Jump to content

Аларма с GSM???


Recommended Posts

Здравейте колеги, порових се тук там, но не намерих точно това което ме интересува, та да попитам - има ли възможност към моята си аларма да се сложи някакъв модул, който да набира GSM номера ми когато се разписка? Би било много удобно, защото иначе тази дограма, която сложих в нас преди време ще ми се върже доста скъпичка.

Случката стана в петък срещу събота, най-вероятно в малките часове, защото аз се прибрах към 1:30 и веднага си легнах, не съм чул нищо, нито моята аларма, нито тази на съседа. Сутринта резултата беше, две разбити ключалки и естествено липсващото ми mp3, а и цигарите ми ги нямаше :bia:, кокошкари някакви. Оказа се че четири коли са разбити пред блока същата нощ.

Ако някой има идея как да се направи това с набирането на номер когато свирне алармата, ще съм много благодарен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много интересна тема ! Нека някои които има впечатления да сподели. Къде може да се постави самата система ? може би под волана където е и самата аларма ... Май не трябват големи познания за да се постави и настрои ...

Наскоро имах същия малашанс - изчезна мп3 и цигарите. Парите които ще изкарат за лекарства да ги дадат !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има доста различни схеми на GSM дайлъри за различни модели телефони, най-често за Ериксон и Сименс. И аз търсих преди време, имаше доста коментари във форума по електроника на дир.бг.

Решението с GSM е добро, но ако колата е наблизо (до 200м) може да се направи и с маломощна радиостанция.

Това решение е по-просто и по-лесно изпълнимо. Не изисква никакво бърникане по алармата на колата и не е необходимо телефона да се оставя включен през ноща, ако търсите спокойствие. Повечето радиостанции имат VAD - Voice Activity Detector - включва предавателя при шум над някакво ниво. Пищяща аларма със сигурност ще го включи, може и да се настрои да не се включва при всеки звук. Има също така и бебефони за по 90 лв. с обхват до 250м., което напълно покрива изискванията.

Не е добре обаче устройството (GSM, радиостанция или бебефон) да се поставя под капака на колата. Първо е изложено на студ (през зимата) и батериите могат да заминат за около 1 час. Освен това образуването на конденз ще доведе до корозия или късо съединение по платките. Второ, металния капак на колата се явява доста добър екран за радиовълните и сигналът може да не достигне до приемника.

Ето и няколко вида бебефони, просто за ориентация. Предполагам, че могат да се намерят втора ръка доста по-евтино.

Чико

Филипс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

виж и равена предлагат подобна опция.....проблема е обаче на наркоманети са много бързи. бъшща ми видя как му разбиха колата, но докато реагира от перия етаж вече оня си беше тръгнал с радиото.....аз лично на перваза на порзореца винаги си вържа зареден със стоп патрони един стар патлак и чакам да ми падне на мушка....иначе и във въздушната пушка седи една чашка за гарги, зависи кое докопам първо, но съм твърдо решил на някое крадливо копеленце да му напълня гъзъ със олово!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

www.lesi-bg.com

аз съм с такова нещо. има си предимства има си и недостатъци

на http://www.lesi-bg.com/bg/valcor72.htm добавяш http://www.lesi-bg.com/bg/gsm.htm

Редактирано от Ngoro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:D

аз лично на перваза на порзореца винаги си вържа зареден със стоп патрони един стар патлак и чакам да ми падне на мушка....иначе и във въздушната пушка седи една чашка за гарги, зависи кое докопам първо, но съм твърдо решил на някое крадливо копеленце да му напълня гъзъ със олово!

Аз моята кола я държа на охраняем паркинг и в къщи и на работа, но сигурното (добрата аларма) си е сигурно. Иначе съм слизал вечер с палка в ръка на паркинга пред блока, защото едни се навъртаха около колата на съседа. И аз съм заредил едни сачми...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз използвам това и съм страхотно доволен ! алармата се поставя за не повече от 2- 3 часа!

>>Повече информация ще намерите тук<<

Редактирано от Cabela
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Аз използвам това и съм страхотно доволен ! алармата се поставя за не повече от 2- 3 часа!

>>Повече информация ще намерите тук<<

Привет,

във Конрад продават ( но с поръчка от каталога ) GSM платка за кола - захранва се от акумулатора на колата, има памет и може да се програмира с някъв брой номера, които да набира от теб монтажа и една прима за 10 лева вътре.

Има и "обратна" GSM платка - такава , която ти можеш да набереш и да управляваш функции - реленца ( например стъкла) през ГСМ-а.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...