Jump to content

zografa

Members
  • Мнения

    463
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от zografa

  1. Най-вероятно е прословутия проблем с микрета.Това е миниатюрно ключе в бравата на вратата,което често прави проблеми,разглобяването на бравата е доста тегаво,но не е някакъв сериозен проблем.Има теми за това разгледай ги.
  2. Дано да си го уцелил,че ако угасне където не трябва лоша работа.
  3. Такаааа,проблема е решен,при мен се оказа датчик на коляновия вал.Мислех,че е някой датчик от разпределителните понеже само отказваше да пали без да гасне,но преди 5 дни угасна и то за 1 ден 3 пъти.Едва я закарах до сервиза остави ме на най-натовареното кръстовище в Бургас.Вече бях сигурен,че е датчика на коляновия вал,обаче пак проблем,никъде в нашия смотан град го нямаше нов единствено ми предложиха някакъв испански,който отказах.От там на морга и ми извадиха един оригинал на 30лв.сложихме го и сега всичко е в ред,пали та се къса,изчезнаха ми и едни вибрации,които ме дразниха на празен ход.За всеки ,на който се наложи да сменя въпросния датчик на мотор 2,4,датчика се намира по средата на мотора от към купето някъде под дросела,но по-ниско.Маха се казанчето на антифриза и се работи от там,не се мъчете,като мен да махате кори и да вдигате колата,отдолу датчик на колянов вал НЯМА.Може да проследите кабела от буксата свело сива с три кабелчета намира се зад казанчето за антифриз.Преди това я карах и на дигностика,която показа едно голямо нищо.
  4. Не съм се замислял за него,на таблото показва температурата коректно и при палене не се дави от богата смес примерно,когато не иска да пали върти само стартера и толкова.Нещо,като че ли не дава разрешение на мотора да запали,трябва да поизстине малко и после пали от раз и работи съвсем нормално.Все повече си мисля,че е датчик на разпределителен вал,ако е от колянов би трябвало да ми я гаси в движение и за да е пълна картинката при мен датчиците са 2 по един на всяка глава.Вчера им чистих буксите профилактично,но нъцки,на диагностика не излиза нищо свързано с датчик.Единствената грешка беше пад на напрежение от многото въртене,като съм я мъчил да пали.
  5. Ще се провери,благодаря за съвета.
  6. Проблема се състои в това,че на 7-8 пъти веднъж колата отказва да запали,прави го топла,студена не е имала проблем.Всичко останало е наред върви и гори нормално.Има газов инжекцион Романо от 1 година,който изключвам да има връзка с проблема понеже ,като реши да не пали не може нито на бензин,нито директно на газ.Знам,че ще кажете,че е нужна диагностика,но това ще стане до 1-2 дни понеже нямам време засега,питането ми е ако някой е имал такъв проблем да не се налага да откривам тoплата вода по трудния начин.Засега заподозрени са датчиците на разпределителен и колянов вал.
  7. zografa

    А4 с 17-ски

    Аз пък 3 години карам зима и лято с 235/45/17 и никога не съм кривил джанта или прецаквал гума.Колата си вози доволно добре,имам и б4-ка на 15-ки и като се кача на нея имам чувството,че не мога да я вкарам в пътя с тесните гуми,а колата си е изрядна.
  8. Нали сте наясно,че височината 45/55/ и т.н е отношение към ширината на гумата,а не константа 245/45 е по-ниска от 255/45 примерно.
  9. zografa

    А8 2.8 обслужване

    А сегаааа,на какво се прави адаптация бе пичове,че аз на моята нищо не съм адаптирал,като я разколачвахме,не че има някакви пробле ми ама щом е за хубаво.
  10. Е колко често ще ги регулираш тези седалки нагоре-надолу?Аз съм го правил не повече от 1-2 пъти за 4 години,заслужава ли си цялата галимация точно пък за този реглаж.Иначе аз съм с шестак и моите са с катапулт,от А6 не стават ли там повечето са ел.
  11. zografa

    Буст контролер

    Извинявай,че се меся,но предполагам,че имаш колата от скоро,та защо вместо да даваш пари за чипове не ги спестиш за бъдещите ремонти,които неизбежно следват това дизелово съвършенство.
  12. Ако си фейслифт авант,проблема при тях е студена(пукната) спойка.Оправя се за 5 мин. с по-фин поялник.Сваляш плафона и от задната страна ще видиш спойките(точките)припояваш ги и си готов,имаше и тема затова ,но незнам къде е,но при мен и още 10-тина човека там беше проблема.
  13. Карам по-малкия шестак 2,4,който е идентичен с 2,8,проблема с течовете съм го решил с хубави гарнитури на капаците на клапаните и майстор,който си разбира от работата.Има и две малки метални гарнитурки на петите на разпределителните валове,които малко хора сменят и основно от там идва лошата слава за течове.Газовия ми инжекцион е Романо-1700лв.,веднъж с каране с 90км/ч съм го свалял на 8,5/100,но с нормално каране разхода е около 10 газ,от там сам може да си направиш сметката какви пари ще ти гори.По мотора засега да чукна на дърво никакви проблеми,хубаво масло 5/30 и това е,звука е чудесен,а и вървежа си ме устройва,така,че още един глас за шестака.
  14. zografa

    тропа при спиране

    http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=89211&page=1 Ей тука продават едни неща,които спират тропането при аудитата.
  15. Добре става,с вкус и мерак,джантите гледам,че си осъзнал колко са кичозни и чакаме продължение на интересното четиво.
  16. zografa

    Скорости Ауди А4 1.9тди

    Какво и е причинено на тази скоростна кутия,че да се строши,на аудитата поне това е един много здрав елемент,за ръчка говорим.
  17. http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=153093#entry2169100 Поредния :wall: пресен,пресен.
  18. zografa

    BERU-мнения

    В България няма смисъл да се сравняват марки,а по-скоро да се избере нещо при,което е най-малка вероятността да е менте.
  19. Извинявам се на колегата,че се меся в темата,но понеже съм със същото табло,може ли някой да ми каже как се нулира сервизен интервал тук.Пробвах и изчетох всички написани начини,но не става,имам в предвид комбинациите от бутони на таблото.Задължително ли трябва да я закачам на ваг-ком.
  20. Здравейте,продавам комплект суббуфер с усилвател и всички прилежащи към него кабели,предпазител,букси и др.Модела на усилвателя е Blaupunkt GTA 2 Special и тубата е купувана комплект с него.Всичко работи перфектно и е много запазено,свалени са от Ауди А4 така,че кабелите стават,като дължина на всеки автомобил с тези размери.Причина за продажбата е един 5 месечен бебешок,който зае целия багажник с неговите аксесоари.Качвам снимки за да добиете представа,нещата са монтирани,а сега и размонтирани от специалист. Цена 100лв. и не подлежи на коментар,ако не се продадат си ги оставям за други дни. тел.0885 41 39 03 Христо
  21. Единственото предимство на по-тесните зимни гуми е по-ниската цена.Ралитата са друга бира. И на мен ми е интересно да разбера защо с тесни е по-добре през зимата,физиката от 7-ми клас не я помня затова,моля да обясниш.Не се заяждам наистина ще ми е интересно да разбера.
  22. Лятото съм с 235/45,зимата 225/50 и нямам оплаквания,никъде нищо не опира.
  23. zografa

    Ауди А8 4.2

    Цитиране на предходен пост! :dogeyes: Баси м..ката и кофти пич.
  24. Най-голямата глупост измислена от гаражния фолклор в БГ е да махаш катализатор на бензинова кола.Нито ще върви повече,нито ще гори по-малко,ако не е удрян зверски за да се натроши и дрънчи в гърнето цялата галимация е излишна.Никой не може да ме убеди в обратното.Единственото,което може да се спечели е проблеми с ламбда сонди,гаден звук и ръждиви тенекии от тукашните изобретатели.Колко от колите внесени отвън на по 300-400к. км. са със свалени катализатори,ама те на запад са прости кратуни.
×
×
  • Create New...