Jump to content

desmod

Members
  • Мнения

    317
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от desmod

  1. Огромно благодаря за труда ти и за това, че го споделяш с нас.
  2. Аз ползвам същата, само че за бензин. Колко често я слагате?
  3. В неделя ми се прецака пералнята след 8+ години вярна служба, без каквато и да е поддръжка. Става дума за Indesit W105TX (май). Прецака се барабана + лагери + още нещо. Майсторът каза, че вината си е наша, с което съм съгласен. Ако се бях обадил по-рано, щяхме да минем само със смяна на лагери. Ремонта ще струва 200 лв., при условие, че се намерят читави части втора ръка. Ако не - хвърлил съм око на същата, която е предложил Vitcig.
  4. iGo Primo за Android. Свикнал съм с Примо-то от по-рано. И от това съм доволен.
  5. Четох някъде, че ще се появи на пазара през 2015 г. и очакваната цена ще е около 50 000 евро.
  6. Единствената кола, според мен, на която белият цвят й отива. Почвам да събирам от банички .
  7. Аз съм с едно китайско устройство - GoClever. Моделът не помня. На един колега му взеха един Garmin от скъпите. Аз не намирам разлика в основната функция на двете устройства. Тук всичко зависи от софтуера и картата. Китайският GPS се справя отлично. Иначе като дизайн, качество на екрана, екстри и т.н., Garmin-ът бие с много .
  8. Audi Coupe, 1.8 DZ, 1990 г. - 11 литра среден разход.
  9. Равносметката след ремонта - счупен патрон и прецакан клеморед. 120 лв. за части и труд. Сдобих се с два нови ключа за палене . Старите ключове ще използвам само, ако алармата се предаде и трябва да заключвам вратите ръчно. Пали много по-добре от преди да се развали. Доволен съм. Благодаря ви за отзивите. Поздрави.
  10. Благодаря, хора. Утре ще пиша дали е живнала колата.
  11. Колата е Audi Coupe, DZ двигател, няма газ. Сутринта отидох на работа и нямаше никакви проблеми. Запали от раз. Вечерта, като тръгвах от работа, завъртях ключа, но не запали. Дори не завъртя стартера. В купето имаше ток, индикаторите за акумулатора и ръчната спирачка светеха. Фаровете и чистачките работеха. Интересното е, че като изключих от контакт и дори след като извадих ключовете, все още в купето имаше ток и всичко си работеше все едно ключът е в патрона на контакт. Качва бензин, парното работи, а напрежението, според онази джаджа, е малко над 8 волта. Оставих колата, като разкачих акумулатора. Утре отивам на майстор, но се надявам да ми подскажете малко. Клеморед, стартер, счупен патрон или нещо друго? Благодаря за идеите.
  12. Прощавайте за дилетантското включване, но такива амплитуди в тоците не ги ли "обират" кондензаторите?
  13. Аз имах подобен проблем на стария компютър. Имаше някаква опция в БИОС-а, която ускоряваше трансфера, но не мога да си спомня как се наричаше. Разчовъркай си БИОС-а дали и ти нямаш нещо такова.
  14. Здравейте. Почти същия проблем като при автора на темата. Колата е Ауди Купе от 1990 г. При включване на ляв мигач пищи (не всеки път), че има изгоряла крушка и остава индикация на таблото, която си седи постоянно. Нямам ксенон, а и фаровете за мъгла си работят нормално. Останалите светлини също си работят. Помислих си, че може да е грешка в ауточека и откачих акумулатора, но след като го вързах проблема си остана. Ще съм благодарен, ако някой предложи решение. Поздрави.
  15. Нямам намерение да подклаждам огъня, но вижте на какво попаднах днес - изкуствен петрол.
  16. Като изключим конкретния случай, някой може ли да обясни как стои въпросът с гаранцията при покупка на нови гуми. Получавате ли при покупката гаранционна карта, в която да е описано за какъв срок и при какви условия се ангажира или отпада отговорността на производителя, на съответния дистрибутор или дори на сервиза, който ви е продал?
  17. Абе като се позамисля, ако имаше проблем с горивния филтър или помпата, колата като цяло нямаше да върви и това щеше да се усеща при подаване на газ, примерно. А проблемът е само с оборотите на празен ход.
  18. При този двигател няма стъпково моторче, а някакъв вакумен клапан, който върши същата работа. Поне така знам от форума . Пак от форума знам, че този двигател е с пълна механична инжекция K-Jetronic и си има инжектор за всеки цилиндър. Може да бъркам нещо, но доколото разбрах от механика, който човъркаше колата, преди е нямало добро подаване в единия от цилиндрите и той е настроил едната от дюзите да подава повече гориво. Но наистина ще сменя горивния филтър, да видя дали ще се оправят нещата. Благодаря за съвета .
  19. Здравейте. Миналата година имах проблем с оборотите на празен ход. Ходих в сервиз, в който ми регулираха пръскането (предполагам, че са я врътнали да пръска повече) на една от дюзите на инжекциона и нещата се пооправиха. За по-сигурно от тогава редовно използвам добавка за гориво - най-често STP и освен това Redex и веднъж-два пъти някаква френска, на която не помня името. Оборотите пак си играеха, но в далеч по-малки граници и проблема почти не се усещаше. Преди около две седмици, обаче, нещата отново загрубяха. Пак сложих добавка, но това не помогна кой знае колко. Чудех се възможно ли е, поради това, че сипвам добавка доста по-често от предписаното, запушената навремето дюза да се е отпушила и понеже сега е по-широко отворена да бърка работите? Т. е. не се получава правилно сместа (повече гориво) и от това да играят оборотите? Не мисля, че е от студеното време, понеже оборотите играят и при загрял двигател. Предварително благодаря. Поздрави. П. П. Наскоро един приятел ми каза, че STP-то го били развалили и ми препоръча да търся някаква английска добавка, но не помнеше името, нещо с "Х" било . Някой сеща ли се случайно?
  20. Онези келеши от Топ Гиър са написали много гадно ревю за мъника. Ама те пък какво ли разбират от коли всъщност? . Твърдят, че окачването му било "гумено" и изобщо не можело да се сравнява с Мини като пътно поведение. Разбирам ги де . Онова все пак е "британско" .
  21. Пластмасовите стойки с жлебовете за задната кора с какъв цвят са и за колко пари? Имаш ли моторчето за задната чистачка?
  22. Диагностика на двигателя според вида на свещите Виж N 3. Дано ти е полезно.
  23. Провери ето тук - Сервиз Мотоман - Бош Аз имах същия проблем с 1.8 DZ. Направиха ми диагностика на запалителната система, почовъркаха я и я оправиха, доколкото можеше. Обясниха ми къде е проблема. Сега от време на време слагам добавка за почистване на инжекциона и всичко е ок. А, и за цялата занимавка ми взеха само 20 кинта.
  24. А как се разбира, че накладките са за смяна? Сериозно питам.
×
×
  • Create New...