Jump to content

Ретрофит на парктроник


Audi TDI

Recommended Posts

Здравейте, както си личи от заглавието реших да се заема с поставянето на фабричен парктроник на моята а4ка, след като тя е излязла без такъв от завода. Няма много информация из нета за подобни манипулации на Б8, но и повечето коли от този модел излизат с такъв фабрично. Мен лично много ме дразни, че го нямам като ектстра, а причината да не искам да сложа някакъв "по-евтин", защото в крайна сметка искам да го подкарам и графично на ММИ дисплея. Ще пиша периодично докъде съм стигнал в тази тема, засега съм купил модула за управление, 4 задни датчика и окабеляването до тях. Всичко е 2ра употреба. Ако някой има какво да сподели, ще се радвам да се включи, Райно вече съм го въвлякъл в проекта :) и той ще дава акъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ти трябват фабричните схеми - пиши годината на донора и на твоята.



Въпреки, че щом си свалил и окабеляването, едва ли ще имаш проблеми...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цитиране на предходен пост!

Прати ми ги за всеки случай, може да са ми помолезни. Годината и на двете е 2010. Кабела от модула към захранването съм го поръчал от куфатех, защото от маргата не им се занимаваше да го изтърбушват.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оказа се голям зор това с ретрофита. След като набавих повечето части, останаха само стойките за датчиците... и се оказа, че не се продават отделно, а вървят само комплект с бронята. Още от началото не искам да сменям точно бронята, защото моята е с-лайн. И сега се чудя как да ги закрепя към бронята, без да стане прекалено побългаряването. От Авител ме отсвириха, без оригинални държачи не им се занимавало. Давайте идеи, минава ми през главата употребата на лепило и тн...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че ти трябва нещо такова: http://www.ebay.at/itm/BMW-Mercedes-VW-Audi-Peugeot-Skoda-Volvo-PDC-Sensor-Halter-Parksensor-Halter-/121017820631?pt=DE_Autoteile&hash=item1c2d3965d7

 

По принцип за VW се продават такива стойки оригинални, но са много видове според мястото на датчика.



Ето и всичко нужно за окабеляването:

 

https://drive.google.com/file/d/0ByAJYmsbQ8KiWmVpd3VGN245SnM/edit?usp=sharing

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Днес най-накрая намерих време и активирах парктроника. Големи адмирации към един от приемчиците на Порше-запад, затова че ми обърна внимание. Негов колега категорично отказа да се занимава, защото имало случай с крадени ориг.части и следвали големи разправии...Оказа се, че кабела от Куфатех се връзва на предните бушони, където има свободни места за връзване към кан-шината, а не както аз си мислех отзад в багажника (става, но трябва заголване на жички и "прехващания",които не ми се нравят). Та след като прекараха кабела и сложиха 7,5А бушон, препрограмираха компютъра и всичко тръгна. Даже и музиката се намаля, което много ме радва. Това, което всички сервизи преди това отказваха е пробиването на бронята и захващането на датчиците, си го направих сам в гаража. Ако някой реши да го повтори това упражнение, да се приготви с много търпение, но си заслужава да е оригинално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Здравей! Аз имам същия проблем-искам да си монтирам парктроник.Понеже тази област не е моята,може ли малко повече информация ако е удобно:Какво ми е нужно?От къде да си го набавя?Кой би могъл да ми го монтира?И колко излиза приблизително като цена?

 

Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...