Jump to content

overs0ul

Members
  • Мнения

    233
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от overs0ul

  1. първо виж дали ти трепти /мята много ремъка второ и почти сигурно е динамото .
  2. Цитиране на предходен пост! Тук си много прав колега само да има кой да ги пипа нещата стават доооста интересни с механичната помпа самоче това при словие че той иска нещо повече къде електрониката да не е играе а механика . Интересното е че нищо не казва защо го интересува възможно ли е .
  3. Трябва ти е една диагностика - възможное темепарурният ти датчик за охладителната течност да показва глупости като загрее и другата възможност е също и температурния датчик на нафтата който се намира в помпата да е сгънал . Но има и други възможности отиди на диагностика и ако неможе да разрешите проблема качи кодовете с грешките за да видиме . Поздрави.
  4. Не искам да прозвучи като заяждане но защо ти е да го правиш това . Иначе да напълно възможное и то не трудно но после настройката на механичната помпа трябва да ти я прави човек който знае какво прави иначе ще е ужас . Проблем ли имаш със колата че търсиш такова решение или просто за информация защото ако има проблем сподели и може да се намери друго решение . Поздрави .
  5. Хора нищо лично към никой ама да се изписах куп глупости , от всичко свързано с работата на двигателя мига и сигнализира че има нередност. Се едно сега да вляза в някой форум и да питам някой що ме боли пръста на левия крак . За тия неща се отива на дигностика и се вижда какво е (ако диагностика знае кво да гледа де не само грешките). Тъй че до утре може да си гадаете какво е . Пример : Я си представете че се е скапала не само стоп машинката ами и някой дадтчик или ,клапан или друго наведнъж - кво праиме като преди 10 год. проба грешка ......
  6. Колега нещо при инталацията се е объркало . И въпроса ми е ваг кома от китай или от българиа си го зел в смисъл регистриран ли е защото и от тук идват проблеми . Поздрави
  7. overs0ul

    1.9 тди 116

    Искаш да кажеш подкачаща помпа в резервоара ли ? Адо за това питаш да имаш такава . Ако е свършила пътя ще ти е доста зор паенето и вървенето при рязко натискане на газта. Поздрави.
  8. Ето няколко снимки : http://overs0ull.snimka.bg/automobiles/koli.719165.33151242 - нова http://overs0ull.snimka.bg/automobiles/koli.719165.33151243 - франкенщайн монтиран преработена на вакум и всичко е 6.. Поздрави
  9. Ами всичко е възможно аз съм с гтб2269вклр и имам само 4 счупени кутии докато не сложих от AEL кутия. Иначе от 1749ва стават лопатките зависи дали е от надлъжен или напречен има разлика в позицията на актуатора и съответно в позицията на геометрията но с малко доработка сичко става. Поздрави.
  10. Ами със старата електроника няма как да ги видиш на диагностика като визуално представяне но имам как да ги нагласиш много лесно . ще можеш да видиш 10 стойости в зависимост от апаратурата която имаш и 2рото поле е от 0 до 100 което отговаря на предварението а милиграмите бяха на следвашата или по следватата графа ама там колко бях стойностите ако не бъркам нещо от 0 до 80 или там някъде са милиграмите тоето 3-до 9 мг само че с различни милиграми и най вече трябва да имаш усет на ухо да можеш да усетиш милиграмите дали са много или не в смисъл да не хълца но и да не е мудно . Един до няколко ипита и ще се стане . Поздрави
  11. От диагностика също може да се разбере дали е прехвърлил зъб ако знае диагностика какво да гледа - като предварение , цикъл на впръскване , оборти , датчиците (хол и колянов вал и синхронизацията към тях ) и т. ако знае как фунционира дадения двигател и какви трябва да са заводските стойности може да разбере дали има проблем в зацепването или в датчиците и все пак ако не е сигорен проверкаа е лесна на белези и точка . Иначе колега наистина си дал пари за тази работа отиди при твоя "майстор" и му занеси принтирана схема за зацепване на твоя двигател примерно от аутодата има доволно за почти всички и му кажи да я провери и ако не е наред да я оправи срамно няма да сгрешиш - срамно е да не си признаеш и да направиш по голяма глупост . Поздрави . п.п И наистина е възможно ако е прехвърлен зъб да е мудна да няма мощност и да харчи доволно , все пак до един зъб няма да има щети но недай си боже е хлабав ремъка и прехвърли 2 зъба става проблем . Така че действай бързо .
  12. Колега написъл съм -мотори втора употреба ! За нов ми е ясно че няма как повярвай ми - аз имам апаратурата за обучение на тези мотори на турбините на 3.0 , 2.7 и 4.2 TDI така че знам Повярвай ми . Целта е да помогнем на човека е не да си вярваме един на друг . Колега иди при колегата Пепи (Buzzi) за да изкара лог и да го качи за да го разгледаме - конкретно какво става с турбото и мотора какво прави и кога и как .
  13. Здравей колега . Така първо колата чипвана ли е ? Второ тези 2 бара на място ли са или при подадена газ - ако е при подадена газ са малко трябва да бъдат от 4 нагоре . Трето сигорнили сте че след трошенето на първото турбо всичко е почистено от всмукателната система и кулер и тръби ако има останали парчета от турбото или перка съответно и новото ще е капут . Другото което е на 100% ли сте сигорни че дпф е както трябва защото ако целия е в масло задръстен (негледайте компютър ами потока накрая на ауспуха ) ще прави тапа и звреска температура на турбото защото задържа газовете и познай резултата .... Другото което е като си сложил новите турбини оставили им около 150-200 км без пълна газ с нормално каране да се напаснат сегменти , лагер и т.н защото ако не си ето ти отговора . Има още варианти ама трябва човек който знае какво прави и къде да гледа . Поздрави .
  14. Първо нека колега сподели точния код на мотора за да можем да му кажем с какво управление е на турбото - ТОЧНО ! дали е Borg Warner впочти 100% съм сигорен че е той но има и други варианти , и след това да му помогнем . Има два варианта на управлението на borg warner 1- може да се ремонтира мотора безпроблемно има вродени дефекти. 2- неможе да бъде ремонтиран - защото е с микропроцесорно управление което е залято със смола и не позволява досъп до процесора и еепромите и пътеките . Така причината наистина е че няма надув но това не означава че е мотора си е отишъл нека направи един лог да видим как се движат процентите на мотора , има и вариант за лош контакт или по-прекъснат кабел до мотора (случвало ми се е не един път ) . Другото което е може и да мине без адаптация на мотора ако е достатъчно прецизен и бележи местоположението на стария мотор(1мм не го бърка) при смяна с друг мотор има 3 болта които са с елипсовидни отвори и позволяват мърдането на мотора иначе обучението е сложно като цяло и се изисква специализирана апаратура . Слагал съм мотри втора употреба и сме минавали без убочение а системата работи на 100% разтоварва и затваря геометрията . Поздрави колега и дано се реши проблема при въпроси ще помагаме .
  15. Отдавна не бях чел такива ........... само колегата "bgtuning" - се изказа точно . Първо за твоята кола колега се разпояват 2 чипа "Low" i "Hight" поставят се цокли ако сика мапера ако ли не директно се запояват новите чипове(аз лично като я настроя колата да ми хареса дирекнотно запоявам новите защото има случай на калпави цокли и не добро контактуване " . Второ цената зависи от града в София 200 - 250 лв е нормално за това защото се пак има и разпояване и запояване ако е само флашване е друга играта , другото което е гаранцията е нелепо казана смешна - защото единственото което може да стане ако е добре настроена колата и чипа е кадърен да няма контакт и да не запалиш - това е свързано с компа , друго е вече турбото , помпа , съединител - замаховика няма да говориме няма кво да му стане не е демпфер . Ако всичко е кадърно направено няма да има проблеми - като пушеци , харчове , пренадувания и т.н и т.н . Сега вече колко пари ти се дават ти си решаваш - като ми дойде клиента и му кажа цената той си решава , все пак като те е страх от мечки не ходиш в гората а и кеф цена НЕМА ! Отностно реното - без пробем се вадят 100 коня отгоре ама важните са нютоните не конете
  16. overs0ul

    смяна на турбо на ajm

    Здрасвей колега стават GT2052/2056 - хибрида е доста озлобен и зависи какво се търси като мощ - и ДА СТАВА ако се помисли малко и се направи планка . Да най бързата работа е GT1749VA / GT1749VB това са ти най бързите варианти - като с първата можеш да извадиш добро вървене с малко още неща , а VB-то е идеално за хибрид на 1752 защото остта е с 1 или 1.4 мм (по спомен) по голяма което означава че е по яка за хибрид . Забравих за другата много приятна турбина GTB1756VK - изключителна турбина за на 200 к.с с бързо развъртане и голям дебит - за малко охлювче . Иначе сега как стои върпоса - какво търсиш ти от колата колко коне , нютони , и т.н - тогава ще разбереш кое е твойто турббо .
  17. Колега не е точно така -има си и разумни настройки - за икономия ли ще е за повече респонс ли ще в ниските , средните и високите , дали ще е за повече въртящ момент понеже коенете не са толкова важни като его щото са чак на 3800-3900 оборта а той е на 1800-2000 . Ако човека който ти го прави софтуера знае какви са ти компонентите и какво могат и колко е бозпасния лимит - може да се получи много приятно вървене и ще бъдеш изненадан и проблеми няма да има , но няма кой да се позанимава и да попрочете или да сметне както трябва щото не им се занимава затова се случват тия неща я намерил ещо на готово я некой му го дал и така и давай едно към гьоторе и колкото повече толкова повече затова се плаш хората . До сега нямам кола чипосана след чип да пуши или да е счупила нещо - (има колеги тук които могат да го потвърдят понеже съм комплексиран ) - всичко зависи от желанието на клиента и човека какво иска трябва да му легне на крака и да се получат нещата . Но от некадърни и глупави чипове - сам виждаш темите и проблемите .
  18. вакумните маркучи ги провери - за пробив преди н75 и след него до турбото и от студенаия охлюв към н75 пак , виж и как е маркуча към компютъра и маркучето вътре в компа . Другия вариант е н75 колега , виж и малкото клапанче което държи вакума само в еднат посока . Поздрави и успех .
  19. Запушен радиатор - колега , послушай , както и колегите казаха , свали го и пробвай да го почистиш и промиеш ,ако не стане има достъпни радиатори - на различни пвоизводители от 120лв нагоре ти решаваш . Другото което е - провери датчика на радиотора как включват перките - като направиш мост между карачетата за различните скорости дали включва въобще - бързата (2ра ).
  20. Хахахах много ме израдва с тоя си коментар - това че незнаеш и си мислиш че секи може да прочете в екуто- да така е - ама си далеч от истина пич и от това кеото пиша и което знам - го пиша от знания не от туй отуй - хахахаха - забавно . Второто - което заради тъпи такива постове за комплексарски мнения за това не пиша и не си пускам проектите тука да ги гледат защото не съм български комплексар - но ще пусна един скоро да видиме дали е така - че е направо ми е смешно и затова спрях аз и още куп познати да пишеме и помагаме тук заради такива тъпи изказвания - вие го смятате за комплексарщина - аз го смятам за кадърно и точно мнение - градивно ако щеш и го приемайте както искате . Има колеги които знаят какво мога и какво съм правил и какво правя в момента че хич даже не ми пука да се доказвам тук пред вас в виртуалното пространство аз го правя с проекти . Точка по въпроса . А иначе пък само за подробност колата ми е ауди 80 б4 90 к.с тди - в момента се готви 2ри сетъп за нея и се очакват 270-280 кс. ама това е понеже съм комплексар и незнам и затова и няма да го кача просекта а можеше да помогне на много хора - е заради такива като вас . А последно - това че някой си направил великия тунинг на една кола и го качил в форума и вече е страшен майстор - дрън ,дрън ,дрън- има дале по кадърни и стойностни хора които дори не си правят труда да обясняват тук - е заради такива . Аре лека и мир да е .
  21. Първо "бате" си го ползвай някъде другаде. Второ аз не плюя - а казвам иакво ср случва ,защото мога и не ми пука - ако ти изнася. Трето това което съм видял е много повече от това което съм написал и най вече това не е плюене - а факти ,които по добре да се знаят и отстранятза вбъдеще (не се зимай на сериозно толкова не е само за теб ). И не на последно място може да пиша и в 5 сутринта ,тогава имам време и това е просто жалко което го пишеш .Защото ще ти кажа че може да работя и до сутринта като съм обещал на клиента да се свърши работата , и после пакда пиша тук - което ни най малко не замъглява преценката ми . И моля спести си глупавите мисле за теб ,че съм пил и затова в 1 часа -смешно е. А и щях да забравя - никога не съм се крил и никога няма и понеже така си мислиш че съм витуален отворко - пак казвам лично твое мнение всичко което съм написал е точно . Ако идкаш го чети и си прави изводи ако ли не твой проблем . Не ме предизвиквай че ще кача няколко твои изпълнения като чипове и ще се смееме от сърце така че недей да го приемаш всипко толкова лично. Всичко което съм написал е градивна критика ако искаш ти и друг да се вмисли в това добре ако ли не ще продължат темите от тоя характер и проблеми и тези коментари които дори нямам кво да кажа за тях . Познават ме много колеги и никога не съм се крил или мълчал когато някой е в нужда , както и на нен са ми помагали и не съм се мислил и не се мисля за велик ни най малко , а просто не се ебавам и подигравам с хората и съм точен . Позфрави.
  22. Не ми се пише Ама Лазаре прав си донякъде ама има и други неща които не са така - турбината не я бърка кви са разпръсквачите тя си надува колкото софта казвам - има за сега тия може и тия - това че няма да я натовари не означава че не ефективна . Прав си трябва малко да се помисли за фланци и положение ама винаги има варина - за флекса и железото - Иначе с ГТ18 - и 200-220 коня ама си мноооо дале от истината колега . - няма да изпадам в подробности - можеби там ис е напредела ама с изивнение ВНТ2052 вади 200-220 коня (сега осите ги оставя на на страна щото при хибриди е друга бирата ползата е друга )- та 18ката - 170-коня около 180 А и малко интерената част правил съм я и не е приятна - кво праиме ако не дойде маслоподаването на турбото както трябва да бъде - въртял съм геометри не един път и трябва да знаеш кво правиш там А и последно - ми актуатора е наи лесен с няколко лога да се настрой така че сам си прецени -. Щом чипа ти е наи лесната част - дейставай - ама после дано не ти стане най тегава част - и защо имам лаг ил исе развърта по бавно . Няма невъзможни неща .
  23. Тая пародитя powerbox- лъже за да буха повече гориво- само с едно тъпо съпротивление - то е тази шитня . Иначе да ефекта е лек и смешен за парите си , и може да стане далеч по кофти ако съпротивлението е не каквото трябва .
  24. Здравейте на всички . Сега по темата След като изчетох куп глости - на , които дори няма да си направя труда да коментирам от сорта "след чип си сложи челен кулер " "при чип е нормално да пуши и - то нормално за всеки е строго индивидуално " "падало налягането на дюзите и затова пуши "-пада ако е тотална бракма - и ако никога не са сменяни или поне прегледани защото това е явно необслужваем компонент "Сложи по големи дюзи и ще спре "- какво ще спре - ще промениш прозореца - да полеко ще и на помпата ама ти дебита и неможеш промени - без допълнителни настройки и хардуер.Ще ги изсипва по бързо - за какво са ти ако се кара с 51-53 мг колкот е дибита на помпата (от къде знам пробвано ) и т.н и т.н - ТОВА СА ПРОСТО НЕЗНАМ КАК ДА СЕ ИЗРАЗЯ БЕЗ ДА ОБИДЯ НЯКОЙ - НО ИЗВЪН БГ НЕ ГО КАЗВАЙТЕ ЩЕ ВИ СЕ СМЕЯТ И ПРОСТО ......... - защо го казвам ами от много опит и много проекти и доста чипосани коли и най-вече четене и практика , тестове и т.н и т.н не ми се влиза в подробности . Сега отностно събитието - ми бе предоставен лога ето го и него : лога не е пълноценен но ми бе поискано мнение и поглед - достатъчен е за да се правят изводи поне ако се знае къде да се гледа и какво и кога става - скоро ще бъде качен 100 % пълен лог за да се гледат сеирите . http://dox.abv.bg/files/listtree - линка на лога на колата с чип направен от Дани от Монтана - нищо лично - но без коментар от моя страна за това което видях просто е абсурдно и невероятно за какво става дума - колега го е качил горе - аз също да не стане вие шмекерувате. Като човек занимаващ се с това (дори не от дълги години - което е без значение ако имаш познания и разум и искаш да стане добър и специалист в тази област ) - мога да кажа този "ЧИП" - е просто абсурден и ако погледнете група 8 ще видите че милиграмите са просто като в филм на ужасите ама с кофти сценарии - и кофти край , а другите групи дори няма даси направя труда там ........ Сега малко да поговоря с факти че да не стане тоя кво говори като идея си няма .(няма да уча как се чипосва сега тоя и оня говоря с факти ) 1-При чип на такава кола която дебитомера мери 1000 + единици е абсурдно - да оставиш X аксиса - непипнат - смешно (особенно при спрян егр ) 2-При чип след като се цели увеличаване на горивото - то има нужда от надув нали (да ама не само !!!! има нужда да се знае кога по дяволите горивто постъпва за да дойде и тоя надув , кога аджеба - ще пусна това гориво , че да имам тези смеси които желая , кога и при какви обороти и какво се цели с това съотношение AFR(гориво/въздух ) - как ,какво защо няма да изпадам в подробности . 3-Как подяволите да го пусна това гориво и защо пуши - защото неможете да смятате ......!!!!!!!!!!!!! Има си прозорец на впръскване на това гориво ПГМТ - ГМТ -СГМТ (ГМТ- горна мъртва точка ((П-преди ; С- след )- затова ви пуши защото неможеш да вкараш ти това гориво когато ти си искаш има си точен момен и прозорец - да ама няма кой да смята и да чете и да учи формули как се изчислява ..... 4-Да се знае или поне сметне какво ще стане с пиковата компресия (няма да обяснявам какво е ) - защото при неправилни прозорци на впръскване - е пробито бутало или порстрадала биела и т.н 5-Кога и как да надува турбото - ще кажете че неможе - да ама не управлява се от ЕЛ . клапан наречен Н75 - който се управлява от карти в проклетия СОФТ (той казва кога и колко да е затворена-отворена геометрията ) 6-Май се ус**х тя колата яко пуши - ами да има формули за ичисления на смесите :, -поток на въздух , -километри в даден обем , -плътност на въздуха при определени градуси , турболениця на тоя въздух * всичко това може да се сметне ама трябва да се знае - а тях ги мързи всичко е едно КЪМ Гьоторе . -има си напрежение на помпата - там ако незнаеш кво правиш просто .......... -Има си карти за всичко - за всеко нещо за всяка прищявка - ама няма кой да чете и да се образова и да мисли . Последните ми 2 години са ми минали в това само четене ,четене - физика , книги с двг , т.н т.н - за да разбера как работи проклетия ДВИГАТЕЛ . Как си общувата модулите , екуто с дадчиците , с помпата - как работи тя ....... много дълго стана . Ако искате да си чипосвате колата мисля че ще остан безмълвен просто с възможностите къде в БГ тук в тоя парадокс - можете да Получите кадърен чип - има но е много строго определени места . Няма да ги споменавам нито правя реклама на мен или някой друг . Сега от това което видях от лога и обяснението на достоверен източник , който тества колата с поставен чип от ДАНИ (пак нищо лично ) - просто това е нелепо смешно - няма да го кометирам не си заслужава . п.п Няма такова нещо като - един чип за всички АФН или АСЗ или КОСМИЧЕСКА СОВАЛКА - всеки клиент си има изискване към настройката - това че някой го мързи или не му се занимава и иска лесните пари и щом е доказан означавам чее перфектен - далече е всичко това от истината . Нали после има абе вървили върви - ама може и по добре ако му се обърне внимание . На колега тук съм направил 4 различни чипа(само защото е рядко срещан Българин) е така за да тестваме и експериментираме и тествам нон стоп върху личните ми коли различни настройки за да знам дали става и дали го бива и на хора които имат по агресивни изисквания - докато не легне на педала на Клиента ми не се пуска колата - значи е възможно - да ама няма да нарпави 5 чипа за деня и хоп 1400-1500 лв у джоба а 1 или мак 2 чипа - ама удовлствието от това че човека е доволен неможеш гу купи с пари и това чувство е по хубаво от всичко . Всеки нормален Мапер - уважаващ себе си и имащ умения никога няма да копира чужд фаил или да го ползва - защо ? Защото е обида към уменията му и възможностите му , в чужидете форуми си качвам моите изпълнения не за да ги свалят - или копират (може само българи и т.н който го мързи ) ами затова че да се обменя опит и да се търси винаги най доброто - от най доброто . И най вече хората там си помагат а не крадат един от друг защото е - обида за тях . Стана много дълго и просто нямам повече кво да кажа - сега знам че ще ме налазите ,(заради което и спрях да пиша в БГ форумите защото е просто не си заслужава всеки всичко ,знае и може и сме безгрешни и не търпим критика .....)Кадърните Българи висчки които се запознах пиша извън БГ а не тук явно има причина . А в Бг където хората не са заможни и нямат средства - и е отделил някой лев за малко засилване на колицата - и такова нещо насреща което е получил си е чиста подигравка (настрана парите) това е абсурд . Искате засилване на колата "Ремап" - има къде има и как да може да е по скъпо - но не е случайно , и има причина да е защото се изпипват много повече детайли от пародии на които ставам свидел в последно време , всеки решил "МАПЕР"ще ставам . Лека . Поздрави. И моля без коментари от сорта ти вчера незнае кво е чип сега ми разправяш - че ще стане много интересно . .
  25. overs0ul

    Проблем при АФН

    Колега по горе много точно ти е казал как да процедираш , прегледах ти лога , действай - след като ги направиш тези неща провери пак направи лог . Виж си и всмукателните колектори колко са зацапани , защото ако са яко задръстени , от нагар ще е спъната пак колата - тъй като въздуха няма този поток който трябва да има . Чистят се за 2 - 3 часа . Ефекта после е много добър , в комбинацяи с по горе казаното ще видиш сам . Поздрави и успех.
×
×
  • Create New...