Jump to content

Голям мъка - скъса се болта на горната помпа към скоростите


Inglo

Recommended Posts

Здравейте,

Днес за втори път ми се наложи да сменям долната помпа на съединителя..Предната смяна беше преди 50хил км. като тогава смених гумички на Княжево. Дотук добре...смяната вече беше отиграна манипулация.Разкачих тръбичката за спирачната течност  и когато тръгнах да свалям помпата се скъса болта, който я закрепва към кожуха на скоростите.Част от болта остана вътре в резбата и дотам..... просто съм пред нервна криза. Нещата отиват към сваляне на скорости,разпробиване, нова резба и т.н и т.н.

Моля ако някой има идеи за проблема или е бил на моето дередже  нека сподели.

Редактирано от Inglo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш ли да кажеш как успяваш да направиш това упражнение без да сваляш магарето? Как ли не се чекнах , но не успях да я сложа обратно без да го сваля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Показва ли се поне малко от парчето болт ? Ако се показва, процедурата е или сваляне или на място да завариш гайка! Дори да не стърчи нищо отвън, всеки по-опитен и с ръцете извън четирибуквието, ще ти свърши работа!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам има ли достатъчно място за следното:

Bolt.jpg

В болта разпробиваш с тънка бургия две дупки като на снимката. След това слагаш отверка над дупките и с чук удряш леко да залезне отверката в болта. За по-лесно отвиване можеш за тялото на отверката да хванеш с клешти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-странното е че болта се беше вече скъсал от самосебе си.Като тръгнах да го развивам на четвърт оборот се разкачи помпата. Парчето  е  изцяло вътре. Ще пробваме на варианта на SinisteR със заваряване на гайка. Рапробиване на място е почти ъпсурдно. 

Iovkom до болта се стига само отдолу под дигателя  с гаечен ключ, а тръбичката за течността може  да се върже и от под капака.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами болта се е скъсал сам, защото някой го е пренатегнал при предишната смяна .. ;)

 С СО апарат наварете полека- лека материал върху скъсания болт, за да изпъкне извън  кожуха на скоростите и после  заварете за този материал една гайка, изчакайте да изстине хубаво и чак тогава развивайте .. От нагряването резбата  би трябвало да освободи и даже на ръка да тръгне да се развива ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Получи се ситуация - развиване на гайка на терсене място 8 часа. Оправих се с телоподаващо и заваряване на гайки.Мерси на всички за съветите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...