Jump to content

Stepenwolf

Members
  • Мнения

    154
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Stepenwolf

  1. с 1.9tdi 1Z, 2.5tdi AEL и 2.5tdi AFB разлика във вървежа между премиум нафтата и обикновената не съм намирал, за икономия не мога да кажа нищо. Зареждал съм основно на OMV и Ромпетрол. На 1.9tdi AVF (помпа-дюза) обаче разлика има. Най-осезаемо се усеща в ниските обороти и оттам няма как и да не е по-икономично след като поема по леко. На 2.0tdi BPW е по същият начин и затова сипвах само на OMV MaxxMotion В момента на 3.0tdi CDYA съм наливал само макс моушън вече 90 000км и засега нямам проблеми нито с дюзи, нито с ДПФ (дай боже и да нямам ). При комън рейл двигателите и особено тези с DPF според мен не бива да се пести от гориво за да няма после "защо така стана?" (не че не може да стане проблем и с "премиум" нафтите ). Отделно на Мерцедес Е220cdi 170к.с. 35 000км сипвам пак само Максмоушън и се кара над 90% градско и също не съм имал проблем с ДПФ и дюзи. В крайна сметка всеки сам си решава... не че ми е много кеф да ме брулят 30 стотинки нагоре, но за собствено успокоение докато не стане проблем ще продължа да сипвам от "премиум" нафтата.
  2. И аз имам въпрос Моите винтили са обикновени, в MMI нямам никакви данни за налягане и температура. В менюто имам TPMS, обаче там мога да запиша моментното им състояние и ако спаднат да ми покаже (миналата година като минах от летни на зимни гуми забравих да го ресетна и ми изпищя че са меки). Въпроса е имам ли TPMS или по някакъв друг начин следи някоя гума ако спадне? Фейслифт съм и съм с въздушно окачване (предполагам че от него разбира че гумите не са както трябва).
  3. като се натисне и светва диодчето, а не изключва климатроника...
  4. Някой знае ли какво прави този бутон на климатроника? Гледам че на другите Б7-ци там има Off...
  5. За България работи перфектно оригиналната навигация, но за Турция нямам карта и се налага с външна да се кара Използвам Navigon и Sygic по принцип на телефона и в другата кола си работят перфектно, така че не е проблем в сборката. Със смъкнати прозорци се кънектвам, ама в този студ не е особено приятно За това се чудя няма ли как да се ползва оригиналния GPS на колата, а от телефона картата...
  6. Хора, някой има ли идея какво мога да направя за да ползвам външна навигация в колата. Колата е с двойни стъкла (мисля че е от това) и така сигнала от сателитите е много слаб. Нито смартфон, нито Garmin работи. Има ли някакъв вариант да свържа телефон или навигация към оригиналния GPS?
  7. Stepenwolf

    Въпроси за А6 (4F)

    Аз нямам памет, но съм фейслифт. Струва ми се че не всеки път го връща в същото положение обаче и така и не го използвам... Enabling reverse mirror tilt on cars without memory seats: Go to module 52 Door Elect, Pass., Long Coding, Byte 4. If the byte has value 40 (cars without electrically folding mirrors), change it to 4C. If the byte has value 50 (cars with folding or folding/dimming mirrors), change it to 5C. Afterwards when reversing and the mirror knob is in passenger position the passenger side mirror will tilt while on reverse to better show the curb. Without memory seats it is currently not known if the tilt can be adjusted, it seems to default to a standard amount according to reports (see links below, thanks to EuroDan and Unisurfer). It was reported by -V- (here in Finnish: http://www.ultimatevw.com/keskustelu/index.php?cmd=aihe&id=10753&sivu=185) that 4C won't work in some cars, but value 44 instead does. This probably has to do with equipment levels. Ross-Tech has updated their VCDS/VAG-COM software data to include relevant bits with descriptions, so you can more easily try different combinations.
  8. Stepenwolf

    Въпроси за А6 (4F)

    Здравейте, и аз съм с А6 фейслифт, и при мен boostmeter-а не работи даже махнах лап таймер-а вече, беше ми по-интересно какво ще показва бууста, но като не работи все тая... Пълненето на оборотомера и скоростомера при контакт обаче е готино колега, утре може би ще слагам картите за навигация за 2015та, но когато слагах 2014 и при мен даде тези грешки. Излекуваха се така: 03276 - http://www.audienthusiasts.com/Application_SVMError.html 03175 - http://forums.audipassion.com/topic/162921-tuto-retrait-du-defaut-permanent-03175-invalid-data-set-suite-a-mise-a-jour-mmi/ (на френски е, но транслейта го превежда добре на английски ) и моя хард е 40-ка Аз миналия път ъпдейтвах MMI (около 40мин, но при мен се сложи направо последния ъпдейт, а в руските форуми пишеше трябва да се сложи всичко подред) и Navi (около 2:15ч) и не съм го слагал на зарядно (общо около 3ч всичко), но беше лятото и нямаше проблем. Сега се чудя дали да рискувам да ъпдейтвам без външен ток...
  9. Здравейте, в момента съм с карта 2014 за Европа (2014 8R0060884BK 6.17.3), но вътре няма Турция. Някой има ли представа дали може да се добави допълнително карта при моите или всичко върви комплект? Дали няма да може да чете от двд-то карта на Турция, както при моделите без хард диск? Приемам и други идеи как да процедирам, защото съм с шумо и топлоизолиращи стъкла и соларен шибедах (не съм сигурен кое пречи) и вътре телефона ми много трудно се свързва със сателити и то с включен интернет, а предполагам в Турция изобщо няма да успее да се свърже без нет...
  10. Stepenwolf

    Въпроси за А6 (4F)

    че е хубав, добре, но има ли филтър за картерните газове Сега в тъмното не можах да му напипам топката, но като завъртя врътката нищо не става и като я пусна си светва пак в зелено а иначе гледам на този клип остава мигащо червено: може пък и да ме е страх да го напъна, като гледам той като го завърти и като че ли си остава в завъртяно положение, а при мен си се връща ето и снимка какво ми показва на FIS-a:
  11. Stepenwolf

    Въпроси за А6 (4F)

    Абе пичове, чета тук напред-назад и нещо не ми стана ясно дали на 3.0tdi трябва да се сменя филтъра на картерните газове? И има ли го изобщо? Някъде прочетох че се сменя на 60 000км, другаде четох че не се сменя, на трето място четох че изобщо няма такова нещо. В крайна сметка всичко което намерих беше за преди фейса, а моя двигател е CDYA. Втори въпрос: Имам теглич на колата (Авант ако има значение), обаче не мога да разбера как да го извадя В багажника в ляво имам една врътка с диод който свети зелено. До колкото разбрах трябва да я издърпам и после да завъртя, но със самото издърпване започва да мига червено и нищо не се променя като го завъртя. Като наглася в MMI Towing Mode да е на On, при самото дръпване на тази врътка изпищява зумера и на FIS-а ми излиза теглич с надпис че трябва да се махне скобата. Гледах отдолу няма нищо видимо което да спира теглича да излезе. Да не би да трябва да му помогна с ръка? В книжката доколкото разбрах на немски пишеше да не се напъва по никакъв начин ръчно...
  12. Stepenwolf

    Въпроси за А6 (4F)

    Малко да прекъсна темата за Междене и 535д Някой има ли представа може ли да се спре духането на вентилатора което е от соларния шибидах? В книжката пише че в студено време автоматично спира, но на междене беше 7-8 градуса и като влязох в колата си духаше все едно отвън е 35 градуса Гледах настройките и там имаше меню Solar operation и можех да избера между On и Off, но нищо не се промени. Също така има и някакво меню Centre Outlets или нещо подобно и в него най в ляво има Cool, най в дясно Warm и няколко нива между тях. То за какво е? Става въпрос за фейслифта ако има някаква разлика p.s. А това 535д знае ли се какво му е правено и колко е коня за да върви почти колкото S4?
  13. Здравейте, някой има ли представа на фейслифт-а какъв е софтуера и дали има ъпдейти? моята версия е 70 Address 02: Auto Trans Labels: 09L-927-760.lbl Part No SW: 4F2 910 156 Q HW: 09L 927 156 C Component: AG6 09L 3,0 TDI RdW 0070 Revision: --H04--- Serial number: 4506512 Coding: 0000001 Shop #: WSC 00000 000 00000 VCID: 33699CCF0235689BCE1-8066 No fault code found.
  14. Здравейте колеги, и аз се сдобих с нова машинка - 3.0tdi с двигател CDYA Навигацията ми до колкото разбрах е MMI 3G High - има вграден хард диск. В първия пост пише, че линка е за навигации без hdd, та дали има някъде нови карти, защото диска който идва с колата е версия 2010 и градовете в България нямат улици В документите на колата имам някакъв код за навигация - той може ли да се използва за нещо и ако се изтегли от някъде правилна карта ще работи ли без проблеми. Иначе в Германия и Австрия навигацията е перфектна, не съм очаквал толкова да ми допадне оригиналната навигация, но тук... греда
  15. Обявата е изтрита, така че няколко въпроса 1. Колата продадена ли е? 2. Авант или седан? 3. Фейслифт ли е?
  16. понеже не можах да си харесам нищо на нашия пазар, към края на месеца ще ходя до Германия изникнаха 2 въпроса... може ли по VIN номер да се провери нещо в тукашните Поршета или имат инфо само за коли които са влизали в българия при тях и коя цена се плаща при покупка в Германия - export или нормалната?
  17. Благодаря за линковете първо, но наистина идеята ми беше някой ако може да даде повече информация от това което излиза по онлайн декодерите. Ходих в Порше Юг, но ми казаха единствено че е влизала 2 пъти 2011г и 2 пъти 2012 година и последно е била на 212 000км. Колата се кара от 2011г в България, така че предполагам имат история от както е тук само. Дали в Порше Запад ще могат да кажат нещо повече? Това е самата кола - http://www.bavaria-auto.bg/index.php?more=604&back=bavaria_auto_availability Прави ми впечатление, че решетката не е S-line, на седалките няма лого S-line, също така и на волана няма S-line лого. Дали някой е преправял и подменял нещо или може да не е поръчано като пакет, а само което го е кефило първия собственик? Има ли на стикера в багажника с Option Codes определен код за S-line вътрешен и външен пакет или екстрите там са изредени поотделно?
  18. Здравейте колеги, някой може ли да помогне с 2 VIN номера за някаква информация? WAUZZZ4F69N009394 WAUZZZ4F99N018979 Става въпрос за А6 4F фейслифт 3.0tdi Къде е най-добре да ги закарам за проверка преди покупка? В Порше (има ли значение Изток, Запад или Юг?), при Мишо или някъде другаде? Огледах двете коли, карах ги и ми харесаха... Първата ми се струва че сменя малко по-твърдо предавките и като че ли има малко забавяне при смяната към по висока предавка на D (На S ми се струва че сменя като другата на D). Като спирам точно преди да спре на място има някакво притрисане, дали може да е от автомата? (Задните дискове са за смяна, но усещам притрисане може би от към 15-10км/ч до 0). Човекът каза че е сменял масло на скоростната кутия преди 3 месеца. Втората ми хареса повече, но ми се иска да е със стандартно окачване, а тя е с външен и вътрешен S-line. Дали има вариант да е със стандартно окачване, защото колата е с 19-ки и не ми се стори да тръска много От този S-line дали може да е с друг софтуер на скоростната кутия, защото както писах по-горе ми се струва че сменя предавките по-бързо на D (на S не съм я карал) И двете коли са 2008ма, някъде бях чел че от 2009та са с друг тип Quattro? Други разлики от 2009та има ли или щом е фейслифт са еднакви?
  19. Даже сантиметрите са около 4 между C5 и C6 А4 по дадените размери е по-широка даже и от новото А6: А6 4f и 4g - http://www.inautonews.com/wp-content/uploads/2010/12/dimensions.jpg A6 C5 - http://www.audiworld.com/news/99/99a6avant/a6dim.jpg в момента ми изплува че и S class w140 е по-широка от w220 някой който кара A4 B8 може ли да даде мнение като седне в 4f дали му се струва по тясно?
  20. Моята като я взех и смених помпата, малко след това кобилици заради некадърни майстори и оттогава 80 000км няма никакви грижи. С най-оплювания мотор съм - AFB
  21. Всеки говори как Супърб и Пасат Б5.5 са същите като А6 Ц5, а те реално са удължена база на А4 Б5 с всичките плюсове и минуси от това. Супърб не съм имал, не съм карал, не съм се и возил и затова няма да го коментирам. В момента карам Ц5 2.5tdi 99г. и Пасат Б5.5 1.9tdi 4motion 2004г... еми нямат нищо общо двете коли! Коренно различни са. Преди 6-7 години имах А4 Б5 и пасата ми напомня доста повече на него отколкото на А6-та. Зависи и за какво се използва колата - на мен лично ми трябва за извънградско и А6-та е поне 2 пъти по-подходяща и удобна кола. В градски условия Пасата има леко предимство. В А6-та всичко е пипнато поне едно ниво по добре от пасата - материали, обезшумяване, осветление... дори вратите се затварят по различен начин! Двигателите изобщо не ги намесвам, защото ги има и в двете купета. От друга гледна точка според всичките ми приятели двете коли са абсолютно еднакви и не ме разбират - даже им харесва повече пасата, защото е по-нов и има повече гъзариики Всичко е въпрос на вкус, но в никакъв случай Б5.5 не е същото като Ц5...
  22. И аз не съм имал намерение да споря, съжалявам ако така е прозвучало Разсъждавам си просто... ето да направим малко реклама на колегата - http://www.cars.bg/c551399 Колата изглежда перфектно! Браво!
  23. Колега, тъкмо погледнах - по каталог S4 го дават да гори 20 градско, явно с бензиновите коли може да се докара по-нисък разход от предвидения ако не се настъпва? по-интересно е че на а6 с 4.2 му дават 16/100 градско, така че явно аз нещо гледам грешно Макар че има вероятност и на Ес-ката да е по форсиран двигатела, все пак е по-много коне и всъщност да е по близък до това 4.2 което слагат на A6 C5? От друга страна явно по магистрала много скача горенето, но пък винаги може да се сложи ГИ и да станат на кантар нещата. Това е много добре! А можеш ли да кажеш колко струва тази процедура със смяна на една дюза в Порше Варна или са ти го казали информативно просто? изглежда доста добре, но все още не съм запознат с екстрите и какво трябва да гледам по мерцедесите например как позна, че е Авангард? знам че отстрани го пише, но тук не се вижда. На старите го пише и на скоростния лост, но тук не го виждам. Все още не съм прежалил да сменя марката и затова не съм се интересувал много от конкуренцията
  24. Здравейте, в главата ми стана голяма каша, та да споделя малко разсъждения и ако може някой да ме насочи Като начало - фен съм на дизела и А6. Абсолютно задължително условие е колата да е 4х4! Много се кефя на А6 4F, но са дъртички вече, следователно на доста километри и ме притеснява какъв кош ще уцеля, а двигателите преди фейслифта като съм приказвал с майстори всички ми казват че рано или късно ще трябва да сменям дюзи и то всичките на камара. BMW 530xD било най-здраво. Външно сравнително ми харесва, обаче интериора не мога да го преглътна, така че отпада като вариант. Мерцедес Е320cdi 4matic е компромисно решение. Интериора ми допада доста, за разлика от екстериора, но ще го преглътна При него дюзите се сменяли една по една, а не всички на камара като при аудито. Притеснява ме че 4matic е с 5 скоростен автомат, а тези със задното са със 7 степенен (иска ми се да е автоматик, нещо не ми се ръчка вече). В същото време трябва да е фейслифт, защото преди това чета за доста проблеми, а и е320 4матик започва така или иначе след 2005та. Цената там е 20к+ и не знам дали не си заслужава повече А6 + евентуална смяна на тези дюзи. А и изборът е доста по-ограничен заради 4матик-а. Предпочитам да е комби, но близките години и седан ще ми върши работа, така че не е проблем. Ако е мерцедес 90% ще е седан, а ако е ауди 90% авант. Не съм сигурен, но или всички мерцедеси са с въздушно окачване, или поне повечето, за разлика от аудито. За кола на 7-8 години ми се струва че е финансово неизгодно това въздушно окачване някъде бях чел суми от сорта на 1500лв на възглавница, но мисля ставаше въпрос за Allroad. По принцип не ми е спешно сега да купувам кола и не знам дали не е по добре да изчакам и догодина да взема А6 фейслифт. В тази кола ми останаха очите и има всичко за моето виждане - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11393055770545451&f1=details но е доста парички, а гледам че в Боми Ауто има в момента А6 малко по-скъпо и ако се напъна мога да помисля за нея http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11396362494563602&f1=details. Едната пълна с екстри, другата постничка но с новия двигател Иска ми се аудито да е поне с махагон, BOSE, комфортен климатроник и цветен фис. Другите неща като ел. седалки, шибедах, печки и други подобни гъзариики не са ми приоритет. Някой дали е виждал колата в боми ауто на живо и дали има проблем да се заведе някъде за диагностика? От друга страна, няма да се кара кой знае колко много тази кола (25-30 000км на година извънградско и около 5000км градско) и въпреки че съм фен на дизела бих се "прежалил" да карам 4.2 бензин Там евентуално колата ще е преди фейса, от което печели покупната цена, както и няма турбини и тези прословути дюзи от които искам да избягам. Въпреки, че е 8 цилиндрова може да се окаже по-евтина за поддръжка от 3.0tdi. Предполагам основно гуми, джанти, дискове и такива неща по спирачната система ще са по скъпи сравнено с дизеловата версия? Тази кола ми се струва подарък за тези пари - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11393227643959410&f1=details Има всичко и пише че може да се закара в сервиз по избор. В тази насока, къде е най-добре да се закара колата за оглед - Порше, при Мишо, или някъде другаде? Като се загледаме в 4.2, ако се намери пък от първите години може да се вземе без FSI и с един ГИ за около 3000лв, даже ще пътувам икономично, но не съм сигурен, че ми се играе във филм свързан с газови уредби И пак в следвствие на това 4.2, мисля че ще отива повече на А8 този двигател. Там може би задължително ще е с въздушно окачване, но предполагам, че и всички които са си поръчали 4.2 на А6 също са доплатили за въздушното. Някой може ли да ми каже реално колко гори 4.2fsi с нормално каране? Аз живея в малък град и градско до сега всичките ми коли (дизел) са горели долу горе колкото по каталог, а извънградско с 1-1,5л повече от каталога (не съм състезател, но обичам да има мощност, че никога не се знае) Предимство евентуално ще има в изминатите километри на купе А6, защото А8 със сигурност е обикаляло много света Не съм се интересувал как стои въпроса с цените на частите, но с еднакъв двигател предполагам че при другите неща разликата ще е минимална. Знам, че няма нищо общо но 2007-ма минах от A4 B5, на A6 C5 и останах изненадан в разликата от двете коли във всяко едно естество, а цените на частите като изключим двигателя еднакви Долу горе такива филми ми се въртят в главата от А6 3.0tdi, през E320cdi, та до А8 4.2 и съм тотално объркан Ако някой е успял да ми прочете целия роман
  25. AEL-a е quattro, AFB e на предно - и двете ми горят около 10 в града, даже AFB-то може би малко повече С чипове не ми се занимава, мисля че ще е на достатъчно километри, че да му тормозя още всичките системи. За вървеж ще ми е добре и без чип. 1.8т куатро в обявите липсват и затова съм се насочил пак към дизела. Въпроса е някой дали е виждал А6-та от първия пост с големия бензинов двигател, защото много ми хареса. Иначе сега съм се загледал в тази http://www.cars.bg/u718955. Поожулени са и копчетата, ама е нова година и е обслужена. По принцип ми се иска авант но каквото изпадне по запазено ще е при тази липса на коли
×
×
  • Create New...