Jump to content

Предна лява гума по-навътре от дясна


Audi-Club Bulgaria

Recommended Posts

Колеги проверих,но не видях такава тема или поне нещо,което да ми свърши работа.Та работата е снощи докато се въртях около колата забелязах,че предната лява гума е по-навътре в калника от колкото дясната :blink: .Аз досега не помня да се е получавало така.Изправих гумите идеално и измерих разтоянието вертикално и какво излезе?Замерването беше на едни и същи места и на двете гуми,получи се разминаване в лявата гума от около 5 мм. Но като я погледна отзад направо не се вижда.Миналия ден сменях ляво каре.Забелязали ли сте такъв проблем и при вас?

А и втори въпрос.Като хванах полуоските дясната има луфт ляво-дясно половин см. горе долу обаче лявата полуоска играе поне с 2 см ляво-дясно от какво може да е така?Дали това е проблема за разликата в колелата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Старото ми Б4 беше с този проблем, нямам идея от къде беше..... Карах го 4-ри год. и така си го продадох , луфтове нямах никакви на 100% .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я виж калника да не би той да те лъжи-да е сменян и да не е оригинален

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

някой да се е сетил да провери ЕТ-то на джантите smile.gif

Джантите поне при мен си бяха с еднакво ЕТ.Нямах сменяни теникии на 200% всичко си беше неино нямах грам чужда боя по нея.Но лявата гума си стоеше леко по в калника ... не съм мерил колко но когато се загледаш си личеше.

Редактирано от gosho_bs
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Калника,че е сменян сменян е,но от същия модел кола,щото някой жени немогат да карат и се наложи да се сменя,но тоя проблем не го бях забелязал.А калника е сменян преди 2 години малко или много щях да го видя по-рано.Имам навика да си оглеждам колата постоянно и я познавам много добре.Незнам сега от гумата ли е,но като погледна единия и другия калник като чели имат малко разлика тоя сменяния е по-издут.И от там идва въпроса.Възможно ли е 80 Б4 да имат различни модели калници през различните години на производство?

В момента излгежда нещо такова

http://img10.auto24.ee/auto24/560/025/21419025.jpg

А преди ми беше по-изнесена на вън гумата! джантите и 4-те са еднакви с еднакви гуми и до сега такова чудо не се е случвало.

Идва ми и друго на ум сменях рейката наскоро и се видях в голямо чудо докато завия единия болт на кормилните щанги имаше леко разминаване данеби от там да е станал някакъв дефект и да не съм обърнал внимание.Или трябва да се ходи на реглаж на предницата?

Редактирано от Audi-Club Bulgaria
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако имаш предвид, че все едно някой е завил волана на някъде - http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=102842&st=0&p=1570766&hl=шарнир&fromsearch=1entry1570766

Ако самото и положение не е "центровано в калника", тогава ще му мислим ! :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добре отиди на реглаж на предница - може да стои по-навътре от доста неща. Примерно крив стержен на амортисьор, износени селенови втулки, крив носач и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...