galaboff Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 (edited) Вчера ми присветна, че от всички течности по колата не съм сменял още хидравличната и антифриза. На антифриза времето му е късната есен, обаче тази на хидравликата някак си ми се иска да я махам, нямам идея на колко време е.Та въпросът ми е, каква течност да сложа и с какви спецификации ? Колко литра събира системата ? Трябва ли да се обезвъздушава системата, т.е. може ли таз процедура да я направи обикновен майстор, култовите за клуба майстори са ми далечко, т.е. нямам време ...п.с. става въпрос за А4/1995 Edited July 3, 2006 by galaboff Link to comment Share on other sites More sharing options...
HITMAN Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 Вчера ми присветна, че от всички течности по колата не съм сменял още хидравличната и антифриза. На антифриза времето му е късната есен, обаче тази на хидравликата някак си ми се иска да я махам, нямам идея на колко време е.Та въпросът ми е, каква течност да сложа и с какви спецификации ? Колко литра събира системата ? Трябва ли да се обезвъздушава системата, т.е. може ли таз процедура да я направи обикновен майстор, култовите за клуба майстори са ми далечко, т.е. нямам време ...п.с. става въпрос за А4/1995←Само оригинална от порше българия, аутотехника, юнитрейд, шкода. Не слагай афтермаркет течност, доста хора изпищяха навремето. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shwepi Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 G 002 000 Оригиналната е 37,50 лв./лSWAG ~19 лв./лИма и някъква немска 26 лв./л Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hadzhi Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 Вчера ми присветна, че от всички течности по колата не съм сменял още хидравличната и антифриза. На антифриза времето му е късната есен, обаче тази на хидравликата някак си ми се иска да я махам, нямам идея на колко време е.Та въпросът ми е, каква течност да сложа и с какви спецификации ? Колко литра събира системата ? Трябва ли да се обезвъздушава системата, т.е. може ли таз процедура да я направи обикновен майстор, култовите за клуба майстори са ми далечко, т.е. нямам време ...п.с. става въпрос за А4/1995←Хубаво е да вдигнеш предницата на колата при обезвъздушаването на системата - върти се волана налява-надясно докато слегне течността в казанчето. Един литър е тубичката - ползвай само оригинална за да нямаш после ядове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaboff Posted July 3, 2006 Author Report Share Posted July 3, 2006 Значи вместимостта на системата е 1л ? книжката на колата ми е на немски, а аз тоз език не го рабирам, затова питам Иначе ще ви послушам, няма да се занимавам с кофти течности, ще вземам от Порше.бг, барем са ми наблизо, до моста за аерогарата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hadzhi Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 На мене даже ми остана, но предполагам че количеството течност зависи от обема двигател или модел, респективно обема на хидравличната система... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бате Весо Posted July 3, 2006 Report Share Posted July 3, 2006 Вземи я от Еуратек. Значително по-евтина е там, а е същата! Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaboff Posted July 3, 2006 Author Report Share Posted July 3, 2006 Мерси много на всички за отговорите, ще гледам да се оправя Ако не - пак ще ви занимавам със себе си )) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts