Jump to content

cnr07

Members
  • Мнения

    306
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от cnr07

  1. Откачи буксата на дебитомера и провери дали поведението е същото. Ако има разлика огледай въздуховода между дебитомера и дросела за пукнатини, както и всички вакуум маркучи. Има и специални за целта спрейове. Ако няма разлика, или ако няма пробиви по въздуховодите, провери за грешки с ваг-ком. Пусни и една графика на дебитомера.
  2. Имам приятел с Пасат 2.8 AMX 4Motion. Купи колата с ГИ Prins, която смени наскоро с LPGTech, защото Принца се разсърди на поредния "майстор", който реши да изскубне вихровите клапи. Така и не се газаджия в околността, който да се занимава с Prins. Както и да е, и с двата ГИ не е имало проблеми от каквото и да е естество. Разхода и при двете е 12-14 смесено.
  3. cnr07

    Свещи за 1.8 8L 125 кс

    Градско, аз карам с Bremi и засега (след 10К км) са добре. По спомени бяха около 120 лв. комплекта. Предполагам, че и Beru са добре. Предупредиха ме да не вземам Tesla. Относно свещите, аз карам на газ и вместо оригиналните сложих тези http://www.ngk.com/product.aspx?zpid=9327 за 6,50 лв. бройката от "Косер" срещу кино "България", като им намалих разстоянието на 0,8.
  4. cnr07

    Свещи за 1.8 8L 125 кс

    NGK BKUR6ET10 http://www.ngk.com/product.aspx?zpid=9361
  5. Би могъл за всеки случай да провериш датчиците на предните колела, поне ги огледай и виж буксите им. Ако някой от тях дава грешна информация за оборотите, EDL сработва и ABS започва да спира колелото, което според датчика се върти по-бързо. Тогава започва тресене, което се чува както го описваш. Лампа не светва, тъй като компа приема информацията от датчиците за вярна и реагира като спира някое от колелата.
  6. Ако колата има EDL, възможно е ефектът да се появява заради проблемен датчик на ABS. Правило ли ти е впвчатление дали работи ABS когато се появят вибрациите?
  7. cnr07

    малко помощ

    Грешки в контролерите?
  8. Ето така изглежда феродов диск "на старо" Първи впечатления след смяната: педалът на съединителя "омекна" много, и отделя на не повече от четвърт на хода му отдолу. На новия феродов диск нямаше лого на Ауди и Фолксваген. Интересно ми е дали този е бил оригиналният на колата.
  9. http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Continental/Premium-Contact-2.htm http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Continental/Premium-Contact-5.htm Прецени сам. Който и да избереш от двата вида, няма да сгрешиш.
  10. +1 Имам приятел, който кара с ContiPremiumContact 2 и не може да се нахвали. Аз съм с ContiSportContact 2 от три години. Невероятно усещане на суха и мокра настилка, колата се движи като по релси в завоите. Но стъпи ли на пясък става неуправляема, все едно караш върху лед. Та, имай едно наум когато върху асфалта има наноси.
  11. Така направих и аз Бях се притеснил, че ако се счупи феродото, могат да се надерат и притискателния диск, и маховика. Най вече заради цената на маховика. Но според монтьора, няма такъв вариант. Разказа ми случай, при който е сменял съединител на Голф. Не си спомни марката на съединителя, но бил италиански. Обадил му се човека и казал, че не може да включи на скорост. Оказало се, че феродото буквално се е разпаднало. За 6 месеца каране. Но диска не е задрал маховика.
  12. Мда, така каза и монтьора, който направи първоначалното обслужване като взех колата. Същият монтьор, между другото Още тогава ми каза, че щял да провери цените на съединителя. Е, все пак отложих този момент с 3 години
  13. Сега ме хвърли в чуденка за тоя лагер. Дали е възможно да е сменян съединителя, и просто да са изхвърлили тоя иглен лагер? Още като взех колата, съединителят отделяше горе. И така си беше до последно, докато не взе да приплъзва. А съм навъртял 40К км...
  14. Току що говорих с монтьора. Според него, при този двигател няма такъв лагер. Думите му бяха "Не знам как е при надлъжно разположените двигатели, но при твоя първичният вал не влиза в маховика и лагер има само аксиален". Все пак му казах да провери. Благодаря за информацията, колега! А мнения за цените?
  15. За какво лагерче става въпрос? В комплекта влизали феродов, притискателен диск, и аксиален лагер. Има ли и друг лагер? Според монтьора, притискателният диск можел да кара и още (макар да беше посинял на места от приплъзването), но цената на феродов диск + аксиален лагер била по-висока от цената на комплекта.
  16. Колеги, моля за мнения дали 400 лв. (300 лв. комплект съединител Sachs + 100 лв. за труд) е нормална цена за смяна на съединител на А3 1.8 AGN? Предлагат ми и LuK на цена 340 лв., но видях, че сваления от колата съединител е Sachs. Склонен съм да вярвам, че е оригиналният вграден при производството, или е сменян в сервиз на Ауди.
  17. cnr07

    нормални обороти

    При студен двигател - 1200 оборота. При повишаване на температурата до около 50 градуса, оборотите плавно падат на 800.
  18. cnr07

    Вихрови клапи (swirl flaps)

    http://www.vaglinks.com/Docs/Audi/Misc/Audi_Engine_Management_Level1_Course_941002.pdf На стр. 10 и 11 е обяснена идеята за променливата геометрия на всмукателните колектори, в частност за V6 и V8 двигатели. Явно идеята за отстраняването им не е била добра.
  19. cnr07

    Вихрови клапи (swirl flaps)

    Благодаря за отговора, колега. Значи, решението е подходящ ремап.
  20. cnr07

    Вихрови клапи (swirl flaps)

    Това добре. А защо ЕКУ да не може да регулира сместа при отсъствието на тия клапи? Има ли обратна връзка между изпълнителния механизъм и ЕКУ? И дори да има такава, ЕКУ има начини за регулиране на сместа въпреки неработоспособността на този механизъм - коригира инжекторните времена на база данните от О2 сензора. Защо при работещи О2 сензори и MAF, ЕКУ не регулира сместа в този случай?
  21. Колеги, моля за подробна информация относно така наречените "вихрови клапи" (swirl flaps) - предназначение, начин на работа, ремонт, отстраняване, и последствия след отстраняването им. Конкретната причина за темата е проблем в смесообразуването след отстраняване на въпросните клапи. Двигател - 2.8 V6 AMX. Показания в полета 3 и 4 на канал 1 преди премахването на клапите: 1 - 3% за двете банки на празен ход. След отстраняването на клапите: 18 - 20%. Ако приемем, че интервенцията по отстраняване на клапите е извършена коректно, има ли конструктивна причина за такова обедняване на сместа?
  22. cnr07

    VAG-COM

    Може ли малко яснота по въпроса по какъв порт се свързва HEX кабела към компютъра, и защо не може да се настройва този порт?
  23. cnr07

    VAG-COM

    Опитай да го прехвърлиш на COM1 от падащия списък най-горе на прозореца Advanced Settings. Настрой Latency Timer на 2. После във VCDS Options, COM1, Test. Ако на теста ти даде резултат Poor, сваляш ЕКУ-то и оглеждаш всички пинове. Ако на някой пин има нагар, зачистваш пина с безопасна игла до отстраняване на нагара.
  24. От три години карам A3 1.8 AGN с ГИ. Освен консумативи - 150 лв. на година, съм сменял два накрайника 40 лв, тампони на реактивната щанга 20лв, два датчика на ABS 70 лв. По двигателя - кабели, свещи - 150 лв, и комлект маркучи за вентилация на картера 60 лв. Разход 11/100 газ + 1/100 бензин максимум. Относно доускорението - нищо общо с AKL и BSF, такива съм шофирал.
×
×
  • Create New...