Jump to content

Монтиране на фарове за мъгла на А4 Б5 + инсталация


Tira

Recommended Posts

Реших се да си слагам фарове за мъгла на колата А4 Б5 преди фейса и понеже не можах да намеря халогени да стават за тази броня 1 си взех от фейслифт броня на която сложих фарчетата на марка DEPO.  Понеже решех че искам малко по друга визи си взех и ксенон за тях. на следващите снимки се вижда слагането на баластите в бронята заедно с окабеляването.

ov0j.jpg

iyx2.jpg

a1wj.jpga9vu.jpg

 

Това е бързата връзка за по удобно сваляне средните съм ги сложил - крайните две +

6vprk.jpg

 

А това е релето с предпазител който ще се монтира вътре в купето.

fr9x.JPG

 

А това е крайния резултат (нямам все още решетки)

6kc3.jpg

 

Така следва монтиране на релето и прекарването на кабелите до коша от купето аз ги прекарах през компютъра. Има доста писано кое как се сваля развих двата болта който държат релейния блок (не знам така ли се казва) над него има място за релето къде да го сложите.

53cs.jpg

 

Понеже нямаше кой да снима тука вече съм го сложил на едната дупка която ми беше най-удобна. П. П. Буксата за релето е взето от моргата от инсталация за Ауди.

hhf1.jpg

Бушона също пасва и съм го закачил над тази черна пластмаса за релетата. Следва връзването на кабелите тука става малко по сложно. Развивате 1 гайка и взимате + 12в. и за минуса има болт точно в дясно. Намирате тази синя букса на нея е кабела за задните фарове за мъгла, бял със сива лента.

gpt1.jpg

 

Тука връзвате кабела за включване на релето, тука съм си белязал кой е кабела. На снимката се виждат две кабелчета аз едно си го връзвам за светкавицата. Ето тука който иска да знае двата бели кабела са за дългите и светкавицата.

j2f2.jpg

Нещо снимката не  много на фокус, но се виждат. и на края от къде излизат кабелите и ще продължат към бронята, но още не съм решил от къде да минат. 

z67y.jpg

 

Ако времето е малко по топло утре мисля да сложа бронята и да видя как ще седи. Следва продължение..

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще си бъдат регулирани както трябва а и аз ще ги ползвам само в мъгла а не като повечето къде ги срещам по улиците. :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Тъка ето и самото слагане на бронята дойде. Но първо трябваше да се премести едната тромба малко по навътре моето решение е това. С клещи тип (гарги) се изкривява на вътре и нагоре малко.

yzeb.jpg

От другата страна е по просто няма какво да пречи освен въздухосборника на интеркулера. На тази снимка съм го махнал и мислех да е без него но в последствие го сложих и отрязах външния ръб около 4 5 см.

tq6x.jpg

Вижда се и кабела за фарчетата с бърза връзка влагозащитена. Следва монтирането на страничните държачи и тука удряме на малък проблем дупките не съвпадат. Или по точно само една съвпада.

w4uf.jpg

След като съм я фанал едната долната я пробиваме с дрелка с 6 мм бургия и слагаме болтче с гайка, а в третия отвор навих едно самонарезно болтче.

q8oh.jpg

bbll.jpg

Така и двете страни са готови за финалния етап слагането на самата броня. 97qi.jpg

 

vpe0.jpg

 

fcuo.jpg

 

И това е края остана да ги регулирам и се вижда че си пасна като ръкавица. Всички лини също си дойдоха на място.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По добре недей! Твоите ако са едносекционни си намери едни 3 секционни и ще видиш, че няма да сбъркаш. С фейс фарки само визия ще има, но светлината няма да ти хареса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С фейс фарки само визия ще има, но светлината няма да ти хареса.

Подкрепям мнението на колегата,фейс-фарки само с ксенон,иначе старите 3-и секционни светят по добре с обикновени крушки :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще се реши в последствие какви да са фаровете аз лично клоня към фейслифт с ксенон на късите, а ето една снимка от снощи докато валеше сняг. 

 

post-74681-0-73890100-1393338125_thumb.j

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

колега здравей. да попитам да ли си запознат как трябва да се вържат халогените за ауди а3 97 г. искам да направия същата процедура като теб.жзех си предна добавка за моята броня с фарове за мъгла,и сега идва въпроса как да ги вържа. иначе имам вградени халоген във фаровете,копчето ми е двустепенно за фаровете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега като издърпам веднъш копчето се включват фарове за мъгла. тоест крушката на дългите светлени свевтва по слабо. :hilezh:  на това ти как му викаш.     http://store.emk-33.com/product/424191/far-lyav-audi-a3-1996-halogen.html

Редактирано от julkata5
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Викам му... същия фар кат моя на тройката (и както всички му казват... двусекционен със секция къси и дълги) :hilezh:
При четворката си има вариант с отделна секция с "фарове за мъгла" (викат му... трисекционен), но тук е маааалко по- различно.

Ето го разисквано:
http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=120724

Редактирано от eic-idimitrov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...