Jump to content

Турбо 8P


baksan

Recommended Posts

Колеги тъй като турбото ми замина тотално преди два дни, през които по светофарите хората се чудеха какъв е този облак ,който се вдига около тях . Днес се поразрових да видя какви са ми вариантите (рециклиране, ново, или втора употреба) и се спрях на едни момчета , на които носиш твоята турбина,  а те ти дават рециклирана с гаранция срещу 500лв . Казват се Фейстурбо , та питането ми е дали някой от вас си е взимал турбо от тях, доволен ли е и тн.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами знам ли точно сега не ми е момента да дам 1000+ за ново турбо, а пък втора ръка им искат по 500-600 лв , което си мисля че е много за турбо което не се знае дали ще изкара и месец.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разгледах за жалост няма никой от колегите , по Перник има бол ама им нямам хич доверие нещо .... всички били на под 100 хиляди км коли

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E... аз и не разбрах Цецо на база на какво заключи, че "такова" турбо има 100% като дори не си написал за какъв двигател става дума, пък турбото не е само едно в A3 8P, но нищо.

 

Ясно е, че турботата втора ръка са на неизвестен пробег, но с огромна вероятност над 100к км, но все пак, струва ми се по-сигурния залог вместо "рециклирано" такова щом не ти се дават пари за ново. И в двата случая рискуваш да играеш след време упражнението отново и така да ти седне на цената на чисто ново с гаранция и дълъг живот пред себе си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

gogotzanovsf няма  more  не съм 

с прословутия BKD  мотор съм иначе 

Започвам да се замислям дали наистина да не взема втора ръка защото с тия рециклирани, по всяка вероятност с кофти китайски ядра не си е работа .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех как знам, че си 2.0 TDI 16 V BKD въпреки че  не пишеш никъде, ама мунчо пак се опита да се дърви.  София е голям град, няма как да не си намериш хубаво турбо втора ръка, слушай ме търси също и от Шкода Октавия 2 от 2004- 2006 тя е със същия мотор 2.0 TDI 16V BKD

Редактирано от audiceco
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никога не съм се съмнявал в твоите умения на гадател, Цецо, забелязвам честичко се проявяваш като такъв, ама да не излязат скъпо на някой подведен някой ден.

 

@baksan

Правилно си се насочил - потърси из моргите в града наистина, така можеш и евентуално направо да видиш от къде идва, коя година е колата и защо не е в движение. BKD е изключително разпространен двигател при A3 8P, а едновременно с това не се случва толкова често някой да реве от турбо при тях, макар и да е нормална амортизационна част, така че шансовете ти са много добри според мен да намериш нещо читаво втора ръка.

 

Опитай да драснеш и на колегата Tsvetkov83. Той е със същия двигател и смени своето турбо неотдавна по съвсем други причини, но нямам представа какво е направил старото.

Редактирано от Moonland
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поразрови във VW форума. Так имаше доста позитивни мнения за някакво място/ човек дето се занимавал с това и държали доста (може би използва хубав материал, не китайски). Изобщо форумите за рациклирано турбо разрови и виж заслужава ли си, макар че може и да те объркат доста...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Един приятел днес хвърли турбо на А3-та му, някой рециклира ли си неговото, някакви отзиви ?

Става въпрос за 2.0 TDI

Редактирано от godbg
2.0 TDI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз преди си бях рециклирал на Голф 4 турбото и нямах никакви проблеми после.4 години го карах с рециклирано турбо и после я продадох и си взех А3 . Може би зависи кой ти го рециклира и какви части слага :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обърни се към buzzi от форума. Има си дружка турбо маняк, който знае какво прави. Ако сложи калпави части и да я е затворил добре, живота й може да бъде доста кратък, но си изисква и майсторлък за добра настройка!

 

Редактирано от baha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...