Jump to content

Audi A8 4.2FSI или 4.2 TDI 2006 при 8000 км годишно. Разлика в разхода?


Recommended Posts

Пичове, нещата клонят към бензинката. Дизелката пак имаше поблем с пробега, губят й се едни 2 години. Интересува ме какво се обслужва по-различно при дизела, което не се обслужва при бензина, има ли предимство в това отношение за бензина, или просто опасенията са, че ремонтите при дизела са скъпи. Не се офлянквайте много, че май излезе купувач за 4-ката...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако а8 е с директно впръскване не си имунизиран от потенциални проблеми.. Системата си  е много хубава но достатъчно сложна има си повишено налягане в горивната система\помпи\. Дюзите примерно не са като на обикновенна атмосферка и много не се сработват с нашия бензин демек може да посмениш няколко..Не знам  колко струват за ауди за е60 гонят 300 пари броиката...Евентуално смяна на вериги и т.н не е чак толкова вероятно но  е възможно..Като цяло трудна кола за поддръжка повечето неща по агрегата са труднодостъпни не  съвсем фриендли откъм ремонтопритодност което те насочва към по-прилични сервизи които пък си имат цена ии тн. Са за тия километри разхода не те бърка чак толко но ако ти се отворят други ангажименти ще даваш доста приличен бюджет за гориво а нямаш работеща работеща опция за ГИ... Може би по-добре  би било да вземеш 334 кс версията и\от финансова гледна точка към момента на покупката и откъм потенциални бъдещи разходи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Кола която ще я ползваш за да возиш децата - хората са измислили семейни автомобили ... извиниме но А8 е най-малко семеен ! По добре си купи един ван , или нещо по малко но удобно за предвижване из града и като искаш пак дай 30к лева но поне ще ти е Иляди пъти по практично от едно А8 ако ще и с 6.0 мотор да е! Нито искам да ти давам наклнон на мисълта ни нищо ... просто разсаждавах по темата !

 За мен, ти би трябвало да търсиш такъв тип кола  Vw Touran (и ако е било необходимо онея германски Енженере щяха да му сложат 5 литра мотор с 2 турбини ;))

 

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11380658299742346&f1=details&slink=4gv1bo

Редактирано от bugssy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бъгси, как ти дойде тая гениална мисъл?!?

Тея дето карат за семейни коли големи лимузини, какво да правим?

Да ги разджиткаме и да вземем туарани ли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И с какво туарана  е по -практичен от една лимузина.. ДА знам ,че вече няколко години все такива ползвам и то с 2 деца и не ти разбирам мисълта...

Освен гадна возия , миниатюрни задни седалки и евтино усещане при каране какво получаваш в повече.... Багажниците на тези коли събират 2 а4ки :biggthumpup: така че и тва не е аргумент

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А8 за мен е ЛУКС, кола за политици , хора с голям бизнес , който пътуват много километри да идат на бизнес среща на другия край на България или в чужбина , да уговарят сделки .. ей такива неща ! Тази кола е направена за да бъде удобна на тези който се возят на задните седалки, малък офис ;)

 16061.jpgimage53.png

 

Разбирам А6 комби да се използва за возене на деца но А8 някак си не ми се връзва ! За туаран или такъв тип кола си представям жената с мъжа на предните седалки децата отзаде лудеят , след разходка в мола се оказва че сте им купил балони всякакви детски щуротии, багажи дранкулки  ей такива неща и отзад се превръща в малък детски кът лека лудница :blume::blowkiss::ertrink::hilezh:

vw_ad_3_low_res_0.jpgisStartPage=false.jpg

 

175833_Full.jpgstock-footage-young-parents-and-children

Сега хванахте ли ми мисълта !? Колега Stoil мисълта ми не е гениална , а практична ! Не откривам топлата вода ;) ! Не намерих подобна снимка с деца на А8, Мерц S , БМВ 7 серия ! Онея дето правят тези коли ли не разборат , ние ли сме мнооо хитри не знам !

Редактирано от bugssy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Eдинствения + на тоарана пред А8 е по евтината подръжка и по големия багажник за определени вещи. Всичко друго е в полза на А8-цата. Говоря за 4 членно семейство.

Редактирано от martinich
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...е аз пък си взех А8 точно като се разбра, че ставаме 5-ма. може би с някой микробус ще е по-удобно, но просто не ме кефи да карам микробус.. :) а и Аудито събира доста народ и багаж, както виждам, изкарахме лятото във возене с 2 деца на 5 г + бебе + бая багаж и е си е ОК. сега като махнеме голямата бебешка количка и ще се отвори още място дори.

за малък пробег и аз съм за бензина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А8 е в пъти по-сигурна кола. Тези ванове от класа на Тоуран са с миниатюрни задни седлаки, които не стават за деца за възрастни и по-големи деца, багажниците им не са по-големи от на А8 също, единствено вратата на багажника е по-голяма. Не искам да си представям как ще се сгъне един такъв ван при евентуален сблъсък. За кола, в която ще се возят децата ми, бих избрал нещо по-голямо, по-високо и по-сигурно, т.е. SUV.

 

П.П По-горе, не съм изтървал кавичките на белите страни, просто колите там се карат, не седят и не се вадят само за неделното пазаруване и до кафенето. Всеки знае, че амортизацията е неизбежна и при най-добрата поддръжка. При кола на 400 000км има много по-голяма вероятност нещо да се развали, отколкото при същата, но на 100 000км. В този ред на мисли, колите от класа на А6 и нагоре с дизелови двигатели в западните страни се карат средно по 50-60к км на година, а новият внос тук на такъв автомобил няма как да е на 150 000км "Гарантирани".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И като заговорихме за БЕЗОПАСНОСТ ;)

 

http://profit.bg/news/Naj-bezopasnite-koli-na-2011-g-v-Evropa-/nid-87728.html

 

 

Колега BiH съгласен съм с теб за СУВ ето и резултата който намерих в нета !

  Луксозният SUV модел на Audi Q7 спечели наградата за най-безопасен автомобил, давана от Застрахователния институт за пътна безопасност в САЩ - Insurance Institute for Highway Safety (IIHS).

 

http://automedia.investor.bg/read/4774.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Пичове, в интерес на истината точно преди дни видях един туран и казах на жена ми, че може да си вземем и едно такова да си бръмчим из града, както и да си вози децата ако се наложи.  Но съм съгласен с всички, които опонират на бъгси. А на него бих му казал,че освен за бизнес мисля,че може да стане и за 3 деца, това ми е идеята. Освен това напъвам изгоден лартер за запзен такъв бензинов, така че няма да давам 30 х. а 12 х. ....   А8 л 2006 4.2. 349 к.с.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...