Jump to content

Бучене на двигателя


Tomoff

Recommended Posts

Здравейте не знам дали вече не се вманиачавам,но постоянно се опитвам да открия някакъв проблем на колата си.Та искам да попитам дали е нормално следното...На свободен ход от место двигателя е тих като костенурка.Става въпрос за 1.6 базовия смотан мотор бензин на 8P.До 60 км/ч също е ОК,някъде до към 2000/2100 оборота.Но след това почва да става по шумен,не съм забелязал дали е при студено или топло,но някакси ми се струва по-шумно от колкото трябва,също така не знам дали просто свиквам с шума или като карам дълго примерно със 100 и намалява.Колата я имам от лятото и да чукна на дърво,не ми е създавала никакви проблеми,навсякъде където я  вода казват,че е много свежа,ама тоя шум с двигателя малко ме притеснява.Не съм карал друг път такъв муден мотор и може просто да си е такъв.Чувал съм ,че тези мотори бензинови 1.6 са доста шумни.Онзи ден ходих с бащата до порше запад за програмиране на ключ,та на моменти трябваше да говорим на по-висок тон да се чуваме при скорост около 100 :D .Маслото като я взех го смених но бързо стана черно.Не съм гледал нивото на маслото скоро,просто всеки път забравям сутрин понеже бързам,но мисля,че не похапва от както смених маслото съм минал към 5к километра.Другото,което е не ми отчита реалния разход на борд компютъра като сам от место или го дава доста грешен,доста висок.А иначе средния ми разход в момента е 8.4 и ми се вижда доста висок.Примерно сега сутринта ходих до Военна Болница с доста светофари и изминах около 25 километра и се представи доста добре,преди да стоя доста време на едно место беше 6.6 разхода,сега като се върна беше 6.9 и останах доста очарован.Вие как мислите с тези шумове при определена скорост,може би не толкова оборотите,ами скоростта има ли причина да се притеснявам?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ти е избушен катализатора и да стои само тялото ще бучи....разхода ти на гориво не е висок. Гледал ли си ауспусите? Дори да стои на пръв поглед катализатора, свалете го и вижте дали не е махната питата. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.Става въпрос за 1.6 базовия смотан мотор бензин на 8P.До 60 км/ч също е ОК,някъде до към 2000/2100 оборота.Но след това почва да става по шумен,не съм забелязал дали е при студено или топло,но някакси ми се струва по-шумно от колкото трябва,също така не знам дали просто свиквам с шума или като карам дълго примерно със 100 и намалява.Колата я имам от лятото и да чукна на дърво,не ми е създавала никакви проблеми,навсякъде където я  вода казват,че е много свежа,ама тоя шум с двигателя малко ме притеснява.Не съм карал друг път такъв муден мотор и може просто да си е такъв.Чувал съм ,че тези мотори бензинови 1.6 са доста шумни.Онзи ден ходих с бащата до порше запад за програмиране на ключ,та на моменти трябваше да говорим на по-висок тон да се чуваме при скорост около 100 :D .Маслото като я взех го смених но бързо стана черно.Не съм гледал нивото на маслото скоро,просто всеки път забравям сутрин понеже бързам,но мисля,че не похапва от както смених маслото съм минал към 5к километра.Другото,което е не ми отчита реалния разход на борд компютъра като сам от место или го дава доста грешен,доста висок.А иначе средния ми разход в момента е 8.4 и ми се вижда доста висок.Примерно сега сутринта ходих до Военна Болница с доста светофари и изминах около 25 километра и се представи доста добре,преди да стоя доста време на едно место беше 6.6 разхода,сега като се върна беше 6.9 и останах доста очарован.Вие как мислите с тези шумове при определена скорост,може би не толкова оборотите,ами скоростта има ли причина да се притеснявам?

Кое му е смотъното на двигателя... 1.6/101 к.с. ?!?

Перфектен за купето и градско шофиране (както и извън града) с достатъчно нисък разход !

Какво очакваш за смесен разход ... 4-5 ли ?!?

Съвсем е нормално около 8- 9 (да не забравяме, че е зима все пак и трябва да е леко завишен...).

Какъв е шума (бучи, трака, хлопа, дрънчи ...) ?

При каква скорост, какви обороти ?

Ако наистина се притесняваш.. няма да пишеш във форума, защото по написаното едва ли ще може да ти дадат диагноза (като да те лекува доктор по чата)  :hilezh:

Отиди в сервиз за да огледат колата !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шума е бучене,няма тракане хлопане и такива,чува се нещо като как да го нарека "ЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ" дълбоко такова,все едно се мъчи :D.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цитиране на предходен пост!

Колега карам с този двигател и определението ти "смотан" даже няма да го коментирам. Разхода ми само градско и само в София по задръстванията е 9 - 9.3. По спецификация го дават 9.6-9.8, та не знам какво те учудва там ... Относно бученето. Мен лично ми харесва звука от двигателя като се понастъпи ( над 3500 оборота). Както казаха колегите по-горе няма как от описанието което си дал да разберем какъв е и дали въобще има проблем.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, случайно се натъкнах на темата! От скоро съм горд притежател на А3 1.8 2001г. и имам същата болежка. Веднага след като я купих мина през сервиз за пълно обслужване, работата на двигателя е перфектна в градски условия, тихо-тихо пърха по пътя, обаче настъпя ли я на повече от 100км и над 2500/3000 оборота се започва едно бучене, не тракане, не дрънчене, а бучене, някак си неестествено за характера на колата. Аз лично усещам, че това бучене идва някъде от предницата, може и да съм в заблуда. Какъв ли може да е проблемът?

Редактирано от novobraneca
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...