Jump to content

Дизел 2.5 Тди пали трудно


6umahera

Recommended Posts

Здравейте колеги,от скоро се сдобих с А6 C5 2.5 TDI 2000г,и така да пристъпя направо към питането ми:Направи ми впечатление че с падането на градусите започна сутрин да пали по трудно.Акумолатора е нов и върти на кам 6-7 пъти и тогава пали(без да прекъсва).Да уточня че пробвах по два начина поредни сутрини,единия гасне лампата и почвам да вартя,а другия изчаквам още 10 сек. докато цъкне релето.Та с две думи без разлика все варти преди да запали. :stupid:

Попринцип имам ли проблем?Как може да се разбере има ли изгоряла свещ,има ли датчик да показва???

Или е нещо друго?

Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е свещи, но нали се сещаш че са 6 бройки,поне 2 сигурно здрави има, а това ще се усети при палене.То един цилиндър да припалва се усеща.Ако въобще ток не отива до тях е друга работа.имаш волтметър на таблото и там личи дали свещите са под напрежение.Просто когато подгряват преди старт напрежението кляка под 12В.А и има и друго.Аз карам редовия петак,но свещите са еднакви с шестака -Беру CN855 примерно,та на въпроса -към тези свещи напрежение се подава посредством едни нахлузени "калпачоци" .Е точно те с времето се скапват/мойте се рзпаднаха/и правят лош контакт с извода на свещта,а това води до лоша работа на свещта,просто върха и не грее колкото трябва.Става така че сваляш свещта подаваш и напрежение и грее върха и в оранж.Мериш напрежение на кабелите перфектно а ефект никакъв.За това моите калпачоци ги изрязах и си направих читави побългарени.Оригинални уж ми предлагаха 25 лева бройката.

Редактирано от ivajlo petroff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми гледах и волтметара,понеже бях чел някаде,но почти не мърда даже като цъкнне релето.Няма ли датчик или индикация.Или ако знаете каде може да я проверат без да ме съдират.от Сф съм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колко горе долу сруват и скапо ли е за смяна,ако някой е сменял.И ако не прекалявам някое сервизче в западната част :flehan:/> :flehan:/> :flehan:/>

P.S. преди това имах BMW 524тд,и там като изгори дори една свеш зеленото гръгче на таблото престава да свети и веднага се знае,а свеща е 13 лв на NGK

Редактирано от 6umahera
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еми аз миналата зима ги купувах по 24лв с отстъпка на беру иначе са около 30-35лв.смяната за мен е сложна принципно сам си ги сменях играх си един час понеже се свалят и колекторите че са ги сложили на егати мястото.ако не си го правел не рискуваи аз предобрих едната и сега си карам с 5 просто я натегнах малко повече и се счупи а за да я извадя трябва да се сваля главата и е много сложно та си карам така за сега няма ядове малко трака сутрин :)))) но пали .тоя мотор ако е здрав и без нито една свещ пали аз чак яноари разбрах че нямам нито една здрава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как ги провери свещите ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има много начини,с кабел от акомулатора като се свалят една по една така ги мерихме, ако не загряват значи са заминали,и с мултицет пак става ако не отчита нищо значи не работят.

Редактирано от mladen76
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз знам как се проверяват. Тебе питам как си ги проверил. За мен този начин е най-сигурниуя

5571743q.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С една дума няма датчик или сигнализация за свещите,и трябва както едно време да се проверяват

Благодаря все пак за бързите отзиви. :flehan:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При минус 15 градуса без нито една работеща свещ ще запали на мук :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много лесно се проверяват и то без да ес свалят

вимаш пробна лампа на 12 волта единия краи на плюса на акум. другия на края на свеща разбирасе махаш кабела от инсталацията

ако светне лампата всичко е ок

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...