Jump to content

proba

Members
  • Мнения

    102
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от proba

  1. С моно инжекция съм, последния ABT двигател. Газта я сложих преди 7+ г. В началото работеше добре, после взе да се влошава. Оборотите взеха да падат, първо на бензин, после и на газ. Накрая не вървеше на нищо. Ходих на различни газаджии, кой от кой по-зле, пипат, то нищо не се оправя, един малоумен идиот щеше да ми сменя компютъра на колата. Друг ме прати за основен ремонт на двигателя. Изобщо тежка драма - да изправиш по една права лопата в главите им. А то какво се оказа: в стария изпарител мембраните си заминали и вместо философии, просто се сменя, сменя се филтъра, има два маркуча, които са загубили еластичността и нещата се оправиха. Едно допълнение: компютъра на колата се пълни с грешки, когато му се подават малки порции газ в бензина, компютъра се ошашква и се дави, от там идват и нестабилните обороти. Много гориво му се подава, двигателя се бори, ако се пребори, получаваш бонус разход. За да се пооправят сметките на въпросния компютър, не трябва да се оставя да ги трупа, т.е. трябва да се направи да се рестартира по-често. Един приличен вариант е ел. техник да му преработи захранването да мине през ключа. Така всеки път като запалиш, ще работи поне на бензин. (Захранването на компютъра иска 2 релета, може да му кажеш на майстора да свърже и трето за бъдещи нужди.) Факт: ако превключиш на газ, бързо се ошашква и на бензин, но стоп/старт и пак се оправя. На мястото на моите газаджии се оказаха други. Обясних точно какво искам. Смених изпарителя с електрически Lovato (не с вакуумния), филтърчето, маркучите. (Някои ще кажат, че са ставали все още; обаче с такива важни неща човек не трябва да си прави шеги; не сменям и мембрани, та после да се пална някъде като факла; тия пари не са отишли залудо). Сегашен разход: градско 240 км. с 36 л. газ, каране на 2-3 в малките улички в квартала. извън града: 360 км. с 36 л. газ: 2-3-4 (5-та когато може; искам повече ряз и динамика).
  2. Тук съм почти готов. Имам добри майстори за двигателя, климатик. Сега пък друго се случи: веднага след ремонта я подкарах 50-на км. за тест. Вървеше страхотно както на газ, така и на бензин. Вчера пробвах пак на бензин и колата пак не държи обороти, още при палене падат и гасне. (Имам съмнение, че компютъра в началото беше чист, после някакви бози му се наляха от газовата уредба и е прецакал настройките за бензин?! Какво бихте посъветвали?)
  3. Здравейте, преди време ходех в бившия сервиз за възстановяване на щети след бензиностанцията на Околовръстен път към Бъкстон (след кръстовището с бул. Бъкстон се минава бензиностанцията и преди следващия светофар вдясно има сервиз, а след него и гумаджийница май). Пипат добре, за сега нямам оплаквания по каквото са правили. Правят доста неща, не само тенекии.
  4. Колега, намери си добър майстор да ти направи един ремонт на двигателя. Недей да сменяш двигател. Ако нямаш майстор, драсни да ти дам координати на моя.
  5. Може да си направиш тест на място за 4-5 мин. до колко ще вдигне температура (може малко да му подадеш газ да стане по-бързо). Виж и кога включва перката. После може да драснеш.
  6. Прегледах из форума и тук намерих някои имена на майстори и телефони. Трябва ми следното: 1. Сервиз, който се занимава с двигатели. Моя е започнал да смесва антифриз и масло и прави типичната бледа каша. В момента колата след загряване на двигателя и маслото, започва да свети датчика на таблото за масло. Маслото е проверено, 3/4 е от дължината на пръта, сменяно е преди 2 месеца. 2. След смяна на радиатора зад таблото, газът за климатика изтече и сега трябва да се напълни. Търси се сервиз за климатици или хладилници, където може да се намери газ R12. 3. Тази зима колата показа проблем с обороти при температури под -5 градуса. Гасне на 2 горива: бензин и газ. Пробвано с рестарт на компютъра (разкачане на акумулатор и чакане 15-20 мин. - не помага). Оборотите в момента са към 900, бих искал да ги направим на 1000. 4. Незнайно от къде при дъжд отпред някъде между преден капак и таблото за бушони може би влиза вода в купето от страната на шофьора. Това не би трябвало да е много сложен проблем. Имам сигурно 2 страници прозвъняни телефони - основно не вдигат хората, в частни случаи вече не се занимават (напр. ДЕЛЯН, Княжево, 0885289143). Може и сервиз, който се занимава само с Audi и WV (такъв дори бих предпочел). Предварително благодаря. P.S. Автомобилът е Audi 80 B4, 04.1992, двигател: ABT.
  7. Наскоро ми се наложи да сменяма ляво рамо на чистачка. Разгледах няколко обяви на колеги, продаващи автомобили на части (Ауди 80 B4, различни модификации). Първо намерих обявата разбира се на Кристиян Кунев от Казанлък. Колегата се оказа много точен - каквото се бяхме договорили и на каквато цена, дойде в уреченото време (Поздравления!). Понеже сме в България и познавам манталитета на хората, проверих още няколко обяви за коли на части и същата част я поръчах още 2 пъти. Макар да беше постигнато споразумение за цена, бях дал коректен адрес и номер на мобилен телефон, все още не съм получил това, което си поръчах. В мен остана силното съмнение, че ако си поръчам нещо по-сложно от Кристиян, то пак ще дойде такова, каквото сме се договорили, но от въпросните господа ако дойде нещо, вероятно ще бъде брак и загуба на пари. Имам една препоръка към управата на форума: на отделно място да се посочват обяви от потребителите, по които има оплаквания и въпросните господа собственици на обявите направо да хващат пътя. (Вероятно първо триене на обявите и ако пак продължат да публикуват, евентуален бан). (Ако темата не е за тук, моля преместете я на правилното и място. Благодаря!)
  8. На асфалта до момента не съм му мерил температурата. По-хубаво е да е обут по-отрано. Или поне така ми се струва...
  9. Като застудее (сутрин е около 5-7 градуса), ги "обувам" на аудито, пък може да няма сняг.
  10. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11390980085843261&f1=details&slink=5m4cmd http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11385064078304111&f1=details&slink=5m4cmd http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11387121493159337&f1=details&slink=5m4cmd http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11376588637748847&f1=details&slink=5m4cmd 11 000 лв. са много пари за автомобил. По-добре си мисли за някакъв бизнес с тях или част от тях. А прилични аудита има доста. Около 2000-2002 г. А6 е на цена около 6000 лв. И задължително нов внос...
  11. Ето какво бих посъветвал: 1. Изтриване на целия харддиск и инсталация на Win 7 Enterprise. 2. Като антивирус само и единствено Avast (ако Windows Defender-a не ти е достатъчен). 3. Отвори си Task Manager-a и от там Resource Meter. 4. Инсталирай Google Chrome и пусни някакъв клип от youtube.com. Гледай как се променя натоварването на процесора и харддиска. Ако искаш, постни някоя картинка.
  12. Wizi, до този момент съм мигрирал доста компютри на приятели и на места, където извършвам поддръжка. Бих казал, че Win 7 впоследствие се държи по-добре. Единствения проблем е преработката на partitions на диска, на който ще се прави инсталацията. Съвета ти да мигрира машината към linux като цяло не е лоша, но flash player-a под linux се държи по-зле (товари повече), от колкото под Windows. 1-я GB RAM не е чак такъв проблем, тъй като средното състояние на заета под Windows 7 памет е около 450-500 MB. Ако не отваря много табове в браузъра и не опитва да работи с няколко програми наведнъж, компютъра ще се държи много прилично.
  13. Конфигурацията ти е достатъчно добра, за да се държи добре и под Windows 7. Силно препоръчвам да се мигрираш и след това пак да провериш какво се случва с flash player-a.
  14. Ауди имали разработка за лазерни фарчета. http://insmarket.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%9F%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0-%D1%81-%D0%BB%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D1%84%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5_l.a_at.1_i.430525.html
  15. proba

    QUATTRO-ИНЕРЦИЯ

    //offtopic Теорията за quattro-то в действие:
  16. proba

    QUATTRO-ИНЕРЦИЯ

    //offtopic Недей да му се доверяваш много-много на quattro-то. Колкото повече му се довериш, толко по-голям трактор ще те дърпа после...
  17. proba

    Ауди 80 спирачен път

    Да не забравяме и човешкия фактор, т.е. кога реагира шофьора на събитието.
  18. Значи Google няма вина. Прави го и през други търсачки - например yahoo.com. Условието за да се изпълни, е да няма кеш вече на браузъра, т.е. ако в Chrome тествате с google.com и ви отвори http : //url4short.info/628d07b1, следващия тест с yahoo.com го правите примерно с Mozilla Firefox. На сайта, където препраща първия път има някакъв вредоносен код, т.е. опита не е да се пренасочи трафик към друг сайт с цел изгода от реклами чрез външни посещения. Целта е хак на клиентски компютри, на които потребителя ползва админ акаунта by default и не си е забранил изпълнението на скриптове на общо основание. Бих препоръчал този add-on за потребителите на Firefox: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/noscript/
  19. proba

    Нова кола; )

    Честито и успех с адаптирането към новата кола. Снимай я и сложи някоя снимчица да я видим и ние.
  20. Не знам как работят там. Ако не ви харесва начина на работа, не е проблем. Но ако цената на гумите е добра и ви трябва такова да си купите, може да ги правите, където ви сърце иска.
  21. Днес бях в сервиз Друмник и видях, че имат разпродажба на зимни гуми. Някои от цените им са под нашите в Диана с отстъпката по карта. Ако някой все още не си е купил гуми и се интересува, може да погледне и там: http://drumnik.com/
  22. Бих препоръчал да се купуват части само от големите вносители, например Мост.
  23. Ако някой си търси не много скъп лаптоп с i7 процесор и приемливи параметри за немного пари, ето вариант: http://obiavi.data.bg/single/459390 Intel Core i7 M640 - 4x3.46 GHz 4 MB L3 Cache Turbo Mode ( 2.8 GHz ) 4 GB DDR3 RAM 1333 MHz 500 GB HDD 15.6 ' LED LCD HD 3xUSB VGA Out LAN eSata port HDMI 2.0 Mpix WebCam WiFi 802.11 a/b/g/n CD-DVD Super Multi R/W Multi Card Reader SD/MMC/ProStick 2 видео карти NVIDIA GeForce GT 325M 1GB DDR3 собствена памет + Intel HD Video -2.8 GB Total Video Memory
  24. В линка си дал лаптоп за 800 лв. с 4 ядра (2 витруални). За толко пари аз си купих: i7 720 (4-ядрен с 4 вирт. доп. ядра). 8 GB RAM 500 GB HDD 17' дисплей 1920х1200 Идеята ми като цяло е, че лаптоп 2-ра употреба винаги излиза доста по-евтино от нов, а производителността може да бъде и доста голяма (като при мен).
×
×
  • Create New...