Jump to content

Въпрос обороти на Ауди А3 8P

Chochook

Recommended Posts

Здравейте прители аз съм нов във форума.Въпроса ми е, след натискане на ЕCON бутона колата изключва климатика и оборотите ми заспиват на 500 нормално ли е и ако не е как е нормалното за модела и бихте ли ме посъветвали къде да търся проблема ?

Наистина ли смяташ, че 15-те различни двигателя на модела през 10-те години производство имат еднакви обороти в покой?

С това искам да кажа, че е силно препоръчително да посочиш с кой двигател си (заедно с кода) ако искаш да получиш отговор... ;)

Иначе - добре дошъл в клуба! :)

Цитиране на предходен пост!

Не смятам, просто съм пропуснал тази подробност изглежда ключова.. благодаря. Става дума за Aуди А3 (8P) -1.6i (102 Hp) година на производрство 2004

Edited by VBI

Не карам този двигател, но съм карал сходен на друга VAG платформа и там оборотите бяха 780 (без клима). 500 ми се виждат определено твърде малко. Тук има хора с този двигател и предполагам, че ще дадат информация от 1-ва ръка.

Равномерно ли работи?

Да ти кажа от време на време си играят но не винаги..дроселовата клапа е чиста свещите са сменени ланда сондата мисля, че е добре харчи нормално ,филтри остава да я вържа на ваг ком да видя дали ще каже нещо

Edited by VBI

И при мен е така. Около 600 държи след като загрее. До като е студена са към 800. С пуснат компресор отиват на 800 и малко 900. Първоначално и на мен ми се струваха ниски, но явно е така при този двигател тъй като колата работи равномерно и няма никакви проблеми.

Значи работят сходно и при включен и изключен компресор.. Да малко над 500 оборота е демек към 600 като загрее и ако не е студено навън понякога се чудя дали работи :D..Значи остава да отстраня лекото подскачане на оборотите което не винаги го прави и е много странно

Edited by VBI

1.6 e известен с лекото подскачане в покой - не можеш да направиш нищо по въпроса, това е именно заради ниските обороти, които поддържа за да задоволи Еко нормите. Има коментирано по въпроса в чуждите форуми. 

• 3 months later...

Хора....добре,че го има този форум...Понеже си купих колата скоро а именно 1.6I BGU двигател и аз взех да се притеснявам защото и при мене си държи 650 оборота в покой при загрял двигател и 950 при пуснат климатроник на ауто режим.....та даже се обадих на един приятел монтьор да му я водя да я гледа...че по телефона като му разказах за какво иде реч и той като ме наплаши - не било редно,много малко е това...майко викам си отиде...Но сега като се порових и изкочи тази тема вече съм спокоен...

Колеги, може ли да питам един не обичаен въпрос....Моята също е 1.6 (102) БСЕ двигател....Но с разликата ,че мени яко обороти (както знаете от предишна тема)... Понеже не ми се дават , а и нямам много излишни пари си я карам така....Може ли някой , с този двигател да дойде с мен при някой майстор да сложим неговия дросел в моята , за да видим дали пак ще тресе.....? Знам ,че малко колеги , а може би никой няма да се съгласи на тази процедура, но все пак да попитам...Няма да Ви крада дросела , само ще го разменя за малко да видим как ще се държат оборотите....Всичко поемам аз , а даже и съм склонен да дам някой лев на колегата....

*Идеята ми е да не сменя нов дросел и да се окаже ,че не е от него....Макар ,че всички ми казват ,че е от него точно...Но има и други фактори според мен...

• 3 months later...

колеги нов съм в форума ... и аз имам проблеми с оборотите моите игаят много леко като е загряла колата и едно такова тресе(вибрира)

1.6I BGU мотора в покой при загрял двигател държи 620 обората ако не бъркам по дефаулт....при включен компресор оборотите се вдигат ....Май-лесно е да се включи към вагкома и да се видят стойностите дали са в норма...

• 7 years later...

venomcorp аз съм със същия двигател като твоя но имам едно мното неприятно претрисане от време на време когато съм на място и при ускорение много леко играят оборотите. Изчел съм всичко по форумите на добър майстор така и не попаднах. Имаш ли някакви идеи?