Jump to content

Избор на пералня


Recommended Posts

В неделя ми се прецака пералнята след 8+ години вярна служба, без каквато и да е поддръжка. Става дума за Indesit W105TX (май). Прецака се барабана + лагери + още нещо. Майсторът каза, че вината си е наша, с което съм съгласен. Ако се бях обадил по-рано, щяхме да минем само със смяна на лагери. Ремонта ще струва 200 лв., при условие, че се намерят читави части втора ръка. Ако не - хвърлил съм око на същата, която е предложил Vitcig.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В България пазара е малко неорентиран. Качествените марки са слабо познати, защото стандарта е нисък и се налагат евтините бюджетни решения. Каквото искате говорете, но корейците правят по-качествени перални от всичките италианци. Уредите им са много по-тихи и икономични, съответно и по-висок клас. Говоря специално за Самсунг, Daewoo и LG. Знаете Хюндай и Киа какво представляваха преди 10 години, в момента са автомобилни гиганти. Подобно е положението и на пазара на бяла техника. Такъв е пазара в момента . Още има живи и Перла 04, но това не е фактор, защото марките се развиват и какво е било преди 3-5-8 години, е било за тогава. Качеството се променя постояно, както при марките, които са ви познати, така и при конкуренцията. При немците нещата се движат заради доброто позициониране на пазара и утвърденото име в годините. Бош имат уреди , които се сглобяват в Турция и разни други страни от ЕС и имат проблеми с качеството понякога. Пералните в повечето случаи са шумни . NEFF е премиум немска марка, но в БГ почти не е известна. Горенье също правят добри уреди , но има леки изключения и при тях. Лидери са Миеле, но и те напоследък се ориентират към по-ниска себестойност и качество и по-често обновяване на моделите им.

При пералните теглото също има значение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тия с механичен програматор са най-корави ама май не ги правят вече че много здрави излизат.

Правих платка на Аристон - е не може да се поправи. Сложена е така че да и влиза вода и да изгние в подходящ момент веднага след гаранцията. :steinigung:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колкото по-тежка, толкова по-добре.

Еми не само. Двигателя също има значение, както и казана. Корейците почти всички са с инверторни мотори, които са напълно безшумни и дори LG даваха 10 години пълна гаранция на мотора, в БГ не знам как е обаче. Казаните са им огромни в сравнение с повечето марки, което спестява ток и вода. По високият клас имат нано антибактериални технологии , пране със студена вода и вкарване на въздух, който да разтваря препарата по-добре...и ускорява прането и други такива "дребни" екстри.

В БГ много ясно, че майсторите ще препоръчат нещо елементарно, което долу-горе им е ясно, но вече има перални с ком портове за връзка с компютър за ъпдейти и т.н. Кой майстор, ще препоръча такава, след като тотално не му е в таргета ? Това ,че има живи прародители на пералните от някоя марка , не означва ,че тя в момента си заслужава, като типичен пример е Кенди.

П.С. :Сега погледнах и LG и Самсунг са с 10 години гаранция на двигателя в БГ.

Редактирано от mitsubishi galant
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

LG и Самсунг са с 10 години гаранция на двигателя в БГ.

то в тия перални последното дето ще се скапе е мотора.Представлява бобина която, и сам можеш да си навиеш и една шайба(тип спирачен барабан от кола) с налепени постоянни магнити от вътрешната страна.самото управление на мотора е доста сложно и там се скапва електрониката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми по-висок клас, нормално да е с повече електроника, която крие рискове понякога. За парите си обаче получаваш много повече като технология и възможности, ако се направи сравнение. При всеки един съвременен продукт е така, повече екстри, повече електроника, повече потенциални проблеми. Не знам с Хотпойнт наясно ли си, там пък с електрониката какво мазало е...а цените са подобни.

Който не се интересува от шум, разход на ток и вода и му трябва просто да има нещо, с което да си изпере дрехите и Нео ще му свърши работа. За какво дори да се дават повече пари за едно име, като разликите са минимални с някой модели и марки в ниския клас ? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

:snake:

 

В крайна сметка струва ли си да се дават повече от 5-6-700лв за пералня и до колко това е оправдано?

С малко електроника-програми или с повече, да има ли сушилня? Дайте още някой съвет/предложение
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Аз съм забравил за тая тема... :)

Според мен колега, си заслужава да дадеш някой лев повече, за нещо качествено. Без разбирасе да се стига до крайности. За пример на крайност, ще дам баща ми, според който колкото по-скъпо е, толкова е по-добър продукта. Така даде 2000 лв за пералня Bosch...вярно, нямам абсолютно никакви забележки, ама...

Редактирано от Creative89
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...