Jump to content

franseto

Members
  • Мнения

    54
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от franseto

  1. Да, защото тогава излиза, че напрежението се губи по пътя. Мерси за отговора колега!
  2. Акумулатора е чисто нов, иначе напрежението на корпуса и на клемата на алтернатора, мисля че беше даже 15В. Значи засега да не ходя на майстор и да го следя да не падне под 13.8?
  3. Колеги, прочетох темата, но не намерих конкретен отговор на моя казус. Става дума за Б3, 1.6, бензин, акумулатор 55А. Алтернаторът ми зареждаше на 13,2, отидох на майстор, той смени релето и четките, каза, че всичко друго е наред. След това зареждането стана 13,8 без консуматори, с фарове 13,7, а с фарове и парно 13,4. Питах го дали не е малко това, но той каза, че няма рлоблем. Въпреки това си мисля, че има проблем и се чудя какво може да е и при кой майстор да ходя. Мерси предварително за отговорите!
  4. Здравейте, уважаеми колеги! Мисля, че си реших проблема, а причината се оказа комплексна. tachman беше прав-ангреажният ремък беше прескочил зъб, което предполагам се е получило от некадърно поставяне, понеже го смених преди нова година. ifidik също се оказа прав-катализаторът беше запушен (а аз бях останал с впечатлението, въобще нямам катализатор, но хубаво, че майсторът се усети да провери). Той го изчисти, от което Аудито стана по-шумно, но и без това сега е модерно да звучи по-спортно. Последното нещо, което смених беше маслото, понеже вглеждайки се в стикера на капака видях, че си е изминало пътя. Скоро ще гледам да я тествам и на дълъг път. Благодаря ви за безценната помощ!
  5. Разклоненията и клапана са здрави и изглеждат в добро състояние. Колеги, причината не може ли да е в съединителя? При тръгване нямам проблем, но по него нищо не е сменяно и си мисля, че не зацепва напълно.
  6. Действително, почти няма инерция, дори по наклон. И аз си мислех, че може да е от задържащи апарати, но днес я вдигнах на крик и всички колела се въртяха на ръка, а ако задържат мисля, че това не е възможно, или греша? Оборотите не се менят като движа филтъра. Иначе тялото на карбуратора не съм го свалял, но ще го сваля, за да огледам тампона.
  7. Доколкото успях да огледам-няма никакво спукване или цепнатина.
  8. Да, работи равномерно и без нови и странни звуци. Лошото е, че нямам оборотомер, но утре ще се пробвам внимателно да огледам гумения тампон за пробойни.
  9. Въздушният филтър е на 3500км, а производителя го дава за 12 000. Естествено, че ръчната е спусната.
  10. Уважаеми колеги, пиша ви отново с молба за мнение или съвет. Заглавието изглежда по-скоро глупаво отколкото изчерпатено, но става дума за поредния проблем. Аудито ( ауди 80, Б3, 1,8 бензин/газ) буквално не иска да върви. Сутринта запали без проблем, тръгна, но за да върви трябва да давам „газ до ламарината” и максимално вдигна 80км/ч, отпусна ли газта направо спира. И на газ, и на бензин поведението е едно и също. Вдигнах капака, но се оказа, че всичко е нормално-има си всички течности, ремъците изглеждат напълно нормално. Имате ли представа какво може да е станало?
  11. Колега, написал си, че алармата е фабрична. Ако обаче е доработен вариант и е от по-евтините звука се изключва като се откачи зануляващата жица от шасито, иначе друг начин няма.
  12. Да, наистина се оказва, че е водната помпа! Днес видях, че е малко мокро под нея и че антифризът е намалял малко. Чудя се дали се сменя лесно, колега?
  13. Уважаеми колеги, благодаря ви отново за вашите мнения и добронамереното желание за помощ .Пиша ви отново за съмет или мнение. Карам със 100км/ч по магистрала Хемус, пред мен имаше автобус и за да намаля отпуснах педала на газта, но в този момент се чу ужасно свирукане от предната част на Аудито. Спрях веднага отворих капака, но всичко изглеждаше наред с изключение на слаба миризма на изгоряла гума или нещо подобно. Изчаках малко и тръгнах, отново чувах свирукане при намаляване на оборотите и отпускане на газта. Иначе при ускоряване, дори по наклон нямаше проблеми. Според мен причините може да са тези, но може и да е нещо съвсем друго, за което не подозирам: 1) Остаряло и засъхнало феродо (изтъркана накладка) или задържаща изведнъж спирачка. 2) Ролка на ангреажния ремък, който ми смениха преди месец. 3) Нещо друго... !!! ??? Как мислите?
  14. Най-добрата газ е на бензиностанциите на "Петрол". Колата не ми гасне, става и за през лято, и за през зима. Затова е и малко по-скъпа. Иначе по мое мнение на Топливо също става, на ОМВ е малко по-лоша, а в ЛукОЙЛ много по-лоша. За Шел пък не може да става дума, защото там направо си е въздух под налягане.
  15. Почти същата история преживях в един сервиз за гуми от страната на Румънското посолство в посока гара Подуяне. Там са само коп*лета и въобще не гледат какво правят и защо.
  16. И аз ще дам моята "лепта" в тази изключително важна тема. НЕ ХОДЕТЕ В СЕРВИЗИТЕ НА: - в София ул. 5011 и ул.5010 в Искър - некадърни са едина вдлъбнатина да ти оправят или да ти напснат нов калник, а относно заплащането са си чисти кожудери. - пак в столицата не търсете помощ от сервиза в двора на предприятието "Художествен амбалаж". Там не са чак толкова големи скъпчии, но за малка повреда въобще няма да ти обърнат внимание. - най-пресното ми и едно от най-големите разочарование е от сервиза в Гео Милев, София, НА УЛ. НИКОЛАЙ КОПЕРНИК до кръстовището с ул. ШИПЧЕНСКИ ПРОХОД. Там взимат космически цени далеч от реалния ценоразпис, здравия разум и доброто изпълнение. Направо си оставят ръцете. Закарах си Б3-ката за смяна на ангреажен ремък, взеха ми 200лв. само за работата, съсипаха ми антифриза, за да си купя нов от тях, но естествено не го направих. И така след ремонта всичко беше наред. Но не след дълко, а след 2 седмици решавам да си видя нивото на антифриза и гледам повече от литър го няма.просто бяха завили скобата на големия маркуч на радиатора накриво. Естествено отидох, те започнаха да се оправдават, че въобще не са пипали радиатора и че е стар, а той е чисто нов и те го сваляха. Накрая наместиха скобата и то с "родилни" мъки, което ме шокира. Естесвено пак аз си купих антифриза за доливане, защото техният изненадващо беше свършил. За капак се оказа, че всички монтьори карат БМВ и то нови. Съжалявам, че ви отегчавам с толкова много приказки. Просто не мислете и не се чудете, а не ходете ТАМ.
  17. Оригиналния мисля, че е. Стана на дупки и покритието (нещо като лак) му се ронеше нон-стоп.
  18. Мерси много, колега! Страшен си. Отвих винта, отвих и другите два, за да махна панела на ръчната спирачка, след това отвих осемте винта на самия маншон, после всичко в обратен ред и сега вече си сменям скоростите по-красиво. Поздрави!
  19. Уважаеми колеги, отново се обръщам към вас с молба-питане за съвет, тъй като е всеизвестно, че в този форум сме най-умните, най-красивите и естествено най-интелигентните Ауди-маниаци в целия свят. Става дума за това нещо, което е около самия лост на сроростите-кожата. При моята бензинова б3 от 1991г. се е изпокъсало доста. За щастие си намерих ново, но си нямам никаква идея как да го сменя. Цял ден напъвах да извадя пластмасата от основната конзола и разбрах, че ще стане само с акъл. Така че ако някой има опит може да драсне някой и друг ред. PS: Отстрани пред ръчната спирачка има един винт, дали е затова?-има го и на закачената снимка.
  20. Че всичко опира до пари, колеги, е напърно ясно. И аз мислил много на тази тема и затова мога да кажа, че има и друг важен фактор-гаранцията. Почти нов автомобил е такъв точно излязъл от гаранция, така че паричната разлика между нов и почти нов автомобил, ако се скапе нещо е много голяма.
  21. Значи, мили хора, искате да кажете, че не е останал въздух, а вода, което е по-добрият вариант, защото ще сипя концентрат антифриз и всичко ще трябва да бъде наред. PS: Колега, от София съм и всички хора, които познавам от София казват "изтакане на радиатора", а не "да източим течността от охладителния радиатор". Благодаря ти за поправката в заглавието, защото наистина между "изтакане" и "източване" има огромна разлика.
  22. "Хюстън, имаме проблем!" Отвих най-долния маркуч, изтече доста вода, дори запалих двигателя за малко, но неизлезе нищо повече. Завих маркуча, почнах да сиппвам и за моя изненада побра само 3 л.. В крайна сметка, колеги, безпокоя ви с въпроса дали просто е изтекла само 3 л. вода, или пък се е появил огромен въздушен джоб вътре. PS: Колата си пали и върви, парното също.
  23. Ударът беше челно-ляв, при засичане от лявозавиващ в кръстовище. "Лев Инс" ми изплатиха около 60 % по Го, при положение, че съм невинен и естествено, че ще продължа да им правя антиреклама, както в началото на темата.
×
×
  • Create New...