Jump to content

Датчиците за налягането/TPMS


Preslito

Recommended Posts

Добро утро колеги,

 

Датчиците за налягането в гумите са обект на моята темичка. Моята кола го има като екстра, на MMI ми излизат и налягане и температура на гумите. Проблема е, че сега нямам датчици :) Дали ще се изгуби температурата, ако ги заменя с неоригинални такива. В ибей има някакви комплекти на ITM и цената е доста привлекателна. Някой правил ли е подобни заменки? Как мога да разбера разликата между ОЕМ датчик 4F0 907 275 D - 4F0 907 275 B

Мерси предварително.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз карам с Омески такива на ITM. Искат активация и става без проблем. Само динамометрична отверка да си намериш. Иначе се чупят при затягането.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 11 months later...

Как мога да разбера/да съм сигурен дали ауди датчик с парт номер 4F0907275D, е съвместим или заменим с такива ОЕМ на Порше 7PP907275F.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да попитам! Моята кола няма такава екстра за налягането на гумите. В MMI има да си избираш какво да показава (барове,целзий и тн.) ама никаде не ми излиза каколко е налягането на гумите. Освен датчици в гумите какво друго ми трябва зада имам такава екстра?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Компютър, кабели, 4 приемника по калниците, гуми с предаватели на винтилите и съответния кодинг.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да нямаш датчици само като при мен и затова TPMS ми набива грешки постоянно. Имам само менюто за налягане и температура, но без стойности.

Редактирано от Preslito
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

И аз имам въпрос :)

Моите винтили са обикновени, в MMI нямам никакви данни за налягане и температура. В менюто имам TPMS, обаче там мога да запиша моментното им състояние и ако спаднат да ми покаже (миналата година като минах от летни на зимни гуми забравих да го ресетна и ми изпищя че са меки). Въпроса е имам ли TPMS или по някакъв друг начин следи някоя гума ако спадне? Фейслифт съм и съм с въздушно окачване (предполагам че от него разбира че гумите не са както трябва).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом имаш TPMS меню, значи имаш TPMS. Въздушното окачване няма как да разбира дали са ти меки гумите. Винтилите отвънка са си еднакви, но от вътрешната страна на джантата се намира сензора с трансмитера. Не съм чувал фейслифта да има няква друга TPMS система, която да взима данните по друг начин.

 

Едит: Освен това ако датчиците в гумите не работят или ги няма, то системата набива грешка, която си излиза на скоростомера (тествано :))

Редактирано от kainy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...