Jump to content

a4 2.0


Recommended Posts

Здравейте, един въпрос относно а4 2.0 2002г - намислих да си взема такава, но ме посъветваха да не пипам там, понеже горяла много масло и била адски рядък и некачествен двигател - вашето мнение какво е? Съжалявам ако има подобна тема, аз не открих такава. Предварително благодаря  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рядък не толко - има си ги , но това че гори масло е 100% истина и то не малко. На пръстите на едната ръка се броят 2.0моторите на колеги които не пипат масло. Мой съвет е насочи се към 1.8т

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в форума са кръстени маслояд, някай ги карат с 10в50 и твърдят че разхода ставал приемлив но центата на маслото е дебела

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, това че горят масло какъв проблем е? Винаги ще си със свежо масло и ще сменяш по-рядко тъй като ще ,си доливаш отвреме на време. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е толкова страшен тоя двигател. Имам а4 2.0 алт и мога да кажа, че двигателят не е никак лош, да гори масло при мен е в порядака на 2лтр. за 10к км. но това да е чак такъв недостатък, не е приятно със сигорност, но ако смяташ да го газефицираш смятам че е мн подходящ за тази цел. Аз съм с метанов инж. и с разход от 10лв/100км. разхода на масло не ме притеснява. Със сигорност 1.8т е по добрия вариант, но ако ти попадне запазен 2.0алт смятам че няма да съжеляваш. За вървене мога да кажа че е мн приятен и достатъчно мощен за умерено каране, ако стилът ти на каране е с чести изпреварвания и скорости над 170км/ч по-добре търси 1.8т или по-мощен мотор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моя 1,8Т откакто е на газ също си похапва масълце, пак в тоя порядък около 1 л на 10 000 км.

Интересното е че преди имах 1,8 125 кс на А4 Б5, който е предшественика на 2,0 131 кс в А4 Б6 и не пипаше и капка масло от смяна до смяна, но какво да правиш прогрес :lol:

Редактирано от Gecata
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...