Jump to content

Brems Litch свети постоянно


bbfl

Recommended Posts

Здравейте,

На бордовия компютър ми свети постоянно Brems Litch (стоп светлини), но всички стоп светлини работят. Единствените крушки, които не работят в колата са вътре в купето на тавана, когато се отвори вратата и крушката в жабката също не работи. Ще пробвам да ги сменя утре, но всеки ми казва, че проблема е в стоп светлините... Някой да знае нещо повече?

Редактирано от bbfl
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, знае се доста повече :)/>/>

1. Съобщението е Brems Licht или Brems Light ако си с грешно преведената на англ. версия на таблото, но не и "Litch".

2. Проблемът би могъл да е в стоп-машинката под педала за спирачката! Потърси и ще намериш нужната ти информация и в този и във всеки друг форум.

Редактирано от Moonland
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите. Смених 2-3 крушки на габарити и над номера, но съм сигурен, че всички са със същите мощности. Забравих да кажа, че лампичката на ABS свети постоянно, днес ходих на сервиз и се оказа, че сензора не работи и поръчах нов. А прочетох прди малко, че при проблем с ABS сензора се появява същия този надпис Brems Licht (Brake Light) и ABS лампичката свети постоянно. Дано след смяната на сензора утре всичко да си дойде на мястото. Някой да е имал подобен проблем?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте отново, само да споделя, че след смяна на всички крушки (стоп светлини, мигачи и т.н.), смяна на ABS сензор, смяна на стоп машинка... НИЩО НЕ ПОМОГНА! Brems Licht си свети и една крушка задраскана с Х и двете светят постоянно. Правих и 10 диагностики и всеки казва, че няма никакви грешки. Всичко си работи. Не знам вече какви варианти ми останаха, може би ще я закарам в сервиз на Ауди и те дано помогнат, но това ми е последния вариант, защото знам, че ще ме одрусат здравата :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Силно ме съмнява да няма никакви грешки запаметени при диагностика! Няма как да имаш грешка на таблото, а да нямаш запаметена грешка на диагностика! Освен ако самото табло не се е ошашавило, което ме съмнява.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След смяната на ABS модула, всичко ли адаптирахте с VAG-COM и изтрихте ли натрупаните грешки?

А погледна ли да ли проблема не се крие в модула за проверка на светлините?

Дай по-точно за кой модел става дума?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

таблото изобщо не ги отчита тия ламБи и символи,абс-светне ли тогава има яснота,друго което да се гледа е на ВАГ как сработва ключето на педала,тоест стоп машината,оказва се че са два модела и само единия е коректен от автермаркет частите а ново е 28лв по спомен оригинално

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен това зависи от поколението явно...

На колите на които аз съм се сблъсквал с изгоряла крушка, диагностиката записва грешка ако не съвсем конкретно коя крушка, то поне дали става дума за стоп-светлини или нещо друго!

Най-старата, за която се сещам от горните е 2000-та година.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

АБС се оправи да.

Не сме изчиствали никакви грешки. Бях при един приятел, който има VAG-COM и той въобще не можа да се свърже с колата ми, а той има същото Ауди А4 Б5 1996 и при него веднага се свърза. Диагностика ми е правена, но с друг софтуер. Май наистина ще е най-добре да си отида до сервиза на Ауди. И дано с изчистването на грешките на борд компютъра всички да се орпави вече, че това е доста изнервящо на екрана да свети постоянно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...