Jump to content

Катализатора ми явно дефектира...какво да правя?Колеги


Recommended Posts

Колеги,светна ми преди няколко дена на бордовия компютър символ приличащ на двигател и след диагностика грешката която ми разчетоха беше свързана с катализатора.Какво следва от тук нататък?Разбрах че е немислимо да го сменям с нов защото са много скъпи,казаха ми за някакво решение с резонатор който да лъже компа на колата че имам катализатор и да не отчита грешка....Други решения има ли или това трябва да направя? :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама сигурно ли е, че е заминал? Щото грешка може да набие поради немалко причини - в смисъл замерили са го и са казали, че е задръстен? На мен няколко гаражни майстори искаха да ми го махат, щото бил заминал уж, ама и в Порше, и в един пункт за ГТП-та като го замериха им даде 0% задръстване...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами то си му е време да се задръсти според мен но пак ще му направя една диагностика в сервиз където се занимават с тия неща и ще видим какво ще покаже ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колко сонди имаш? Вероятно 2. Ако втората е в началото на гърнето, трудно ще я излъжеш. За 3 - 4 дни градско открива, че нещо не е наред и светва. Тази грешка не влияе на работата на двигателя. Казват, че ако сложиш катализатор с бленда вътре, номерът става. Блендата подобно на катализатора, затапва изгорелите газове и тормози двигателя, вдигайки ненужно разхода, при което има шанс да излъжеш втората сонда.

Ако пък сондата е след катализатора имаш добри шансове да загасиш лампата, примерно със специален адаптор с малко катализатор вътре, който се монтира под сондата, като гайка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

става сложно значи.....и какво излиза....освен да свиквам и да си карам с тая светеща лампа и това е...щом не пречи на разхода и на двигателя като цяло значи няма проблеми..Не съм ходил още на диагностика но ще отида,знам само че не 3-4 дена градско а още наследващия ден ми светна пак лампата въпреки че я бяха изтрили при диагностиката :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги:zustimm:

Съжелявам че се включвам с темата на колегата, но и аз имам подобен проблем.

Аз имам също проблем с какализатора,като може би го няма(предишния собственник сигурно го е свалил). Светва ми чека със следната грешка:

16804 - Catalyst System; Bank 1: Efficiency Below Threshold

P0420 - 002 - Lower Limit Exceeded - MIL ON

Втората ламбдата ми се намира след катализатора.

Някой дали е пробвал специалния адаптор с малко катализаторче вътре, който се монтира под сондата, като гайка.

Колата е ауди А4 Б6 1.8Т BFB 163 конски сили

Поздрави

Редактирано от jovito
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

значи при мен се поизясниха нещата но незнам какво решение да взема защото имало няколко варианта :rolleyes: Оказа се че тази грешка която ми дава и за която пише нещо от рода на catalist...което веднага води на мисълта че е нещо свързано с катализатора,севриза в който ходих който се занимава само с тия неща-ауспуси,катализатори,гърнета и т.н установиха първо че катализатора ми е метален и е изключено да е проблема в него-над 300 000 км изкарвали.Оказа се имам 2 ламбда сонди-както и подозираха някои,едната е преди а другата еслед катализатора но не е причината и в тях.Според пичовете в този сервиз,понеже имам газов инжекцион когато карам на газ се появява този проблем и мислят че е свързан с насторойката на сместа...вероятно е така,започвам да се съгласявам с тях.Препоръчаха ми да направя проба-да карам 100-200 км само на бензин и са почти сигурни че няма да ми светна чека.Двата варианта за които споменах са-единия е да отида да досаждам пак на газаджиите да си направят някои корекции в настройката макар че доста си играха последния път или другия вариант е да ми сложат нещо около втората сонда,не разбрах какво точно...някакви кабели се пускали и т.н.и повече няма да набива тази грешка...Та незнам сега.. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...