Jump to content

А3 FSI 2.0 или 2.0 тди 2003-2005г?


tarambuka

Recommended Posts

Така колеги след 2 месеца ми предстои покупка на по нов автомобил.Сменям моита А3 1.6 97г. за малко по нова пак А3-ка.Та съм се спрял на тези 2 вариянта 2.0 FSI/2.0 TDI .Hяко може ли да сподели някаква информация плюсове , минуси цени на части и консумативи?В никакъв случаи не искам темата да е ббензин срещу дизел,определено съм фен на бензина и съм по склонен на бензиновия вариант,но чувам много противорвчиви неща и незнам дали да вярвам.Казаха ми ,че този двигател ФСИ много трудно можел да се ремонтира ако нещо се скапело,бензиновата помпа давала дефекти а била ужасно скъпа защото правела много атмосфери като на дизела,това вярно ли е?Другото което ми казаха е ,че инжекторите също били проблемни на този тип двигател.Просто ако някои може да сподели личен опит за тези два двигателя ще съм много благодарен.

Редактирано от tarambuka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговор на всичките ти въпроси --->>> http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=104310&st=0&p=1590604&fromsearch=1entry1590604 , резюмирано мога само да кажа, че най- приемливи са 1.9 TDI PD 105 PS и 2.0 TFSI 200 PS . Аз мога да споделя за 1.9 TDI , че е безпроблемен, икономичен и просто си хвърка, с уговорката, че колата ми е Sportback от 2007- ма, тоест по- тежка от двуврата такава. :)

Редактирано от Holz_8885
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О.К. колеги за дизела ми станаха нещата ясни обаче за 2.0 ФСИ нищо не разбрах не се споменава нищо освен ,че 2.0 ТФСИ е по добрия вариянт което ми е ясно до съвършенство ное и с 5000лв над цената на ФСИ което за мен е доста.При атмосверното ФСИ как стоят нещата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един от мойте колеги има 2.0 ФСИ 150 коня в Пасат, няма някакви драми с него... около 11/100 харч градско, нищо особено като динамика (той пасата е и по-голям)

Неговата кола е на 70 000 купувана нова от Бг ... ако искаш да питаш нещо по-специфично за мотора казвай

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами конкретно колега ме интересуват цените на частите в смисъл така по общите неща,и другото което ме интересува е дали наистина дават някакви дефекти по бензиновата помпа и по инжекторите или това са някакви митове?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...