Ceco88 Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Здравей колеги моля за конслултация.Имам следния проблем с моето ауди 80 1.8 s инжекцион :от няколко дни наблюдавам нивото на маслото на двигателя и останових че драстично се е повишило,маслото е много рядко и мирише на бензин,а също така виждам че част от маслото е изхвърлено извън двигателя от капачката .От къде може да пропуска бензин ? И дали е опасно да се кара колата в такова полужение. Мерси преджарително.! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vitcig Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Някоя от дюзите ти пропуска !Не че не може да я караш, но не е препоръчително ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ceco88 Posted January 19, 2015 Author Report Share Posted January 19, 2015 Ясно.Значи сменям дюзите до една за по сигурно и маслото ,че то си е чиста вода .А дали знаете колко ще ми излезне тази операция ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
integrale45 Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Какъв ти е двигателя? 1.8S е карбуратор или моноинжекция Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ceco88 Posted January 19, 2015 Author Report Share Posted January 19, 2015 Моноинжекция е . Link to comment Share on other sites More sharing options...
koko60 Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Интересно с колко дюзи е тази моноинжекция? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexvan Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Какъв ти е дневния пробег?Покарай 100-на км извънградско и виж как е маслото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
genttogsg Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Беше ми се запушила(замръзнал конденз) изпускателната система ,и ми се затапи ДВГ -то Давам газ(бензин) ма той ходи у картера.Тва само като опция,незнам каква ти изпускателната с-ма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ceco88 Posted January 19, 2015 Author Report Share Posted January 19, 2015 Правя около 20-тина км на ден градско.От както осетих проблема не смея да и направя и 2 км.Не сам я карал отдавна извънградско. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vitcig Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Брех, останах в заблуда че си с 4-ри дюзи ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
batiaro Posted January 21, 2015 Report Share Posted January 21, 2015 Ако е с карбуратор,бензиновата помпа е механична,на двигателя.И като се просмуче платното пуска бензина в картера.Лично съм го изпитал с предишното ми Ауди с SF мотор.Колега имаше Голф 2 с карбуратор и пак така,през помпата му вкарваше бензина в маслото.http://ci.catcar.info/audivw/052/052035200.png . На картинката помпата е най-долу в левия ъгъл.Ако е така и твоя мотор може и от там да е проблема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts