Jump to content

почистване на дебитомер


bobaresa

Recommended Posts

Махаш маркуча на филтърната кутия и пръскаш сензора, изчакваш малко, палиш и гледаш дали е по-добре или просто е за смяна дебитомера.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А най добре вадиш целия дебитомер, отвиваш двата болта отгоре, които ако са оригинални са еврейска звезда с дупка и трудно се намира такава отвертка, щото на повечето китайски дупката е по малка отколкото трябва и вадиш същинската част на дебитомера. Пръскаш вътре дето виждаш металната пластина и отвън където има един резистор. Всичко би трябвало да лъсне. НЕ СИ ПРАВИ ИЛЮЗИЯТА, че ако чистиш с клечки за уши вътре ще стане по бързо, лесно и качествено, за да не пускаш тема "търся дебитомер" след манипулацията или АМПУТАЦИЯТА. Също така... недей да пестиш спрея. Така или иначе ти е даден за едно почистване, а и се прави рядко. Така че няма да дръпнеш ако спестиш половината спрей. Пръскаш, чакаш малко, пак пръскаш и така докато изчезне мръсотията и металната пластина лъсне или пък докато не ти свърши спрея. После пиши да кажеш има ли подобрение някакво.

 

ПС: Един въпрос само ... защо реши, че трябва да го чистиш дебитомера?

Редактирано от Иван Баев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвал съм такъв спрей, нямаше разлика. Точно както пише в повечето форуми :) Стар дебитомер се почиства най- добре с 300 до 500 лв. в зависимост от модела..... Само не казвай на майсторите че ги крадели много :) По принцип с времето деградират и дават отклонения в сигнала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А аз бих добавил само, че лично аз не съм никак впечатлен от качеството на CRC продуктите, които съм ползвал, без да имам опит конкретно с този... Силиконовият им спрей например се изпарява до минути с приблизително нулев остатък, който изчезва също до ден. Безполезен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има ефект само при НЕ-Тотално скапан дебитомер. Ако има някакви отклонения по работата и то минимални го връща малко в нормите. Ако си е заминал нищо не става ако ще с армани да го пръскаш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...