Jump to content

Проблеми с парното на А4 Б5/96г


Danail Danov

Recommended Posts

Здравейте колеги! Искам и аз да споделя моя нека го нарека горчив опит  с липсата на парно. Преди 2 години си сложих газова уредба (инжекция) и от тогава нямах почти никакво парно, само на дълъг път започваше да затопля, и то много бавно. Ходих при различни майстори гледахме и макучите към парното и към радиатора, всичко топло а парно все пак няма. Диагностика на ВАГ и какво ли не но без резултат, междувременно на няколко пъти намирах теч на антифриз покрай изпарителя. Сега преди няколко дена нещо какво отворих двигателя да налея течност за чистачки и гледам че разширителния съд е празен. Бутнах горния маркуч на радиатора и той беше празен. Купих антифриз и налях почти 2 литра и парното се появи. НЕ мога да съм сигурен от къде е бил проблема, дали не се е обезвъздушила хубаво системата преди като съм доливал, или пък е останал затворен въздух в радиатора на парното но ето че всичко се оправи като налях антифриз. Само да спомена че намерих и сега от още едно място на изпарителя да тече антифриз :) та майстора дето ми слага ГУ то сам го благославял яко :) Мога само да посъветвам хората които още нямат парно да си огледат системата  все пак за течове, при мен нито лампата светеше нито колата загрява нито нищо , даже не си и личеше каде е капал аантифриза но ето че от там е бил проблема. Успех на всички

П.П. колата е ауди а4 Б5 АДР двигате

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Би трябвало да ти светне лампата за нивото на антифриза,но щом казваш че не е светнала или е откачена буксата на казанчето или датчика се е бъгнал.Оправи го че ако примерно спукаш маркуч в движение докато разбереш ще я прегрееш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей!

и аз така си мислех че трябва да светне лампата, но не светеше, диагностина с ВАГ правих и нищо не показа, явно е имало все пак някакъв антифриз минимален но достатъчен, знам ли и аз :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И мен парното ми не топли както трябва.Духа топло ама много ялово.На другите коли не е така като се сложи на макс примерно в колата на някой приятел-на сивик и вектра пробвахме ми то вътре става ебаси жегата,а в моята като е на макс топло хич не стопля като хората.Иначе колата си загрява на 90 градуса.От какво може да е?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги сега ще ви споделя как реших аз моя проблем с парното за 1 левче лятото си купих ауди а4 б5 всичко беше добре докато не дойде зимата колата нямаше грам парно само на дълаг път и то едвам едва подухваше хладен въздух беше много не приятно когато вали дъж стаклата се запотяваха ужас трябваше по скоро да реша проблема не се търпеше мислих да купя прахче което се пуска в раширителния съд но сметнах че едвали ще го изликувам с това и накрая ми хрумна да отида на авто мивка разкачих двата маркуча на радичторчето на парното пуснах 1 левче набутах варха на водоструиката в края на трабичката на радичторчето и започнах да припомпвам от другия краи на радичторчето почнаха да излизат ражди и мръсутии сигорно поне 3 минути го продухвах докат водата се избистри после закачих маркучите и парното беше като ново дано успея да помогна на някого с този метод

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...