти човек се отказва от RAVENOL VMP 5W-30 и отново предпочита гореспоменатия Фукс. Причината е една и съща: С въпросният Равенол моторът е по-шумен при по-високите обороти. Същото се случва и с Равенол за фордови двигатели и аналогът му по Фукс.

    Не проявявам никаква пристрастност защото съм в прекрасни отношения със софийския офис на фирма Карио.

  18. На 31.03.2021 г. at 12:53, hristotr написа:

    2. заслужава ли си смяна с нова сонда но универсална широколентова или задължително да слагам оригинална?

     

    В никакъв случай универсална!

    Вече ти е казано: оригинална или неоригинална, но точно по номера и за твоето Ауди. Само от марките БОШ, Пиербург, NGK.

    Не се учудвай ако е БОШ да е прозведена в САЩ. Това производство е съпоставимо с производството на микросхеми.

    Няма как да ти го направят в китайски цехове.

  19. @robobug  Браво бе многознайко!!!!

    Правиш страшно лошо впечатление с твоята всестранна "компетентност"! Магнаурската школа ли си завършил???

    Всичко знаеш, всичко разбираш, селски масла, масло на вода след даване на газ, алхимия и пр.!!:hilezh::flipoff:

    На мен въобще ни ми пука Фукс или Равенол и не правя реклама. Избира клиентът!!

    И още да те светна, че от испанското REPSOL, дето го внасят твоите приятели от ТЕХ-КО, хората са много доволни. Е, вярно за по-бюджетни човеци говорим, но и те са нормални хора. Не са батки от всичко разбиращи, като теб. :gruebel:

    СПРИ СЕ БЕ ЧОВЕЧЕ!!!

  20. Дано не си прецакал двигателя. Имах бус Мерцедес и гарнитурата на главата беше леко прегоряла. Маслото беше същото- като боза.

    Да, но Мерцедеса беше от онезе милионниците и му нямаше нищо. А тук като знам как е пестено от материали и качество направо не знам.

  21. За доставка до адрес просто забрави. Ще те ощавят и то жестоко.

    Задължително се обади на клиентския телефон на куриера и обясни за какво става въпрос. Моргаджията трябва да знае теглото на мотора.

    Една по-просторна баничарка задължително ще го побере без проблем. Поинтересувай се за колко може да се навият да ти направят курса.

    Нямаш ли познат с такава или бус?

  22. Преди 7 часа, raid написа:

     

    Маслото все още няма и 1000км., така че не мога да говоря за горене, но е по-шумна с него, в сравнение с хидрокрековите масла преди.

    Вече трети човек ми казва същото: С RAVENOL VMP 5W-30 мотора е по шумен от FUCHS TITAN GT1 PRO C-3 SAE 5W-30 (XTL-Technology).

    Най-малкото правя реклама на едното или другото, защото и с двамата вносители сме в отлични взаимоотношения. Абсолютно е изключено да става въпрос за ментаци или кофти партиди!

  23. Преди 1 час, vle4ugoto написа:

    Смяна на съединител е минимум 800-900$ за труд , а тук се сменя за 50-100лв за труд 

    Колега, силно си се объркал, че за смяна на съединител тук взимат 50-100 лв. Даже в дълбоката провинция няма такива тарифи и то много отдавна. :huh:

    Извинявам се, че се отклоних от темата!

×
×
  • Create New...