Jump to content

Чипнат AFN


GLS

Recommended Posts

Здравейте колеги,

Някокой би ли ми казал какви стойности трябва да показва дебитомера на стоков и чипнат AFN.От 1500об до прекъсвач.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 1.8Т сток при пълна гас стойността трябв да е около 120г/с, а при чипнатите - 150+ г/с.Интересува ме аналогичните стойности при AFN.

Никой ли не знае?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

стоковият афн при пълна газ от 1500 оборота исканите единици са 847 толкова са и получените, но към 4000+ оборота падат до към 750

това е ако всичко е наред

но защо във високите об/м стойностите падат незнам

с чипа мисля че тунера може да излъже компа че влиза повече въздух(за последното не съм 100% сигурен)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип стоково, дебитомера не трябва ли да дава между 950 и 1000 еденици, при искани 847 или колкото там иска? Аз мисля, че е така, но може да съм в заблуда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ще ги даде ако има кой да надува,ако дебитомера е изправен и турбината също,на пик единиците могат и да са 1000,ама това няма да е така на високи обороти,гледа се искано и доставено количество ,а не колко,то е ясно че ако умре дебитомер или турбо няма кой да казва на компа колко е въздуха,ако няма турбо ,няма кой да докара тоя въздух...такава е логиката,трябва да плесна една стокова карта ...а на чипа се променя порцията гориво ,затова и пуши черно,ако напишеш 1500 единици ,просто няма кой да ги докара,и корекцията на Н75 е друга за да не разтовари прекалено рано че няма да стига въздух

Редактирано от buzzi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо ме успях да разбера.

Защо ЕКУ-то ще иска от дебитомера нещо?Все пак той не доставя въздуха, а само го мери.

Доставя го турбото.При него ясно защо има искана и актуална стойност на налягането.

Не мога да разбера защо има искана стойност от дебитомера :gruebel:

Значе ли, че ако има разлика в исканата и реалната стойност на дебитомера то той е дал фира?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да има да даваш към едни 500лв. И аз не разбирам защо въобще мери дебита на въздуха, къде е връзката? То количеството си еднакво независимо дали работи или не дебитомера. Просто като се скапе показва ниски стойности, въпреки, че дебита въздух си е същия, какъвто е бил, когато дебитомер е работел, и единствената файда е да ти ебава колата. Сигурно греша и в това, но наистина не е ли по-рационално дебитомера да е след турбината?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Исканото количество на дебитомера е 850 единици(без значение дали дава 900-1000ед.),при това количество компа пуска макс гориво.При скапан дебитомер(под 850ед.) компа отчита че няма достатъчно постъпил въздух и не пуска гориво,съответно няма изгорели газове и няма кой да завърти охлюва.

Редактирано от Mi4kataGr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

майстор на късия разказ,с две думи ,това е ,въздух има ама няма кой да каже,то може и да се делитне дебитомера ,ама не е толкова просто,изобщо компа да не го търси,скоро мислих подобна интервенция....ама много ми е играта..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А пък ако искате въобще да нямате проблеми и ядове с дебитомери и т.н си правите колита да работи по МАП и вече няма никакви проблеми - няма единици измерени , няма падане и т.н.

Но това да стане трябва да пипне човек който го може , не случайно вече на поновите коли се управляват по МАП , имат и дебитомер но той е там поради други причини .

п.п по този начин няма даване на едни 500 лв няма ядове с висок разход ако не работи тъпия дебитомер който е безмислен и т.н и т.н

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я сподели повече информация колега. Къде да ги намерим тези хора? Предпочитам да дам пари на този човек да пипне, отколкото да дам 300лв., както е в моят случай, и да не знам колко ще изкара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...