Jump to content

Проблем с оборотите преди газта.


Satori

Recommended Posts

Здравейте,

Имам ауди а4 б5 96' 1.8 бензин. Преди около година сложих газова уредба с комп. Agis, мисля,че е М210. Та проблемът е следният - паля колата и ако искам да подам газ за да я форсирам,колата все едно се дави... при натискане на педала за газта,оборотите рязко спадат и понякога даже гасне. Ако я оставя без да подавам газ, колата държи 1000 оборота и като мине на газ нямя вече проблеми,изведнъж все едно се "отпушва". Интересното е,че ако карам само на бензин, няма такива проблеми. Газаджията ми ми казва,че това не можело да се оправи.

Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Откачи буксата на дебитомера и провери дали поведението е същото. Ако има разлика огледай въздуховода между дебитомера и дросела за пукнатини, както и всички вакуум маркучи. Има и специални за целта спрейове. Ако няма разлика, или ако няма пробиви по въздуховодите, провери за грешки с ваг-ком. Пусни и една графика на дебитомера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе и моят газаджия ми направи подобна беля още при монтажа. Бяха направили сместа на газта много богата. Като карам на газ последно и на другият ден запаля на бензин колата нямаше никаква мощност едвам вървеше (колата е автомат), докато не мине на газ. Оказва се компютъра управлява бензиновите дюзи с тримовете за богатото гориво. Хванаго друг майстор като я закачи на газ-анализатор. Пиша това като насока.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Мирослав, благодаря за темата,но при мен е малко по-различно. Аз имам и сложена газова уредба... Само на бензин не ги прави тези неща. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...