Jump to content

Странно поведение на съединителя


Kaiser Kar

Recommended Posts

Колеги, искам да ви помоля да ми дадете мнение по един въпрос... Колата я имам от 3г. и от съединител не съм се оплаквал. Демекври месец се сачвах на нощно каране на Витоша и като стигнах там, затънах в преспа, щото нямаше места на паркинга и трабваше импровизация :D/> Едни момчета дойдоха да ме бутат и много се учудих, като почнаха да ми се карат, че не им помагам. И действително, аз се опиттвах да потегля, ама колкото и газ да дам и да пусна съединителя, колелата ми не пребоксуваха в снега, усещаше се само леко заклащане. Всъщност, можех да си оставя колата на скорост с включен двигател и да си изляза от нея - нито нарушава оборотите, нито гасне, все едно е на неутрална. Както и да е, избутаха ме от втория път, нямаше проблеми, намерих нормално място за паркиране и отидох да си карам. След 4 часа се върнах, запалих и си отпраших - все едно нищо. И така си карам съвсем спокойно - колата си гасне веднага при рязко отпускане на съединителя. Миналата седмица ходих на Рилските езера пак на ски малко... След продължителното катерене, на финалната права установих, че пак не зацепва достатъчно и се форсира напразно, добре, че едни момчета усетиха проблема и ме побутаха преди да бях напълно спрял. Как да е, оставих колата, отидох да карам и като се върнах - пак всичко ок. Потеглих си като пич, при все, че бях спрял на един солиден наклон, никакво буксуване, нищо!

Та, защо след изкачвания на заснежени баири ми се получава това? Подчертавам, че изкачвам обикновено на 2-ра, за да не го товаря излишно и не закъсвам, за да си каже човек, че го прецаквам в опити за потегляне. Допускам, че феродото може да е издухало, защото отлепя високо и не присецва, ако включа на горна предавка с недостатъчно обороти, но иначе си работи нормално. Поздрави!

Редактирано от Kaiser Kar
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първия път си го запалил от буксуването и затова се е получило така.След като си го оставил да изтине си е функционирал нормално,но към Рислите езера е стръмно и там съеденителя се натоварва доста и затова горе вече е бил като запален.

За нов съеденител си за съжаление.Все по-често ще започне да ти го прави този номер и при-по малки натоварвания :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А там е работата, че не ми е миришело на запалено, пушеци не е имало. Имах изпълнения с буксуване в преспа, когато бях неопитен шофьор и за пръв път се налиже да се оправям в снегове, явно тогава съм го "започнал". Иначе оттогава ми е закон, че само с бутане се излиза от преспи. Явно ще се сменя :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още не съм, колеги. Не съм се занимавал, то си е бая пипкава работа и лошото е, че няма как да се види на прима виста, без да се сваля :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...