Jump to content

Ауди 80 Б3 няма мощност


iordan0ff

Recommended Posts

Колата е Ауди 80 Б3 1988 РУ мотор. Преди малко както си вървеше изгуби тяга и изгасна, сега пали трудно с газ и не държи обороти. Газта е мека и не иска да вдига обороти, натискам до долу, а тя постепенно и много бавно качва до 2000б, смени си и звука доста притъпено работи. Много трудно върви и то с газ до ламарината на 1-ва и задна предавка. Пусна ли газта гасне веднага и после пак трудно пали и със газ. Възможно ли е съединителя да е заминал понеже не е сменян от както е при мен колата 15г. , а и преди това се съмнявам да е сменян... Не е нещо по запалването сменени са кабели, свещи, палец, делко, акумулатор ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За гарнитура не съм се замислял, защо мислиш така? Някакви други предположения?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имал съм аналогична случка с същите симптоми и затова веднага се сетих за това. Нищо не ти пречи де да видиш имаш ли компресия достатъчно и така.

Редактирано от theshatter
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На газ/бензин е колата и е карбуратор. Проблема е и на бензин. А дали е възможно  да е прескочила зъб?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

може и зъб да е прескочила, може и запушена горивна система, филтър, помпа.... може и кабели и свещи и капачка, нищо, ч е са сменяни, все пак сме в България, боклуци и ментета колкото искаш...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съединител не е определено вече, защото иначе нямаше въобще да иска да тръгне. По колата всичко е наред, кабелите са хубави Тесла, палеца и капачката също са хубави, преди малко ги гледах не е от тях, свещите също са ОК! Остави наистина вариант със това да е прескочила зъб, направо и ангренажа ще сменя с обтяжната ролка, защото без това си му е време на ремъка вече, явно съм позакъснял, щом се е поохлабил. Уж е Gates, а ролката е ИНА, трябва да изкара поне още 20-тина хил. км, но по добре да не рискувам все пак е 20-тина лева пустия му ремък :) .

Редактирано от iordan0ff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Газовата е на максимум година и половина и 20-тина хиляди километра. Дръпнаха ме до един гараж и я оставих на майстора каза, че в понеделник ще я погледне и ще каже какво и има със сигурност :) . И ще споделя мнение какво и е :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е бил в Делкото, най-вероятно не е било притегнато хубаво и се е самозавъртяло някак, поне така ми обясниха по телефона, понеже в момента не съм при колата, но няма проблеми като цяло центрована е колата и ремъци, съединители и гарнитури са наред :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...