Jump to content

stefan_mil4ev

Members
  • Мнения

    152
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от stefan_mil4ev

  1. P.P.S. Мина вече година от последните премеждия Стигнах заветните 22 -25/ 100 км, наложи се да се смени гарнитурата на главата, поръчах си от e-bay нова плочка за газ, малко доработка по газовото и вече година само яко каране! Разход градско около 14л /100 км, извунградско около 10л / 100км с каране до 120км/ч. Всичко си дойде на място след смяна на смесителя! Колата заработи осезаемо по-меко, изчезна неприятното прекъсване на ПХ и вече при изпреварване не глъхне умирайки, а ускорява много добре! Не съм вярвал, че разхода може да падне под 18л градско! P.P.S.2 Междувременно си купих друга кола, но на нея газ няма да сложа. Ауди-то го карам за служебна предимно градско, понеже мога да си го тваря доволно
  2. Преди време търсех такъв соленоид, но не намерих нищо подходящо. Стана ми интересно точно как лъже показанията на потенциометъра, за да може да се управлява степ мотора.
  3. Не се вижда отдолу. Мисля, че трябва да сваля кората под волана за да я видя. Някаква настройка прави ли се или махам едната и слагам другата?
  4. Колеги светна ми ABS на таблото. Закачих диагностиката и излезе, че има проблем в стоп-машинката. Като се натисне спирачка, стоповете не светят. Грешката я изтрих, за сега не се е появила. Погледнах от долу, но не можах да видя машинката. Лесно ли се сменя и къде се намира?
  5. Страшно голяма играчка е да се смени. При мен също тръгва след почукване. Четките бяха свършили, смених ги, но се оказа и че колектора е износен и четките задират. Ако го вадиш, по добре го сменяй.
  6. Вентилатора се управлява директно от климатроника. Не минава през реле.
  7. Степ моторчето е проверено и си работи нормално, изключвам го като евентуален проблем. Някой да даде идея, от какво може да губи празен ход. Като се отпусне жилото на дросела се чува характерното цъкане.
  8. Колеги колата ОТНОВО реши да ми създаде трудност. Газовото е премахнато, кара се на бензин. Когато пусна вентилатор и фарове, колата угасва. Ако пусна само фарове в повечето случай не гасне. Когато пусна газта в движение или спра, почти задължително оборотите падат за момент почти до изгасване и се нормализират. По някога, по време на престой, рязко ги вдига на 2000 и пак ги стабилизира. Майстора ми каза, че е степ мотора. Как мога да съм сигурен, че е от него? Тази мех. инжекция направо ме побърка
  9. Колега точно днес и аз имах проблеми с перките на същата кола, при мен не се пускаха и двете Щом не ти пуска едната значи най-вероятно е изгоряла, но е възможно и да имаш прекъсване по трасето на кабела. Откачи тази която не се пуска и виж дали е здрава намотката и.
  10. След корекция по настройката на инжекциона, колата не мога да я позная Оказа се лека кривина на клапата. Вече пали от раз и върви чудесно.
  11. Аз имам същият проблем с неработещите консуматори. Всички предпазители от ляво и под капака са здрави. Да не е скрит някъде този предпазител?
  12. Вчера оставих колата на ремонт, човека установи, че колата не може да се изфорсира до край и мерише на бензин от ауспуха. Аз не съм състезател и не съм го забелязал. За сега, чакам резултати.
  13. Това със свредлото е идея. На стикера е показано, че разстоянието трябва да е под началото на конуса. Поне аз това виждам на картинката.
  14. Да, на етикета пише м/у 1,9 и 1,2мм Не мога да схвана идеята как точно да настроя клапата с шублер. Би ли обяснил по-точно,
  15. Вальо не мисля да я карам на газ повече. Не съм сипвал добавка, но се каня да го направя. Въздух не смуче иначе и аз си мислех, че изпаритела пречи и обеднява сместа. Клапата е права, но не съм сигурен как да я регулирам точно. Има етикет на клапата, но нз с какво да измеря точно 1.2мм между конуса и клапата. Направих го на око.
  16. Колеги колата се кара на бензин. Газово има, но не се ползва. Когато е под 0 градуса, пали от раз, но когато са плюсови температури пали и гасне и след втори опит стартира. Като запали има ПХ и студена върви добре, но позагрее ли, при потегляне от място забива муцуна и рязко тръгва. Като набере няма проблем, но при самото потегляне забива. Клапата на дебитомера е пооправена, не задържа. Потенциометъра е прегледан, не съм установил резки подскоци, съпр. на темп. датчик отговаря на таблицата. Смених степ мотора с употребяван, стария беше изгорял. Дайте идей какво да погледна. Съмнявам се пак в степ мотора, защото го бях махнал за проба и бях сложил кран, когато крана е притворен, на загрял мотор работи супер, на студен забива, когато е по отворен - на студен работи супер, загрее ли забива. Освен това, много мени оборотите на пх, пусната по инерция ту ги вдига ту ги сваля, понякога го прави и когато е на място.
  17. Колеги повече от година бутам това ACE quattro на газ. Мога да кажа, че мех. инжекцион и газ са две несъвместими неща, но тук доста колеги са се справили и карат на газ. Благодаря на всички които се включиха със съвети в темата. Аз повече кола на газ няма да взема (да не казвам голяма дума). Икономията ми скъси живота многократно! Газ за сефте карам. Карал съм дизел. Така и не смених изпарителя понеже не съм сигурен че няма да дам едни 150лв на вятъра. Всеки вика, че само върти ключа и некви си 5лв на 100км разход и т.н. Да ама не! При внимателно каране без резки натискания на газта и почти без изпреварния, без големи задръствания, стандартен трафик градски разход под 18/100 не пада. Най - ниското замерване беше 17/100, обикновено варира 18/100 лято и 20/100 зима. Извън града на дълго вече е друго, там пада на 10/100. Макар сериозният разход колата е УНИКАЛНО спъната. Баирите трудно се изкачват. Като сложим и никаквият празен ход картината става прекрасна. Колегата VBI доста изчерпателно е описал как да се справим с ПХ, но при мен не действа дълго време. Благодарение на VBI успях да настроя дебитомера да работи колата и на бензин, че гърмежите си бяха казали тежката дума. Спестяват се едни 8лв до 10лв на 100км като се кара на газ, обаче карането си е ужас. Спиарм и държа газта едновременно. Ако не бяха съветите на колегата VBI (за което съм му много благодарен), щях да хвърля колата на отпадъци понеже отказа и на бензин и на газ да работи и никой мастор не се нае да я погледне. Сега ще откача плочката за газ и ще покарам на бензин да видя как ще е. Ако много дебело ми идва ще мисля пак за газта. P.P.S. Замислил съм евентуално газта да се подава чрез щуцери в кутията с филтъра за да няма плочка. Как ви се струва идеята?
  18. Облегалките нямат забележки, в перфектно състояние. Само те останаха от колата. Цена по договаряне Може бартер.
  19. То BRC-то ясно, че ще е то, сега по голям яд имам. Протече ми радиатора за парното
  20. При мен здрав кабел не беше останал на сгъвката там.
  21. Ако някой се сблъска с този проблем, при мен излезе слаба искра породена от износена дистрибуторна капачка.
  22. При мен изпарителят явно е дупчен (винаги съм се съмнявал в тази дупка, че не е оригинална) и е поставено 1 коляно за градински маркуч, съответно беше много халтаво и колата все гаснеше при потегляне от място, ако не се форсира. Взех от голям железарски магазин авто лепило. Прилича на черен силикон. Държи на вибрации и температура. С него го обмазах коляното и си реших проблема.
×
×
  • Create New...