Jump to content

Freaky

Members
  • Мнения

    714
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Freaky

  1. Колега, откъде го поръча и какви пари? Че искам и аз такава екстра, защото пътувам често и доста и десния крак си ме боли доста. Но съм дизел, ASZ мотор.
  2. Понеже имаше хора които се интересуваха, проблема е решен. Оказа се, че турбото е с по-малка геометрия от каквато трябва да бъде, имало с по-малка и по-голяма при тези мотори и аз понеже съм с по-малката, а софтуера е за по-голямата(явно турбото е сменяно в Италианско) газовете няма как да минат през геометрията и води до пренадуване. Установихме го като махнахме вакума от Н75, тоест компютъра да не управлява турбото и тя отново правеше 2986. Подсигурихме се като махнахме чипа и тя пак пренадуваше, при 2300 правеше близо 2600. Взехме турбо от ARL (150к.с.) и отново пренадуваше, махнахме чипа и колата заспа! Колкото и дава компютъра, толкова надува. Сега върнахме софтуера на Маднес и чакаме пренастройка на софтуера
  3. Аз А3 с алуминиеви носачи не знам да има
  4. Малко да избутам прахта от темата. Преди половин месец решихме да пробваме отново (до сега се караше така) да решим проблема. Започнахме с актуатора, врътнахме болтчето до такава степен, че колата започна чак на 3600об да тегли (до тогава чист дизел), но отново пренаду и стигнахме до заключението, че не е до настройка на актуатора, нали ?! (след това го настройхме по стокова 131ца и така го оставихме). Щом тръгва толкова късно и пак пренадува не би трябвало да е до актуатор, поне така мисля ? Във форума на vwclub бях чел , че от дебитомер не може да пренадува турбо, така ли е? Защото дава малко странни стойности.. И така оставихме нещата с актуатора, но .. забелязахме, че колата при 85% примерно натиснат педал на газта ускорява без да пренадува (направих 210 на правата без натиснат до долу педал и задържах повече от 10сек и не пренаду, а и на компютър се вижда, че не пренадува) и ми казаха, че при 100% натиснат педал турбото не разтоварва (очевидно) и имало някакво стоп палче на турбото което спирало геометрията да не отваря повече, след толкова отчаяни опити все пак решихме да погледнем, като имахме безпроблемна А3 131 на разположение и нямаше видима разлика на това въпросно палче, но все пак се нави доста с цел да се види дали ще пренадуе отново ако се спира геометрията да отваря толкова... и познайте - отново пренадува Сега, понеже преди чипа исках да се елиминира ЕГР-а и (а и всъщност, че се сетих.. махнахме болтчето дето запушва вакума на ЕГР-а да видим дали евентуално е от там проблема, но не е и това.) едно приятелче понеже се учи все още му дадох да отвори компютъра, като отвори картата на ЕГР-а и го елиминира (това в краткия вариант) и от тук следва, може ли нещо той без да иска да е направил и това да кара колата да пренадува и съответно после Маднес да не са видяли, че софта е пипан и са пипали вече пре*бана карта и там някъде да се крие проблема ? В самия софтуер. Той ми гарантира (а и аз видях уж) че друго не е пипано.
  5. И Октавия 1, не си в грешка
  6. Freaky

    Audi a3 8l Турбо

    Мен пък що ми прилича на затапен вакуум на ЕГР-а?
  7. абе направо на 2ра без газ пробвай.
  8. Има доста полезна информация тук, аз обаче имам един въпрос на които не мога да намеря решение. Колко % трябва да е 'duty cycle' или иначе казано колко трябва да е отворен актуатора на 4к об. на този мотор с чип?
  9. Не, разбира се, но какво да я правя? Да излъжа някой невинен човек и той да си трови нервите ? А и на какво да мина като кола от сорта на а6/5 серия/е класа все още не ми трябва, а под тях от сорта на 3 серия/а4/ц класа няма смисъл да ъпгрейдвам Добре, другото което. Сложихме мап сензор от на баща ми колата (1.9 105кс ПД) разликата до колкото си спомням бе последната буква и последната цифра, но не съм сигурен. Възможно ли е моя мап (който е сложен на неговото място) да е бил проблемен и този понеже е с друга буква заради това да си прави мизерии ? Или няма особено значение мапа щом си е от 1.9 ? Четох други форуми от англия, германия със същите проблеми и същия надув (2983.5) и един пич е сменил мапа и всичко се е оправило. Но ако мапа е проблемен не би ли трябвало след откачване на маркуча от колектора да показва същите стойности като исканото от компютъра (тоест да не надува) ?
  10. Проблема е, че държи 1.9 бара почти постоянно, а не че забива на 200. Турбото няма никакъв луфт, не ми се ще да го съсипа толкова бързо и да ме остави на път някъде само щото не мога да го оправя. Н75 е нов, казаха ми че има разлика в буквите за съответните мотори, нещо което не знаех и не съм погледнал, силно се надявам да е объркан. Ще проверя по късно и ще намеря информация как се свързва, ако не ще се ориентирам към компютър ..
  11. Актуатора дойде, сложихме го в положението на стария и колата си пренадува, сложихме го в едното крайно положение - пренадува, после в другото крайно положение и пак си пренадува като няма никаква промяна. На място иска 1050 (с атмосферното) тя държи 1275, свалихме маркуча от колектора и би трябвало да спре да надува, но не.. единствено свали на 1170. Маркучите са си в ред.. къде може да е ш*бания проблем с тоя котур? Ако н75 клапана е несвързан правилно има ли вероятност да пренадува? защото аз знам, че само няма да надува? Онзи ден я натиснах до долу и чак на 190-200 заби пустиняка, нищо че до тогава се е държала 1.9 бара.
  12. Еми то като редиш 2-3-4 при 4 хил. оборота не е ли същото ..
  13. Цитиране на предходен пост! За това говоря, защото и аз не я жаля тая кола и не ми е оферта всяка година маховик, а той хубаво ще държи, а не еб*ва ли майката на кутията твърдия?
  14. Абе той ще кара ама въпроса е колко, защото ако не ми издържи и 40к за къв чеп ми е, за това питам за човек с твърд ако има да сподели мнение. Имам приятел с г4 110к,с с твърд обаче той не натиска тая кола, а мен въпроса ми е да държи на бой.
  15. Мотора е ASZ, дойде време за смяна на притискателя, защото чипнахме колата с малко повече от стандартното и естествено започна да приплъзва, но от половин година преди това колата си беше за маховик, защото докато е студена на място притрисаше, та въпроса ми е има ли човек с този мотор и твърд маховик ? Колко кара и колко държи на бой? И защо след изчетеното води до преебаване на ск. кутия ? Не че нямам парите, но 1500лв за 10+ годишна кола.. айде малко, която може и утре да ми скимне да я продам.
  16. Ако я вкарваш в 4 хиляди об от светофар до светофар какво се очудваш, особено пък ако е студена.
  17. Ами ще споделя като имам резултати. Сега съм поръчал чисто нов актуатор от ebay, защото дори и да не е той проблема все пак мембраната изпуска вакум и е въпрос на време да спре да прави вакум изобщо и след като пристигне се прави ревизия на вакумите и кулера, защото само те останаха като варианти. До тогава ще си карам с чипса до към 3хил обор и да се надяваме, че турбото ще държи.
  18. 1.9 101, по нов мотор, по хубав вървеж, същия данък за същия разход. Поддръжката е почти идентична като при ПД са по-скъпи дюзите които не се правят на 10к километра за да те притесняват. Пък и вече спокойно се намират по 100лв/бр, че и за по малко понякога. Пък и + това фейслифта е по-хубав, с по-хубави материали и т.н. и т.н.
  19. Цитиране на предходен пост! Да бе, верно.. изобщо не прочетох кода на мотора.
  20. Затапва се, просто разликата от моторите с роторна е че при Пд трябва и софтуерно да се елиминира
  21. Запекла геометрия, най често срещания
  22. ЕГР-а е изчистен и затапен с ламаринка и болт + софтуерно. Кулера не е пипан, но той с какво толкова може да се запуши ? Явно ще има процедура за сваляне на кулер и проверка на всичко що де прави вакум.
  23. Пича каза, че не разбира, какво го нападаш така? Обясни му като човек, форум е.
  24. Пробвано е вече с на баща ми, пак ПД. И същата работа си е.
  25. Не е запушено. Пич 1Z (90 к.с. ) надува на 0.9~1 с чип .. разбира се, че съм махнал атмосферното. С него компа показва 29ХХ. Има ли някакъв шанс турбото да си прави колкото иска компютъра, но самия компютър да показва друго? Защото не е нормално всичко да е ново и да прави толкова много налягане. И другото което е, замерихме я с gtech и направи 105 kw + - на всеки тест на колела при зададено 1550кг на колата. Тоест вади коне на мотора като за нормален чип. Не би ли трябвало ако наистина държи постоянно 1.9 както показва компютъра да извади повече коне ?
×
×
  • Create New...