Jump to content

Теч на Антифриз


Audi003

Recommended Posts

Здравейте колеги колата е Ауди а6 3.0 тди  4G 2011 ,темата не е за тук но в другия раздел няма кои да я прочете .Проблема е следния, качвам се в колата светва лампата за ниско ниво на антифриза  гледам в казанчето няма никакъв антифриз  доливам антифриз и вода и всичко изтича на секундата  под колата и така 2 пъти всичко изтече видимо около казанчето не се вижда теч или някъде по веригата до колкото мога да я проследя отгоре. След като светна лампата я карах така около 5 -10 км преди да видя че няма никаква течност и градусите не качиха повече от 90 .Не съм я местил от както видях теча .

Някакви идеи какъв може да е проблема . 
Може ли да я закарам на ход до сервиза или най-добре пътна помощ ?

Редактирано от Audi003
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не я карай, дори не я запалвай, ползвай пътна помощ за да не прегрее двигателя. Когато няма антифриз т-датчика остава на „сухо”и може да не отчита вярно. Явно теча е много голям щом веднага изтича веднага след доливането.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Натискаш старт бутона без да си натиснал спирачката и колата остава на контакт...

 

Освен това трябва да имаш и ръчен режим на отблокиране на скоростния лост в случай на електрически проблем - някъде отпред пред лоста се намира обикновенно (при 4Ф е под пепелника). Хората каращи пътна помощ знаят как да изключват блокажа на скоростния лост ръчно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...