Jump to content

Бензин в маслото

Ceco88

Recommended Posts

Здравей колеги моля за конслултация.Имам следния проблем с моето ауди 80 1.8 s инжекцион :от няколко дни наблюдавам нивото на маслото на двигателя и останових че драстично се е повишило,маслото е много рядко и мирише на бензин,а също така виждам че част от маслото е изхвърлено извън двигателя от капачката .От къде може да пропуска бензин ? И дали е опасно да се кара колата в такова полужение. Мерси преджарително.!

Ясно.Значи сменям дюзите до една за по сигурно и маслото ,че то си е чиста вода .А дали знаете колко ще ми излезне тази операция ?

Беше ми се запушила(замръзнал конденз) изпускателната система ,и ми се затапи ДВГ -то  :hilezh:  Давам газ(бензин) ма той ходи  у картера.

Тва само като опция,незнам каква ти изпускателната с-ма.

Правя около 20-тина км на ден градско.От както осетих проблема не смея да и направя и 2 км.Не сам я карал отдавна извънградско.

Ако е с карбуратор,бензиновата помпа е механична,на двигателя.И като се просмуче платното пуска бензина в картера.Лично съм го изпитал с предишното ми Ауди с SF мотор.Колега имаше Голф 2 с карбуратор и пак така,през помпата му вкарваше бензина в маслото.http://ci.catcar.info/audivw/052/052035200.png . На картинката помпата е най-долу в левия ъгъл.Ако е така и твоя мотор може и от там да е проблема.