Jump to content

Сплит-ване на гоуеми видео файлченца


Recommended Posts

Търся програма, която да може да реже файлове от порядъка на 10на гига на равни по-малки части, примерно на по 500МБ. Друго изискване е да е прилично лесна за работа. Ако може де. :hilezh:

Файлчетата са MPEG или AVI.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако НЕ искаш да са плейваеми а само за транспорт може да ги нарежеш с Тотал Командър на колкото си искаш части. После може да ги джойнваш или ако са АВИ - ДИВЕКС да ги ребилднеш s DivFix.exe.

За МПГ2 - TMPGenc има прекрасен сплитер/джойнер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да могат да се плеъват след като са сплитнати.

Проблема е в глупавият Пинакъл Студио, който не иска да поеме големи файлчета. Та искам да си ги накъсам и да му ги давам едно по едно :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако случайно говориш за DV-AVI най-добре е да ги сплитваш още докато се свалят от камерата. За целта НАЙ-ДОБРИЯТ софтуер е ScenalyzerLive. Невероятна програма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти,

За пръв път пиша тук и темата е малко странна за старт :hilezh:

Та по темата:

Напоследък ми се случва да се сблъсквам със най-всякакви сценарии и проблеми около записвания на филмчета от тунер на PC. Ако можеш да кажеш каква ти е крайната цел може би бих могъл да ти дам конкретен съвет за това, какво да направиш. Аз например исках да си архивирам една касетка на DVD без да загубя качество (поне до колкото може да се каже, че не се губи при компресирането на 60 минути касета в 4GB mpeg 2) и мога да ти опиша как най-добре можеш, според мен, да направиш това. Пък и не само.

Така че пиши, каква ти е целта. Във всички случай обаче в това което ще ти предложа ще е намесен VirtualDub, така че ако искаш да погледнеш въпросната програма и дали ще ти е от полза без мойте бръщолевения, заповядай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята е следната: има няколко видео касети, които искам да ги редактирам уеко и да ги запиша като най-обикновенно video DVD. За целта ги свалям с програмката, която е дошла с TV картата, а тя ги прави на доста големи файлове, които Pinnacle Studio 9 (10 ни ма кефи нещо) не ще да отвори. Седи и цикли! А искам да ги мина през него, защото имам нужда да направя multi trimming на мат'ряла, да пусна някой друг ефект, някой друг текст да се изписва тук-таме и чак тога'з да го метна да го записва на DVD. Файчетата са мисля MPEG, но тях Pinnacle-а не ги ще :hilezh: та си играя един път да ги обръщам в AVI и от там ги метам в Студио-то. Обръщането не е проблем, правя го с Squared 5 - MPEG Streamclip video converter for Mac and Windows. Доволен съм! Та, остава само да накълцам AVI-та на по-малки парченца, да ги натъпча в Pinnacle Studio-то и от там е ясно.

Т'ва е!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пинаклето работи с MPG2 файлове и 25фрейма.Идеална е за обработка но неможе да направи повече от 2 часа филм.Ползвам за големи файлове WinDVD Creator2 na Inter Video.Записва до 8 часа DVD video.Има проблем при вкарването на филма в тайм линията но всичко след това си е наред.Записва само в ДВД формат.Пробвай , няма нужда да го правиш АВИ и да го режеш.Има опция дали да го разбие филма на чаптъри-сложи опция по време/3 5 или 10 мин/и всичко е ОК.После правиш каквото си искаш ,има много възможности.Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото виждам искаш да нарежеш avi-та. Тогава програмата която ти трябва е VirtualDub, безплатна е.

1. Отваряш си с нея файлчето.

2. Избираш Video -> Direct Stream Copy

3. избираш File -> Save Segmented AVI. От там в дъното на прозореца избираш как искаш да ти се разбие.

И това е :hilezh:

Обаче,

аз принципно бих ти препоръчал да презапишеш на ново цялото видео, защото в цялото това преобразуване, което правиш, най-вероятно видеото се прекодира от една компресия в друга, а това не е добре. При това да не го направиш не със стандартния софт от тунера, ами по по-добри начини, който ако ти се записва на ново ще ти обясня. Не знам дали си запознат, но видеото в PAL във всеки кадър са записани по два, по доста особен начин и видеото ако се гледа без никакви преобразувания на компютър ще видиш едни много неприятни лини. Това на английски се води Interlacing. Няма смисъл да обяснявам подробно ама със сигурност стандартния софт не ползва най-добрите алгоритми за да се справи с тоя проблем (на англииски това преобразуване му казват Deinterlacing).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момента с interlace - deinterlace ми е до болка познат. Ако имам нужда си го корегирам с Squared 5 - MPEG Streamclip video converter for Mac and Windows, безплатна е.

Добре, имам ново питане: Pinnacle е ОК, но няма multi trimming, което ми трябва. Отпада. Тествах и WinDVD Creator2, но грам нищо интересно. Прекалено еуементарна програмка с много малък набор от екстри. Отпада отма. Остава (единствено) Ulead Studio, който има всичко, което искам за момента. Но също така има и един проблем, който не го искам :bia: При записването сякаш се губят кадри и образа насича. Бърках къде ли не по настройките, които и без това не са много... е няма брат'че! Та, някакви съвети относно този феномен?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де Wizi пробвай Adobe Premiere Elements0.1 може и Elements Pro

те са като на Улийд но с всички възможни екстри.Може и да ти помогне.

Проблема е че пак са до 2часа запис на ДВД и голям файл незная дали

ще приемат.DVDlab е малка и пак е само за ДВД.За насичането незная

дали може да е че работиш и нещо друго на компа и затова.Пинакъл при

рендването почиства от шум автоматично и затова го няма в настройките.

Слагал съм каквито пачове ми попаднат и само веднаж ме попита дали

искам multi trimming незнам как стана :bia: Залягай и чети :D:bia:

Успех и малко нерви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...