Jump to content

Как да си вържа тубата към усилвателя и сд-то


Recommended Posts

Някой има ли си на идея как да си вържа тубата към усилвателя и усилвателя към сд-то(предполагам там се свързва) и акумулатора?Камбели днес ще си закупя,но кой за какво е ми е пълна мистерия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тема в тунинга съм пуснал,но чакам отговор там,а от последния линк нещо пак не ми стана ясно.Значи се изкарват кабели до акумулатора(някой при Б5 да си има на идея от къде мога да ги прекарам от акумулатора до купето да каже)-тука се свързат + с + и - с -.След това не ми е ясно кой кабел се връзва към сд-то.На усилвателя имам 2 бели и 2 червен букси от единия край,а от другия имам места за бутане на кабел като се притяга с болчета.Другото което е улсивателя е хванат за тубата проблем ли е да стой там?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кабел с нужното сечение се тегли за + от акумулатора до усилвателя отзад. Маса се взима от някой болт отзад в багажника с къс кабел директно от шасито на автомобила. От ЦД-то си пускаш 2 кабела. Единия е чинч - чинч за изхода от ЦД-то към входа на усилвателя а другия е римоут кабела с който усилвателя ще се гаси и включва заедно с ЦД-то. Това е накратко казано. Иначе моя съвет, чинчовете от ЦД-то към усилвателя да минат от противоположната страна на захранващия кабел. При теглене на плюсовия кабел от акумулатора е хубаво да се монтира предпазител.

Редактирано от MeThTiCaL
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да се монтира предпазител.

Задължително.Колкото е възможно по-близо до акумулатора :zustimm:,Дай и модели на ЦД,Туба ,усилвател. От къде си,някой колега някой може да погледне по от близо.

Редактирано от bagera979
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами близо до Каварна съм в момента.Говорителя е Sony XS-L124P5B,усилвателя Blaupunkt GTA-2 Special ,а сд-то е sony cdx gt 25.Какво ще рече предпазител?Той усилватлея си има бушонче.Това за масата не го схванах.Трябва да търся болт в багажника,който да е на шасито на колата?Колко мм кабел ми трябва?На усилвателя имам места за вкаране на колонки-лява и дясна та тубата къде се вкарва?

Редактирано от quak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

малко модели говорители са пригодени за Free air монтаж.Гледам че си с Б4,по добре харесай нещо друго и с правилна кутия ще останеш доволен.Монтаж на кората ми харесва само на визия, но много трудно се постига и желания звук.Все пак и едното и другото си има предимства,Ако се налага да ползваш често багажника ,Кутията заема място,но пък свири по хубаво.Въпрос на вкус. :flehan:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...