Search the Community

Showing results for tags 'ecu'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Общи
    • Ауди Клуб България
    • АУДИтория
    • Златен Фонд
    • Техника / Електроника
    • Как и каквo Audi да си купя?
    • Продава / Купува
    • Клубни събития
    • Форумът: новини, обсъждане на проблеми и въпроси
  • Технически раздел
    • Направи си сам
    • Консумативи, Гуми, Масла, Горива и Сервизи
    • 80/90/Coupe
    • 100/200/V8
    • А1/А2
    • A3/S3
    • А4/S4/Allroad
    • А5/S5
    • А6/S6/Allroad
    • А7/S7
    • А8/S8
    • Q3/Q5/Q7
    • TT/R8/RS
    • e-tron
    • Автомобилни Газови Уредби
    • Тунинг / Концепти / Спорт / Подвизи
    • Техническа Библиотека
    • Дизел
  • Стари подфоруми - само за четене
    • Ремонти / Сервизи
    • А3/S3
    • А3 / А4
    • А4/S4/Allroad
    • 100 / А6
    • Други Mодели Ауди

Calendars

  • Събитията на Audi Club Bulgaria

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Kaра

Found 6 results

  1. Здравейте, колеги! Имам следният проблем: Колата е Audi S3 8L APY 209 к.с. Наложи ми се смяна на ECUто, като ми изпадна такова със същия номер, от същата кола с еднакъв сетъп. Новото ECU има ремап, вързах го към колата, екстрактнах PIN-a, адаптирах ключа. Колата запали и всичко изглеждаше наред, но колата бууства до 0.3 - 0.5 бара. С изключен N75, дебитомер, изключен акумулатор за 24 часа - все същото. На диагностика иска около 1.3 бара. Със своя комп колата си надуваше без проблеми, свали се и се смени в рамките на един час, затова не смятам, че е нещо хардуерно. На VCDS няма никакви грешки, освен при пробите, след които бяха изчистени (N75, дебитомер). Някой ако може да помогне или да ме насочи, да не съм сбъркал нещо в процедурата и затова да не надува?
  2. Здравейте, От известно време при даване на контакт , за кратко прекъсваше комуникацията с ECU и съответно светваше скоростната кутия , и други модули . Това се случваше максимум веднъж годишно и то за много кратко . Миналата седмица не можах да я запаля в продължение на 30 мин . После се оправи все едно нищо не се е случило е като изключа , че всеки път тръгва от 3 предавка . Вчера сваля чистачките отварях кутията за компа , и другата чистих всички клеми , релета намерих три окислени маси . Първата пред компа , втората под сервото . Правих няколко опита работи без проблем и си помислих , че съм оправил проблема до преди малко същата работа. P.S ако запали няма проблем карах я последно 300 км , без да я гася и никакъв проблем . Прикачвам лог. от грешките и вече почвам да си мисля , че е някое реле .. и не подава захранване към ECU . В самото ECU грешки няма . Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем , бих се радвал да сподели . error_Audi.txt
  3. Здравйте колеги нов съм тук и се извинявам за спама. Интересува ме екуто ми дали може да се преправи на такова дето да може да управлява турбо с провелива геометрия. С 1з мотор съм с пластмасовото еку. Ще съм много благодарен ако някой колега ми обясни нещата подробно за да знам какви интервенции да направя
  4. Здравейте, скоро ми пристига компютър с номер 4a0 907 473 k, абсолютно едно към едно е за моят двигател. Дълга история е какъв е проблемът, затова давам направо с въпросите: Колата е 95-та, как става самата замяна, доколкото съм чувал имат имобилайзер вътре в тях. Може ли само да сменя ROM паметта на стария с този на новия и да си направя soft coding-а с вагком или ще са ми нужни и пин кодовете? Благодаря предварително.
  5. Привет, колеги! Колата ми е B6 8E 1.9TDI 131hp pd... Прецакаха ми се ЕКУ-то и таблото. Проблемът е тръгнал от там, че предишния собственик е занемарявал колата до неузнаваемост и за това, че не е сменил пластмасовия капак, който покрива ECU-то, вътре е влязло вода и е прецакало всичко... Разбрал е, че е счупен капака, и увил ECU-то в найлонова торбичка и допълнителния конденз прецакал всичко от към релета и кабели... Майстора ми каза, че ми предстои закупуване на ECU (Bosch 038 906 019 FP) и ново табло (RB4 8E0920 930J). Задължително ли е да са от една и съща кола или може да са от различни коли, стига да са еднакви номерата на моделите?
  6. Здравейте колеги от скоро се сдобих с ауди a4. Много бях щастлив до днес. Kогато копувах колата тя беше в сервиз (уж да и сменят сензора на снимката по долу ...) и казаха ,че всичко ще е ок , веднага след смяната му продавача се опита да запали но не успя , затвори вратата заключи отключи и запали след леко зачудване на двигателя. Както и да е лампата за Engine Managment си светеше на таблото а той прилично ме обеждаваше ,че единственото което трябва да направя е да я закарам за да и изчистят грешката. Така една седмица всеки ден по 100-тина километра с трудно палене но пали и днес един познат с про-машинка за грешки и така нататък взе че изтри грешката с идеята да оправим колата но уви колата така и не запали повече и постоянно излиза грешка за същия този сензор който вече смениха при покупката на автомобила. Утре сутрин ще я водим на Audi Specialist ,че да видим там какво ще кажат, някой имал ли е такъв проблем и може ли да ме ориентира накъде вървят нещата Благодаря за вниманието , ще опитам да подържам темата up-to-date за бъдещи подобни проблеми P.S забравих да спомена ,че жидея в Англия Компютъра казва : 16706-Engine RPM Sensor - G28 No Signal P0322 No Signal No Communication - Intermittent 16705-Engine RPM Sensor - G28 Not A Plausible Signal P0321 No Signal/No Communication 16500-Coolant Temperature Sensor G62 Not A Plausible Signal P0116 Not A Plausible Signal-Intermittent Това е въпросния датчик който смениха пред очите ми и все още пазя стария ...