Jump to content

VANNINA

Members
  • Мнения

    46
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от VANNINA

  1. Най вероятно смуче въздух от някъде.....или обратното..Препоръчва се хубаво почистване на всмукателния колектор и свързаните към него маркучи и клапи или едно хубаво продухване на дълго с по висока скорост и добавка за почистване на PDF
  2. Най вероятно,вибрации от изпускателната система при определени обороти на двигателя,или нещо от към съединителя. Възможно е такъв шум да има и от тръгнало вътрешно каре на полуоска-типична проява при спускане или изкачване по наклон.
  3. Провериха ми маслото и се оказа,че е пълно,защото протече от пробката за доливане. Майстора беше категоричен,че маслото не трябва да се сменява. Благодаря за мненията!
  4. VANNINA

    Cup Holder

    Различни са тези и не стават...... Ако нямате нещо изронено в касетата,пробвайте с напръскване по на дълбоко с обезмаслител и хубаво продухване с въздух. В моя случай,това свърши работа.Получава се най вече от разливане на течности съдържащи захар.
  5. За горивния филтър не се бях и сещал. Някаква препоръка за качествено масло?
  6. Колата е на близо 200 х.км. и до момента маслото не е сменяно.Според Вас при положение,че нямам проблем,редно ли е да се смени маслото или само да се провери нивото?.....Ауди 2 1.4-бензин..... Благодаря!
  7. VANNINA

    водна помпа

    Вчера го направих това"упражнение" на "Хемус",посока София Температурата не помръдна от 90 . Не го знаех този метод,за което Ви благодаря.
  8. VANNINA

    водна помпа

    Двигателя на колата си е в чисто заводско състояние и няма никакви интервенции по него,освен смяна на масла и филтри,така че едва ли някой е пробивал дупки в термостата а и до преди няколко месеца ми загряваше по бързо.Няма да пипам нищо на този етап и ще изчакам малко да паднат температурите и ако времето за загряване остане в този интервал,значи нещата няма да са толкова фатални Благодаря за съвета !
  9. VANNINA

    водна помпа

    При външна температура-25-28 градуса,двигателя на място ми загрява до 90 гр. в порядъка от 20 минути.Според мен това време е много и термостата не е напълно затворен.Един квартален майстор ми препоръча термостат на фирмата WAHLER и ме посъветва да го поръчам по номер,защото действително при тези двигатели се използват,няколко вида. Според Вас нужна ли е смяна или да не се впускам в приключения?
  10. VANNINA

    водна помпа

    Според мен,монтьора би трябвало по някакъв начин да извади счупеното парче,преди да постави нова помпа ако разбира се е "майстор". Хубавото в случая е, че колата не Ви загрява а и ако няма шумове,значи всичко е наред. Моята е на 193 000 км. и съм все още с оригиналния ремък и водна помпа.Когато купих преди години колата и реших че е редно на първо място да ги сменя тези консумативи, майсторът ми каза,че ако я ползвам предимно за градско каране и не я вкарвам в големи обороти може да изкара и над двеста хиляди,защото оригиналните-заводски части нямат нищо общо с тези,които предлагат в магазините . При мен проблем в момента е че много бавно ми загрява и май ще трябва да се сменя-термостат а в по студено време ще вдигне разхода на бензин и парното няма да е ефективно......Питането ми към запознати е: На коя фирма са по качествените термостати?
  11. Мен лично,много ме дразни тази светеща лампичка и ако пак ми светне след почистването с VAG ще взема да я махна от таблото.! Както споменах двигателя ми не се чува, като работи,оборотите не мърдат и най важното,че разхода на бензин при градско каране е неприлично нисък. Явно,че за това е допринесло и почистването на дросела.Може и да си въобразявам но стана и по пъргава при рязко потегляне.Спрях да зареждам гориво на измамните бензиностанции от сорта на Петрол и Лукойл и за сега съм доволен.Спомням си,че с немския бензин,когато я докарвах ми даде среден разход до България 4,3 lt при двама човека,дете и багаж до горе...................... За сега...........ЧУКАМ НА ДЪРВО
  12. На снимка всички изглеждат добре! Преди месец се прибрах от Германия и специално поразгледах техните салони и автокъщи и трябва да ви кажа,че читавите А-2 започват от 3,500 E и то над 240,000х. км.така,че всичко е на късмет....... Грабне ли те-взимай я!
  13. Проблема е че ми светна CHEK-а .Преди около три месеца един майстор ми сваля дросела за почистване /без да съм имал някакви оплаквания/,а си бях втълпил,че след 20,000хил.км. каране с "ПРЕКРАСНИЯ" Български бензин е нормално почистването му. Оказа се, че след това е трябвало да се обучи този дросел,за което майстора ме предупреди и така, вече имаше едно изтриване на тази грешка,породена от демонтирането на дросела, за което предполагам,че става въпрос, за същия проблем....... Не искам да обучавам нищо,тъй като двигателя работи перфектно и много икономично за този сезон .Колата е прекрасна,но както каза колегата-електрониката ни е завладяла тотално и май ще ни довърши!.При изчистването на грешката майстора ме предупреди,че от време на време компа ще ми напомня,че този дросел не е вкаран в заводските параметри. Това е причината!......... От 15г. карам Audi ../няколко модела/.. но по добра и по икономична от тази никога не съм имал.
  14. БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ! Поръчах си от един сайт и очаквам да ми го доставят. Увериха ме че е със съпорт /пояснения/ на грешките на Съветски език и дано свърши добра работа.
  15. Един въпрос към знаещите !...............Кой модел на VAG-COM е най подходящ за изчистването на грешки в компютъра на AUDI-2 1,4 бензин? Става дума за нещо евтино и практично,което върши работа и по възможност да не изписва досадните кодове на проблемите,след което следва разгадаването им по разни сайтове.
  16. Единственото преимущество на А-3 са дизеловия двигател 1,9 tdi Всичко останало е в полза на А-двойката.Новите дизелови мотори,които монтират на тройката са изключително капризни на нафта и последствията от лоша такава се измерват в хиляди.За предното окачване на тройката да не говорим-този проблем при А2 напълно отсъства..........До някъде това се отнася и за 1,4tdi двигателя на А-2. Ремотна излиза доста скъпичко,за което най добрия вариант е AUDI A-2 1.4 бензин.Непретенциозни здрави, широки и икономични.
  17. VANNINA

    Audi A2

    Цитиране на предходен пост! ЧЕСТИТО ! Тези автомобили и след десет години ще останат,като едни от най добрите модели на AUDI.
  18. VANNINA

    Audi A2

    Ако ще е AUDI,то нека да е А2 ! Който не е имал такова бижу,той не знае за какво иде реч.
  19. VANNINA

    Проект А2 1.4--} 1.8t

    За какъв тролей пишеш тук,бе байно? Като искаш по бърз двигател,купи си друг модел и бягай на някоя самолетна писта. А2-ката е достатъчно бърза и сигурна,за да се правят експерименти. Извинявай,но въпросите са ти доста несериозни. Карай си хубавата количка и не се занимавай с глупости
  20. VANNINA

    Audi A2

    Цитиране на предходен пост! Който и да изберете от бензиновите двигатели,няма да сбъркате.Разликата е в сумата по годишния общински данък и по скъпата подръжка на 1.6-двигателя. Като обобщение на коментарите по темата,горещо Ви препоръчвам този модел на AUDI. До скоро имах този модел,който замених за ново AUDI A-4 .....2013г. и искрено съжалявам .Обмислям варианта да си я изкупя обратно,колкото и да ми струва.Колата е много практична за всякакви разстаяния но най вече за градско предвижване.Бърза,маневрена,икономична и много здрава! УСПЕХ....И НА СЛУКА!
  21. Не му мисли!Това е колата! Уверявам те,че няма да сбъркаш. Предимствата са много и доста е изговорено във форума. Думата е само една и е обобщаваща.....ПЕРФЕКТНА !
  22. Определението за Audi a2 се състои от една дума......ПЕРФЕКТНА!
  23. VANNINA

    Audi A2 1.4 (странен звук)

    Най вероятно,става дума за бендикса на стартера.При по дълъг престой шалтера,който избутва бендикса не се връща а остава за момент в действащо състояние. Не е сериозен проблем,но една профилактика на стартера ще е полезна.Това се случва при автомобили,които дълго време не са ползвани или при продължително задържане на ключа при запалване на колата.
  24. VANNINA

    Въпрос относно А2

    Да бе....прав си колега! Отговор за мнение от преди пет години е много закъснял.особенно към болен фен на GOLF-3 или OPEL ASTRA Не е срамно да не знаеш! Срамно е да се изказваш за това от което не разбираш!
  25. Много добър избор за автомобил,втора ръка! Карам такова чудо,вече трета година и смело бих го препоръчала на всеки.Мойта кола е бензинова и до момента не съм имала никакви сериозни проблеми Когато се спрях на този модел,не бях на ясно с предимствата на бензиновия двигател ,но от мненията във форумите мисля,че това е по добрия вариант. След покупката я закарах в сервиз на Ауди за смяна на консумативи и останах изненадана,че следващата подобна смяна е чак след 80х.км.Почти всички с които говорих ми казаха,че бензиновите мотори са безпроблемни и много здрави.Що се отнася до резервната гума ...аз все още не съм ползвала шпрея за спукана гума и дано не ми се налага-разбира се. За динамиката,която споменавате,бих Ви казала,че за мен е повече от перфектна.Разхода на гориво е много нисък-имайки в предвид разумната скорост и ниското тегло на колата.Що се отнася до цените на тези автомобили,не съм много на ясно за момента,но Ви уверявам,че тази кола си струва.Все пак,внимавайте с нереалните цени в автокъщите. В Германия тази кола ,без външни охлузвания и с приличен салон се продава на цени от 3.500 евро нагоре!!!
×
×
  • Create New...