Jump to content

Kaiser Kar

Members
  • Мнения

    632
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Kaiser Kar

  1. Би трябвало. Ако има разлики, те са минимални.
  2. Kaiser Kar

    Audi 80 B4 Avant 2.0 ABK

    Продажбата за дребни пари не е оферта, защото предвид контингента, който би се възползвал, е много вероятно след това да си имаш неприятности - например няма да си прехвърли колата в КАТ и после като натвори чудеса с нея, ще търсят с теб, пък ти си имай договора за продажба. Така невинни хора се оказаха със задочни присъди за трафик на мигранти в Гърция.
  3. Не препърочвам добавки. Изключително агресивни химикали са и пластмасовите компоненти си отиват много бързо, особено ако не са първа младост.
  4. Решено: Смених и двата предни лагера и колата е като нова, всякакви шумове изчезнаха. Бях забравил шума на двигателя от това бучене. Благодаря на всички за мненията!
  5. А как става смяната на преден лагер? За задните знам, че е почти фасулска работа, но при преден има повече възможност да се закучи.
  6. Колеги, благодаря за мненията! Под "обороти" имам предвид обороти на двигател. Ясно е, че шумът идва някъде от ходовата част, но интересното е, че ако при завоя надясно звукът заглъхва, то не се усилва при обратен завой, а би трябвало. Също така шумът от лагер не е ли по-скоро свирене? Моето е едно ромолене, бръмчене... не знам как да го нарека. Все едно хеликоптер минава наблизо.
  7. Уж съм ги проверявал и тях, колелата се движат абсолютно свободно и безшумно. Преди да стане постоянно, пътници на задната седалка са ми казвали, че се чува точно такова ручене при движение с висока скорост и преминаване на неравности, особено ако е натоварена колата. Проверил съм гумите - не жулят никъде, едно и също е и със зимни, и с летни. Усеща се съвсем лека вибрация във волана, което ме навежда на мисълта, че проблевът идва отпред. Колата така или иначе отива на скрап скоро, обаче не ми се иска да се убия някъде.
  8. Здравейте! От доста време насам при двожение чувам един звук, наподобяващ бръмчене, ручене или както искате го наричайте. Колата бучи като тролей и след първите 100км, особено ако е извънградско, главата ми е на баница. Не ме спасява нито музика, нито нищо. Звукът не се изменя на неутрална, при повишаване или намаляване на оборотите. Единственото, което му влияе, са завоите - надясно понамалява, наляво се засилва. Това ме навежда на мисълта за лагер, обаче няколко пъти съм я карал на майстор, въртяхме колелото, сукахме го, какво ли не, но няма никакъв проблем - върти си се гладко и не шуми. Имате ли някаква идея какво би могло да бъде? Благодаря!
  9. За акумулатор, аз АВТ-то вече девета година си го карам с един 74 амперчасов Ехide, хем на година правя не повече от 9000км., а понякога се е случвало и по три седмици да стои непипната колата на -10 градуса студ. Това са най-добрите 180лв. в живота ми.
  10. Пичове, ще хвърлите ли око на тази? Заслужава ли си да ходя да я гредам? https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11511366980609739&slink=5qk2vx
  11. Пичове, след като преди време ме разбиха и се наложи да свалям един куп неща от вратата, сега ми прави впечатление, че врътката на огледалото ми има голям луфт и е хлабава,а не "мазна" както преди. Самото огледало съло леко мърда и се тресе. Нищо не съм пипал там, освен свалянето на кората на вратата. Според вас къде е проблемът?
  12. Колеги, разбиха ми колата. Както и да е. Взех нова ключалка, дръжка и пластината, която държи патрона в дупката му. Монтирах всичко, но ключалката продължава да ми е хлътнала навътре и така и не разбрах как се закрепва. Освен с еврейската звезда от едната страна би трябвало да има още нещо, което пропускам. Благодаря предварително!
  13. Е ако смяташ, че е по-добре да смениш целия двигател, преди да смениш маслото и евентуално да пробваш с нова маслена помпа.
  14. Kaiser Kar

    ABT и Castrol 5w40

    Аз същжо карам АБТ-то с 5 на 40 и направо се родих - работи супер тихо и гладко, не го гори и нямам никакви проблеми. Преди, напротив, лампата на маслото не искаше да гасне след палене и тракаше. 5w40 е малсото за тези коли.
  15. Колега, кажи какъв ремонт си правил. Така надали някой ще ти даде полезен съвет.
  16. Kaiser Kar

    Изгнили греди

    Пичове, накратко: днеска отидох за смяна на маслото и като вдигахме колата на подемника, едната точка, на която се слага крикът, се продъни (прилагам снимка). Питането ми е доколко това е фатално за колата (не успях да намеря схема да видя кои са носещи конструкции) и струва ли си ремонтът. Благодаря предварително!
  17. А имаш ли идея как се отварят, за да не ги поцепя, щото предполагам, че пласмасата е яко изпечена.
  18. Именно. Само питането ми е къде да ги напръскам, за да не омажа нещата, понеже самите те не се свалятл
  19. Изпълнено. Разровичках го сега на спокойствие. Оказва се, че проблемът идва от реленцата, които контролират крайните положения (червеното пластмасово кръче и ключетата, които задейства) или от жичките към тях. Като прекъсне, леко натискам жичките и тръгва. Сега въпросът е как да разбера къде се случва белята - жичките изглеждат здрави и няма следи от прокъсване, предъвкване и т.н. Със самите релета също контактуват нормално. Дайте някаква идея как да реша този проблем. Прилагам снимка от нета, на която съм отбелязал нагледно къде човъркам, за да тръгне.
  20. Имаш предвид капачето, където му е моторчето, плафонът и ключето ли?
  21. Здравейте! Имам електрически шибедах на колата, обаче от няколко години имам проблем с него, че едната му "посока" работи избирателно. Копчето е с две положения - едното отваря люка изцяло и го затваря, ако е открехнат, а другото го открехва или затваря, ако е отворен изцяло. Проблемът се състои в това, че при открехване не иска да се затваря и след няколкочасово барникане на жичките тръгва. Как да разбера откъде идва проблемът и да локализирам прекъсването? И има ли начин шибедахът да се затвори ръчно, тъй като има риск да не успея да го затворя, ако тръгна да си играя с него. Поздрави!
  22. Здравейте, колеги! Ето, че дойде времето, в което на доброто старо АБТ започнаха да му гният тенекиите отвсъкъде. Това, заедно с липсатата на "екстри" като климатик и еърбег, все повече ме навежда на мисълта, че е време за смяна. Замислям се за Б6-ца, като идеята ми е да е авант задължително, а за двигател съм се насочил към 1.8Т като най-безболезнен вариант. Имам няколко въпроса, тъй като нищо не разбирам от модела: 1. Все пак какъв двигател е най-добре да избера - ще се кара предимно извънградско, но държа да е бензин. (за газ моля дори и дума да не се отваря) 2. Какви са честите проблеми и за какво се гледа най-много при избора? 3. Крадат ли ги много? Благодаря много предварително!
  23. Не обичам да пиша в хейтърски теми, ама нямам избор. "Мотоексперт" в Драгалевци. В събота трябваше много рано сутринта да тръгна на път, но предишната вечер от едното предно колело взе да се чува свирукане. Веднага предположих, че е задържаща спирачка. Вдигнах колата на крик и едно по едно проверих колелата - оказа се, че предно дясно задържа до степен, че трудно се върти с ръка. Будя се сутринта рано и почвам да търся сервиз, дето да работи в събота - поне да овободят колелото и да раздвижат апарата, за да мога да си пътувам, тъй като ми беше важно. Отивам във въпросния сервиз с обявено работно време от 8:30 в 8:50. Влизам във фоайето с приемчиците, където има и нещо като кафене. Никой вътре не ми обръща внимание. Доближавам се до барчето, казвам какво ме води натам и питам към кого да се обърна. Обясняват ми, че приемчиците идвали към девет-девет и нещо. Остава учуден, че такъв голям сервиз не си спазва работното време и излизам, чудейки се какво да правя. Реших да скокна до "ЕМ Комплект" по-надолу. Там ме посрещат с "Еееее, чуек, май нема да тръгваш на път, щото, отворим ли апарата и нема части, е драма и колата ти до понеделник остава тука". После ми обясняват, че сервизът бил пълен и разговора приключваме с "Ще чакаш, щом ти е спешно!". Не крия, че ми става много неприятно най-вече от тона. Наредих се на една опашка и се огледах около себе си - виждам кибичещи майстори и нито една кола, върху която реално да се работи, а коли наистина имаше много. Решавам, че ми е писнало и без да кажа на никого, си заминавам. Връщам се в Драгалевци, където вече приемчиците бяха благоволили да дойдат. Обяснявам за какво става въпрос и много любезно ме приемат, вдигат колата на подемник и ми казват, че ще раздвижат апарата, да съм се върнел след час. Изпих едно кафе и се връщам там. Колата я заварвам още на подемника, майсторът ми вика, че била оправена. Давам 15лв. и си заминавам.Спирам си пред къщи, където по принцип има лееек наклон, на който без ръчна колата тръгва. Гася и освобождавам от скорост, при което забелязвам, че колата мърда едва-едва и се чува буботене като при леко отпусната спирачка на наклон. Вдигам я на крика и установявам, че колелото е в същото състояние, както и преди. Та така останах с 15лв. назад, но повече нямах време и нерви да се занимавам. Тук е моментът да благодаря на Пепи, който се отзова същия ден ми оправи спирачката, с което ми спаси пътуването.
  24. Пичове, случайно да знаете сервиз, който да работи докъм 7-8 вечер в София? Става въпрос за обикновена смяна на масло и филтър, но през работния ден утре няма да мога да изляза от работа, а в събота много рано ще пътувам.
  25. Здравейте, колеги! Не бях карал АБТ-то около седмица и преди няколко дни, като се качих, установих, че дигиталният часовник в оборотомера не работи. Не става въпрос за подсветката, тя си работи, а цифрите въобще ги няма - все едно съм дръпнал акумулатора. Проверих всички консуматори, за да изключа възможността да е изгорял бушон, но всичко друго си работи. Не е болка за умиране, но съм свикнал да си гледам часовничето. Къде да търся проблема? Ще използвам темата да попитам и още нещо - шибедахът ми е електрически с "двупосочно копче", обаче ако се отвори в едното положение, не може да се затвори. В другото положение, обратно, не се отваря, но ако се отвори, се затваря без проблем. Всичко става с безразборно барникане по жичките в кутията, докато "захапе". Прекъснати на пръв поглед жички няма и затова не знам какво да го правя. Ще съм благодарен, ако ми дадете насоки. Приятен ден! Едит: Колеги, не знам как темата ми се оказа в този раздел. Моля модератор да я премести.
×
×
  • Create New...